Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Diner Today met Plenty Food
  • Nieuws over onze Projecten
  • Leuke ideeën voor de feestdagen 
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Diner Today met Plenty Food

Op vrijdag 29 november zal Plenty Food in samenwerking met Vegan Today een benefietdiner organiseren in Amsterdam. Voor 20 euro p.p. heeft u een heerlijk vegan 3-gangen menu met live muziek van de band Pink Diamonds en steunt u bovendien de aanplant van een fruitboom in Haïti. U blij, zij blij!
Onze voorzitter Jos Wietses zal bovendien een presentatie geven van ons werk en de projecten.
Er is maximaal plaats voor 30 personen dus de beschikbaarheid is beperkt.
Waar: Poortland 196, 1046 BD Amsterdam, Nederland.
Tijd: 18:00-21:00  
Bestel snel uw digitale ticket via: https://www.facebook.com/events/503500953839143/
 

Nieuws over onze Projecten

Dit jaar steunt Plenty Food maar liefst 4 plantaardige voedselprojecten. In Kenia en Haïti steunen we fruitboomprojecten, in India en Uganda steunen we moestuinprojecten.

Project in Uganda 

In Juni zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met St. Vianney Junior School met het project ‘Plenty Vegetables for Uganda’. Deze school die gratis onderwijs aanbied aan de meest arme families en daaronder ook veel Aidswezen heeft met onze steun een moestuin aangelegd naast de school. De groenten die hier vanaf komen zorgen voor een gezonde voeding en wordt gebruikt om de leerlingen praktijkervaring op te laten doen met groenteteelt.
Ondertussen wordt er volop geoogst van de maïs en bonen, een belangrijke bron van eiwit en koolhydraten.

Project in Kenia

Eind 2016 is gestart met het ‘Plenty Fruit Forest Kenya’. Ondertussen zijn al bijna 1100 fruitbomen geplant bij arme families in het Samburu District van Kenia. Zoals wij u meldde in de nieuwsbrief van afgelopen juni was dit jaar een zeer moeilijke start door het uitblijven van regens. Gelukkig is hierna de situatie erg verbeterd en hebben de verlate regens ervoor gezorgd dat de jonge fruitbomen zich goed hebben kunnen herstellen en er weer meer fruitbomen konden worden geplant. De regens hebben echter ook gezorgd voor een explosieve groei van gras wat de groei van sommige bomen wat remt, maar ook zorgt dat herders worden aangetrokken om hun vee los te laten bij de bomen. Door goede afspraken met de herder en goede bescherming van de bomen wordt getracht conflicten te voorkomen.

Project in India

Mei 2018 zijn we gestart met het project ‘Plenty Vegetables for India’. In deze samenwerking met ARMDS een school voor gehandicapte kinderen en rehabilitatie voor vroegtijdige schoolverlaters heeft het eerste jaar al veel groente geoogst, maar was door gebrek aan water het niet mogelijk de gehele 2 hectare in gebruik te nemen. Dit jaar is met steun van Plenty Food een irrigatiesysteem aangelegd waardoor het teeltareaal kon worden verdubbeld met goede oogst van ondermeer Aubergine, Courgette en Plantain (bakbanaan).
Bekijk ook even het leuke filmpje via ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=pphEXhsti-w.

Project in Haïti

De afgelopen maanden hebben verschillende Internationale studenten vrijwilligerswerk gedaan bij Sadhana Forest Haïti en volop geholpen met het planten van fruitbomen bij arme families voor ons project Plenty Fruit for Haiti. Ook hier was in het begin van het jaar tekort aan regen, maar dit gaat nu beter. Ook is er bij de betrokken families nu extra wens om Maya-notenbomen te planten omdat vanuit een andere samenwerking een elektrische molen werkend op zonne-energie is gerealiseerd die de noten kan verwerken tot ondermeer olie om mee te koken.

Leuke ideeën voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Wat is er dan leuker dan het adopteren van een fruitboom in Haïti of Kenia en een geliefde blij te maken met een certificaat? Dit adopteren kan al voor 5 euro voor een boom in Haïti en 12,50 in Kenia.
Of stuurt u liever een prachtige kerstkaart ontworpen door Maria Tiqwah? Er zijn nog enkele beschikbaar, dus wees er snel bij!
In onze webshop staan nu ook prachtige schilderijen van onze nieuwe samenwerking met Vegan kunstenares Linda Heins. Check it out!
https://plentyfood.nl/winkel/.

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2019 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp