Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

  • Plenty Food in Vega Lifestyle Magazine 
  • Nieuws over onze projecten
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Plenty Food in Vega Lifestyle Magazine

Vegalifestyle.nl is een uniek online magazine met blogs, recepten en interviews over veganisme. Het is DE website voor veganisten, vegetariërs en alle andere mensen die een toekomst bestendigde levensstijl omarmen.
 
Ieder zondag laat Vegalifestyle.nl een goed doel aan het woord om te vertellen over hun werk, missie etc. Dit jaar krijgt Plenty Food zes keer de ruimte iets te vertellen. De eerste drie artikelen gingen over de missie en werkwijze van onze mooie stichting, de gevolgen van Corona op ons project in Oeganda en over de resultaten bereikt met ons project in Kenia.
 
Lees de artikelen terug via de volgende links:
https://vegalifestyle.nl/plenty-food-nederland-een-stichting-met-idealen/
https://vegalifestyle.nl/de-gevolgen-van-een-lockdown-voor-oegandese-weeskinderen/ 
https://vegalifestyle.nl/fruitbomen-voor-kenia/
 
Wil je op de hoogte blijven van Vega Lifestyle Magazine? Volg het dan op Facebook via: https://www.facebook.com/VegaVegamagazine/

Nieuws over onze Projecten

Dit jaar steunt Plenty Food maar liefst 5 plantaardige voedselprojecten. We zijn een nieuw voedselbos gestart in West-Papoea, daarnaast steunen we fruitboomprojecten in Kenia en Haïti, waarbij arme families materiaal en training krijgen om hun eigen fruitteelt te ontwikkelen. In India en Oeganda steunen we moestuinprojecten bij twee scholen: in India een school voor gehandicapte kinderen en vroegtijdige schoolverlaters en in Oeganda een school met veel achtergestelde kinderen en Aidswezen.

Project in West-Papoea

In samenwerking met Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP: https://sdsp.nl/) zijn we een voedselbos gestart in West Papoea. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een gift van vegan cosmeticaketen Lush (https://nl.lush.com/).
 
In de Sawinggrai gemeenschap in Raja Ampat wordt hard gewerkt om een voedselbos van 4.000 m2 te realiseren. Dit jaar stond op de planning om 300 fruitbomen te planten van een scala aan soorten, dit is nu bijna helemaal gerealiseerd. Naast deze fruitbomen die voor langere tijd in het jaar voor gezonde voeding en inkomsten uit verkoop gaat geven, ligt nu de focus om met groenteteelt al opbrengsten op korte termijn te realiseren. Er is volop gewerkt om de bodem te verbeteren door het toevoegen van groenbemesting, de fruitbomen geven ook de nodige beschutting voor de zon, regen en wind. Voor alle groenten en fruitbomen is een plan gemaakt welke soorten het beste gecombineerd kunnen worden (zie onderstaande tekening). Voor de komende periode staat op de planning een  waterzuivering van afvalwater uit het dorp te realiseren. We hopen dat er ook volgend jaar mogelijkheden zijn om dit project te blijven steunen en volgen, maar dat gaat niet zonder steun van onze donateurs! Helpt u ons daarbij?  

Project in India

Begin van dit jaar kregen we bericht dat door een storm en overstromingen de schoolmoestuin en de omheining waren beschadigd. Door steun vanuit Plenty Food in samenwerking met de Sari Stichting kon de schade snel worden hersteld. Het hekwerk dat de groentes moet beschermen tegen vee uit de buurt is weer gemaakt, extra irrigatie (waterleidingen) is gerealiseerd om de gewassen goed te kunnen bevloeien met de eerder gemaakte op zonne-energie werkende waterpomp. Ook is de moestuin geëgaliseerd om verder wegspoelen van de vruchtbare grond te voorkomen. Ondertussen is de moestuin al weer dankbaar in gebruik genomen en is de oogst van o.a. bananen alweer in volle gang.

Project in Oeganda

In juni 2019 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met St. Vianney Junior School met het project ‘Plenty Vegetables for Uganda’. Deze school geeft gratis onderwijs aan de meest arme families waarvan een groot deel bestaat uit Aidswezen.
 
Als reactie op de Corona pandemie zijn in Oeganda zeer strenge maatregelen genomen. Ook wordt er maar mondjesmaat gevaccineerd doordat vaccins onvoldoende door het westen ter beschikking wordt gesteld. Door deze situatie blijft de school in ieder geval tot januari 2022 gesloten. Een zeer lastige situatie voor de leerlingen en leerkrachten. Dankzij een specifieke gift van een gulle donateur hebben we de school kunnen helpen materiaal te kopen om online lesgeven te vergemakkelijken en kunnen de leerlingen die daar afhankelijk van zijn toch op school een vegan maaltijd krijgen. We blijven de ontwikkelingen volgen.

Project in Haïti

Haïti was de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws en helaas was dat niet het nieuws waar je op zit te wachten. Begin juli werd de president (Jovanel Moïse) vermoord in zijn ambtswoning gevonden, hierna werd de noodtoestand in het land uitgeroepen. Op 14 augustus werd Haïti vervolgens getroffen door een aardbeving waarbij meer dan 1400 doden te betreuren zijn, en vele meer gewond en of dakloos uit deze ramp kwamen. En als dat nog niet genoeg was kwam hier enkele dagen later nog een tropische storm overheen. Ondanks al deze tegenslagen zijn wij zeer opgelucht met het bericht van onze contacten daar dat het project geen schade heeft opgelopen doordat het epicentrum van de aardbeving meer dan 150 km bij hen vandaan was en de storm gelukkig meeviel. De werkzaamheden konden gewoon doorgaan en de afgelopen tijd zorgden de regens er zelfs voor dat de fruitbomen erg goed hebben gegroeid en een goede oogst geven. Deze situatie maakt weer duidelijk hoe belangrijk het is om kwetsbare groepen minder gevoelig te maken voor tegenslagen. Onze fruitbomen en het project daar omheen zijn een welkome bijdrage om meer zelfvoorzienend te worden met gezonde voeding en fruitteelt te ontwikkelen.

Project in Kenia

In Kenia is het de afgelopen maanden weer erg droog geweest. Dankzij een partner van Sadhana Forest is een tankwagen beschikbaar gesteld om dit project te ondersteunen, hiervoor zijn wij van Plenty Food ook zeer dankbaar. De fruitbomen bij de arme families kunnen als de jonge bomen nog kwetsbaar zijn worden geholpen met water.
 
De afgelopen maanden is ook hernieuwde samenwerking gezocht met scholen en een kerk om als basis te dienen om voorbeeld fruitgaarden te maken en om verplaatsbare kwekerijen op te zetten zodat hieruit weer nieuwe families kunnen worden geholpen aan fruitbomen.

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Help ook mee en steun onze prachtige stichting met wereldwijd plantaardige voedselhulp projecten!

Donaties kunnen overgemaakt worden naar: NL92 TRIO 0338 6263 52, ten name van Stichting Plenty Food Nederland.

Of steun ons als vaste donateur of als vrijwilliger:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door jouw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van het geven van voorlichting op markten, het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2021 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp