Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Evenementen 
  • Nieuws over onze Projecten
  • Eigen Youtube kanaal
  • Actie Vegan Today voor Plenty Food
  • Vegalove gratis in 2019!
  • Biocyclische Vegan landbouw
  • Artikel in Vega Vega
  • Kunst in webshop
  • Geef een fruitboom cadeau
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Vegan Vibes Picnic Market in Antwerpen

Zondag 2 juni staat Plenty Food International op de Vegan Vibes Picnic Market bij onze zuiderburen in Antwerpen. Een gezellige markt georganiseerd door Vegan Vibes vol met Vegan Foodtrucks, -stands en gezellige muziek. LOCATIE: Park Spoor Noord, Antwerpen TIJD:11-19:00, toegang is gratis.
Op de Facebook pagina https://www.facebook.com/events/298671734172943/ vind je alle informatie..

Vegan Festival Kleve

Zaterdag 29 juni organiseert Plenty Food International het Vegan Festival Kleve 2019! We organiseren een groot en gevarieerd festival net over de grens bij onze oosterburen in Kleve.
Iedereen die geïnteresseerd is in veganisme, vegetarisme of flexitarisme is uitgenodigd. Er zal lekker eten zijn, informatie over veganisme, kraampjes, kookworkshops en lezingen. Volg voor meer info dit evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/752253818463959/

Afrika Festival Hertme

Zondag 7 juli Afrika Festival Hertme, ook dit jaar is Plenty Food weer vertegenwoordigd op dit zinderende muziekfestival met onze eigen stand.
Voor meer informatie en bestellen van kaarten: https://openluchttheaterhertme.nl/afrikafestival/

Nieuws over onze Projecten

In 2019 steunt Plenty Food opnieuw de fruitboomprojecten in Kenia en Haïti en ons moestuinproject in India. Daarnaast zijn we in overleg met andere partijen om dit jaar nog een project op te starten. Dit alles had nooit gekund zonder uw steun, super bedankt daarvoor!

Project in India 

Mei 2018 zijn we een moestuinproject gestart in samenwerking met ARMDS in India. ARMDS is sinds 1988 actief om de rechten van kansarmen kinderen (zonder enige verschillen in kaste en religie) te bevorderen. Van 2 hectare eigen grond is een moestuin gemaakt om de veelal landloze ouders werk en de kinderen gezonde maaltijden uit eigen tuin te bieden. Afgelopen seizoen was er een zeer goede oogst van ondermeer tomaat, aubergine, okra, sperziebonen en Black gram/ zwarte mungboon (Vigna mungo). Dit jaar wordt er ook geïnvesteerd in een irrigatie systeem om bij droogte beter en met minder verlies water te kunnen geven aan de gewassen.

Project in Kenia

Hoewel op dit moment een ramp voltrekt in Mozambique door overstromingen als gevolg van twee orkanen heerst in Samburu Kenia ernstige droogte. De bevolking heeft moeite voldoende water te verzamelen voor hun dagelijkse behoefte. Hierdoor is er op dit moment bij de arme gezinnen weinig behoefte aan het planten van fruitbomen. Wel groeit de Moringa en Dovialis (zie foto), twee belangrijke voedsel- en fruitboomsoorten ondanks de droogte goed door. Op dit moment werkt onze partner Sadhana Forest in Kenia meer met scholen die betere beschikbaarheid hebben tot water en afvalwater en de wens hebben geuit fruitteelt te willen ontwikkelen. De hoop is dat de regens snel weer zullen komen.

Project in Haïti

In ons fruitboomproject in Haïti is juist het werk vlotjes verlopen. Er zijn veel vrijwilligers uit Frankrijk geweest om het project te ondersteunen en met veel families in de buurt van het voedselbos is een samenwerking aangegaan om fruitbomen bij hun huis te planten. Ook Haïti is de samenwerking aangegaan met verschillende scholen om de bewustwording bij kinderen te vergroten over wat het nut van bomen algemeen en fruitbomen specifiek is. Afgelopen jaar zijn er maar liefst meer dan 2000 fruitbomen geplant, waaronder mango, avocado en tamarinde en Maya noot.

Eigen Youtube kanaal

Plenty Food Nederland heeft nu een eigen Youtube-kanaal. Bekijk nu het leuke filmpje over ons project in India via https://www.youtube.com/channel/UCHk7kfHi_bM5ErfTyU1sb_w. Binnenkort volgt meer van onze andere projecten.

Actie Vegan Today voor Plenty Food

Fantastisch nieuws! Wil jij makkelijk veganistisch koken en Plenty Food helpen? Dat kan nu tegelijk!
Bij Vegan-Today kun je heerlijke maaltijdboxen bestellen met verse, 100% plantaardige, biologische producten. Als je de code VTPFD gebruikt bij je bestelling gaat 5% van het totaalbedrag naar Stichting Plenty Food en steun je onze plantaardige voedselprojecten. Je krijgt bij deze actie bovendien een gratis maaltijd als je minimaal 6 maaltijden besteld!
Snel bestellen dus en smullen maar! Ga naar: https://www.vegan-today.com/

Vegalove gratis in 2019!

Datingsite Vegalove is voor de rest van 2019 gratis! Schrijf je dus snel in voor een leuke date, mooie ervaringen en wie weet een serieuze relatie of vriendschap!
Wel is Vegalove afhankelijk van vrijwillige donaties. Bij een donatie van €25,- wordt er in jouw naam een fruitboom gedoneerd aan ons Plenty Fruit project in Haïti en krijg jij een digitaal certificaat toegestuurd!
Share the love! Ga naar: www.vegalove.nl

Samenwerking Biocyclische Vegan landbouw

Als plantaardige voedselhulporganisatie willen we de afhankelijkheid van dierlijke productie zo veel mogelijk beperken omdat dit beter is voor mens, dier en milieu. Een onderdeel daarvan is de huidige afhankelijkheid van dierlijke mest dan wel het gebruik van kunstmest. Door een samenwerking aan te gaan met de stichting Biocyclische-vegan landbouw willen we meer kennis ontwikkelen en delen mbt vegan landbouw, zowel toepasbaar in Nederland als bij onze projecten. Op dit moment zullen we elkaars informatie gaan delen en uitdragen en wie weet komt er nog meer.
Vanuit onze projecten komt ook geregeld de vraag hoe je het beste de bodem vruchtbaar kunt krijgen zonder gebruik van dierlijke mest. Voorbeelden daarvan zijn gebruik van compost, teeltrotatie met gebruik van stikstofbindende vlinderbloemigen/leguminose, mengcultuur, mulchen, agroforestry, gebruik van stikstofrijke ureum, biodiversiteit, inzet van (vloeibare) plant-extracten etc. Meer weten? Ga dan naar:
https://www.facebook.com/BiocyclischeVeganlandbouw/ of hun website: www.biocyclische-veganlandbouw.org

Artikel Plenty Food in Vegan glossy Vega Vega

In Vega Vega staat een mooi artikel over Plenty Food Nederland. Je kan een abonnement nemen of kopen bij één van de verkooppunten.
Kijk hier voor een abonnement: https://vegalifestyle.nl/home/vegan-lifestyle-magazine-abonnement/
Zie hier de verkooppunten: https://vegalifestyle.nl/vegan-tijdschrift-verkooppunten/

Kunst in webshop

In onze webshop worden regelmatig nieuwe artikelen en ook exclusief Vegan kunst toegevoegd. Hierbij wordt geregeld nieuwe samenwerking aangegaan met Vegan kunstenaars zoals Cristel van Zunderd. Hou onze webshop dus goed in de gaten want weg is weg. Met de aankopen steunt u onze projecten!  
Bekijk onze producten op: https://plentyfood.nl/winkel/

Geef een fruitboom cadeau

Wil je iemand hier én in Kenia blij maken? Geef dan voor € 12,50 een fruitboom cadeau aan een gezin in Kenia en krijg een digitaal fruitboom certificaat! Misschien ook een origineel cadeau voor uw bedrijf? Er zijn al meer dan 500 fruitbomen cadeau gegeven. Help je mee om ons doel van 800 fruitbomen te halen?  Maak je donatie over naar rekeningnummer: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek, o.v.v. Fruitboom Kenia. Wil je een digitaal fruitboom certificaat? Stuur dan je naam, datum en aantal bomen naar fruitboom@plentyfood.nl. Zie voor meer informatie: https://plentyfood.nl/product/fruitboom-kenia/

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2019 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp