Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Inhoud van deze nieuwsbrief

  • Afrika Festival Hertme
  • Samenwerking met Jane Goodall Nederland
  • Nieuws over onze projecten
  • Doe je mee?

Plenty Food op Afrika Festival Hertme

Sinds de Corona crisis staan er eindelijk weer beurzen en festivals op de planning waar we aanwezig zullen zijn om te vertellen over onze mooie stichting en prachtige projecten. Op zondag 3 juli staan we voor de vierde keer op het Afrika Festival Hertme. Kom ook genieten van de levendige muziek en geweldige sfeer en bezoek onze stand.
https://openluchttheaterhertme.nl/afrikafestival/

Samenwerking Jane Goodall Institute Nederland

Jane Goodall is de wereldberoemde primatoloog en voorvechter voor een gezonde planeet waarin mens en dier in harmonie leven met hun omgeving en ieder individu het verschil maakt. In januari sprak Jane Goodall zich uit over plantaardige voedselhulp projecten boven het gebruik van dieren, iets wat natuurlijk één op één aansluit bij Plenty Food. Hierop hebben wij aangegeven graag een samenwerking met de organisatie in Nederland te zien. Zo zullen we in onze stand artikelen van Jane Goodall gaan verkopen en ook gaan we samenwerken met hun fantastische Roots & Shoots programma voor de jeugd.
Wil je ook de petitie ondertekenen om het geven van dieren, als voedselhulp, te stoppen? Ga dan naar: OXFAM, WORLD VISION + HEIFER: STOP ANIMAL GIFTING + SAVE THE CLIMATE! (drove.com)
Meer weten over Jane Goodall Nederland: https://www.janegoodall.nl

Nieuws over onze Projecten

Dit jaar steunt Plenty Food maar liefst 5 plantaardige voedselprojecten. We zijn betrokken bij het realiseren van een voedselbos in West-Papoea. We steunen fruitboomprojecten in Kenia en Haïti, waarbij arme families materiaal en training krijgen om hun eigen fruitteelt te ontwikkelen. En in Oeganda steunen we twee moestuinprojecten één voor een school met veel achtergestelde kinderen en Aidswezen en een ander moestuinproject voor arme families.

Voedselbos in West-Papoea

Sinds vorig jaar steunen wij het voedselbosproject Plenty Food Forest for West Papua. In de Sawinggrai gemeenschap in Raja Ampat wordt hard gewerkt om een voedselbos van 4.000 m2 te realiseren.

De 300 fruitbomen die vorig jaar zijn geplant groeien goed en de oogsten van ondermeer bananen en dragonfruit is gestart. Van de groenten zijn al mooie oogsten van aubergine en bittere komkommer gerealiseerd.

5 Studenten van de IDP (International Development Project) van de Universiteit van Amsterdam zullen deze zomer het Sawinggrai project bezoeken en onderzoek doen naar het project. De succesfactoren vastleggen en op basis van de opbrengsten van het voedselbos adviseren hoe meer inkomsten te genereren. 

Plenty Food is akkoord gegaan ook dit jaar het project te ondersteunen met de ontwikkeling van een wateropvang om in tijden van droogte extra te voorzien in de waterbehoefte.

Moestuinen in Oeganda

 

Plenty Vegetables for Uganda

In juni 2019 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met St. Vianney Junior School met het project ‘Plenty Vegetables for Uganda’. Deze school geeft gratis onderwijs aan de meest arme families waarvan een groot deel bestaat uit Aidswezen.

Door de Corona crisis zijn in Oeganda pas afgelopen januari na een zeer lange lock down eindelijk de scholen in Oeganda weer geopend. Dankzij een specifieke gift van een gulle donateur hebben we de school kunnen helpen lesgeld te voldoen en kunnen de leerlingen op school een vegan maaltijd krijgen. Na het openen van de scholen is het nu de wens de schoolmoestuin weer te openen. We blijven de ontwikkelingen volgen en indien mogelijk helpen we bij het opstarten van de moestuin.
 

Compassionate Feeding Uganda

In Oeganda zijn de omstandigheden voor zowel mens als dier zwaar. Toch is er een bijzonder mooie beweging aan het ontwikkelen voor veganisme. Een van de aanjagers van deze ontwikkeling is Dash Meizler, de oprichter van Compassionate Feeding Uganda. Met zijn projecten zoals het project GROW helpt hij de meest arme families aan voedsel en inkomen door het zelf verbouwen van groentes. Plenty Food heeft het project ondersteund waardoor er extra groenteplanten konden worden gekocht en worden verdeeld onder een aantal arme families. Voor meer informatie: https://podrskafoundation.org

Fruitbomen in Haïti

In het eerste kwartaal zijn al meer dan 350 fruitbomen geplant dankzij de inzet van internationale vrijwilligers. De kwekerij draait ook op volle toeren met zeer goede groei van Carica papaya (Papaya), Brosimum alicastrum (broodnoot of Maya Nut), Tamarindus indica (Tamarinde), en Mangifera indica (Mango).

Fruitbomen in Kenia

In de hoorn van Afrika is ernstige en langdurige droogte. Zowel mensen als dieren lijden hier erg onder. De gevolgen worden verergerd door de hoge voedselprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en zijn niet te overzien.

Sadhana Forest, de organisatie waar wij mee samenwerken, heeft een tankauto voor water. Na een tijdelijk defect is de vrachtwagen gelukkig weer gerepareerd en worden de families en de fruitbomen die dat nodig hebben weer geholpen. Het planten van nieuwe bomen is door de omstandigheden nu beperkt tot plekken met beschikbaarheid van voldoende water zoals scholen.

Doe je mee?

Help ook mee en steun onze prachtige stichting met wereldwijd plantaardige voedselhulp projecten!

Donaties kunnen overgemaakt worden naar NL92 TRIO 0338 6263 52, ten name van Stichting Plenty Food Nederland. Alvast heel erg bedankt!!

Wil je eerst meer informatie kijk dan op onze website of stuur ons een mail op info@plentyfood.nl.

Of steun ons als vaste donateur of als vrijwilliger:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door jouw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van het geven van voorlichting op markten, het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2022 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp