Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Nieuw moestuinproject in Oeganda
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Plenty Vegetables for Uganda 

Dit jaar steunt Plenty Food opnieuw de fruitboomprojecten in Kenia en Haïti en ons moestuinproject in India. Daarnaast zijn we zeer verheugd om te melden dat we sinds kort een nieuw samenwerkingsverband zijn aangegaan met een school voor wezen in Oeganda, ook hierbij gaan we samenwerken om een moestuin voor gezonde voeding te realiseren. Dit alles had nooit gekund zonder uw steun, super bedankt daarvoor!

Enkele weken geleden zijn we een samenwerking aangegaan met St. Vianney Junior School. Deze school ligt zo’n 20 kilometer van Kampala en biedt gratis onderwijs aan 348 kinderen van de meest arme families en weeskinderen veelal slachtoffers van de Aidsepidemie die daar nog altijd zorgt voor veel leed.

Er is behoefte aan een schoolmoestuin om voedzame voedselproductie te verhogen en ook als demonstratie om de leerlingen en hun ouders of verzorgers te leren hoe ze de productie van voedzame groenten kunnen verhogen. Voedseltekort door armoede en lage productie door problemen met gedegradeerde/ onvruchtbare grond is een groot probleem in dit gebied. Op de school wordt ontbijt en lunch aangeboden aan alle leerlingen en zijn 48 leerlingen geheel afhankelijk van onderdak en voedsel van de school.

Bij de school is een stuk land beschikbaar waar de moestuin wordt gerealiseerd. Plenty Food financiert hierbij het gereedschap, materiaal voor irrigatie en de groente zaden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Zeer kleine groep vaste donateurs - steun ons ook!

Naast deze nieuwe samenwerking zijn er verschillende andere partijen die de afgelopen tijd contact hebben gezocht met Stichting Plenty Food om steun te vragen voor plantaardige voedselprojecten. Deze aanvragen kwamen onder meer uit West-Papua, Senegal, India en Kongo. Er is dus voldoende potentie om ons werk en visie te verspreiden. Op dit moment hebben wij echter onvoldoende structurele donateurs om verdere uitbreiding te kunnen realiseren. Wilt u ons werk steunen door donateur te worden? Dit kan al voor een klein maandelijks bedrag naar uw keuze. Voor meer informatie zie: https://plentyfood.nl/eenmalige-of-periodieke-gift/
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2019 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp