Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur.
Bekijk deze nieuwsbrief op internet.

Samen maken we de wereld mooier

Dankzij mensen zoals jij steunen we vele families met een moestuin en stimuleren we een verantwoorde plantaardige en diervriendelijke levensstijl. In deze nieuwsbrief zetten we een aantal van jullie in het zonnetje.

Hartelijk dank voor het stemmen op onze advertentie
Alynda Kok haalt € 450 op met de '40 hour famine' in Australie
Ineke de Wild haalt € 250 op met de Ekoplazaloop
Basisschool De Pirouette zamelt € 500 in
Hartelijk dank aan de bezoekers van Megazat en VegFestNL
Dank je wel Wawollie
Hartelijk dank aan de Dordrechters in Nederland én Zuid-Afrika

Voor de NRC Charity Awards worden alle Nederlandse goede doelen uitgedaagd om hun beste advertentie in te sturen. Plenty Food is in 2015 de uitdaging aangegaan en niet zonder succes! Hoewel we niet tot de uiteindelijke 6 winnaars behoorden zijn we wel door de voorronde gekomen en behoorden wij tot één van de 24 goede doelen die door de vakjury waren geselecteerd. Wij kwamen hierdoor onder de aandacht bij een groot publiek middels onze ingestuurde advertentie in het NRC Handelsblad. Wij danken (inmiddels medebestuurster) Maria van reclamebureau Colourful Green voor de goede en sprekende advertentie die zij maakte. En natuurlijk danken wij ook de vele mensen die op Plenty Food hebben gestemd! Het heeft ons goed gedaan ook op deze manier te mogen ervaren dat we door velen gesteund worden in de doelen die wij willen bereiken.

"In augustus heb ik 40 uur gevast om geld in te zamelen voor Plenty Food. Dat was een onderdeel van de 40 Hour Famine, een grootschalige jaarlijkse actie van een ontwikkelingshulporganisatie hier in Australie, waar ik dit semester op uitwisseling ben. Vanuit het college waar ik woon werd er gevraagd of ik mee wou doen. Ik ben altijd in voor een uitdaging, maar zag het niet zitten om geld op te halen voor zo een grote organisatie - je hebt immers geen idee of ze er koeien van gaan kopen of iets dergelijks. Dus besloot ik het heft in eigen handen te nemen en geld te doneren aan Plenty Food!

Om donateurs extra te stimuleren, beloofde ik verschillende doelen naarmate het opgehaalde bedrag hoger zou worden. Ik zou sowieso niet eten gedurende 40 uur; bij 250 dollar zou ik ook mijn telefoon opgeven, bij 500 mijn laptop.


Uiteindelijk haalde ik 700 dollar op - 450 euro! Geweldig!


Van vrijdagavond 20:00 tot zondagmiddag 12:00 heb ik dus niet gegeten en geen moderne technologie gebruikt. In die tijd dronk ik veel thee, had ik het koud (het was winter hier down under!), probeerde ik te studeren en ben ik naar een klassiek concert geweest, waar ik gelukkig kon zitten - staan werd op een gegeven moment lastig.


Vooral de laatste 3 uur voelde ik me erg slap en misselijk, maar ik heb volgehouden en daarna ont-zet-tend genoten van zoiets simpels als een banaan en havermout gemaakt met water.


Geweldig om met zo'n actie zoveel geld op te kunnen halen voor zo'n goede organisatie! Bovendien heb ik van alle Famine-deelnemers op de campus het meeste geld ingezameld, waarmee we punten winnen voor de Charity Shield die jaarlijks wordt uitgereikt aan het college die het meest heeft bijgedragen aan goede doelen. Een grappige bijkomstigheid, maar bovenal is het natuurlijk heel fijn om op deze wijze iets te kunnen betekenen voor medemens, dier en natuur. Als Plenty Food volgend jaar zoiets in Nederland organiseert, ben ik zeker weer van de partij!"

Alynda Kok

 

“Ik ben niet bepaald een langeafstandsloper; vroeger wel een redelijke goede sprinter, maar dat is al zo'n 40 jaar geleden en heb sinds 1977 niet zo veel meer gesport.

 
Ik zag een oproep voor de eerste Ekoplazaloop in mijn gemeente en dacht laat ik het maar eens gaan proberen, ook omdat het een bedrijf is die vegan- en biologische dingen verkoopt en de Plasticsoup Foundation erbij betrokken was en zo. 
Nu doe ik zoiets liever niet zonder er een goed doel mee te dienen en gezien het feit dat Plenty Food mijn favoriete is, ben ik op Facebook en bij een paar vrienden gaan werven of ze me wilde sponsoren; dit allemaal een beetje uit de losse pols, want dan blijft het ook leuk.


Alles bij elkaar heb ik dankzij hen zo'n € 210 bij elkaar gehaald.

 
Eerlijk gezegd die eerste 5 km vielen best een beetje zwaar, ik had ook niet zo erg goed getraind moet ik bekennen, ik heb later nog 10 km en een halve marathon en nog eens 10 km gelopen en het voelde ondanks de grotere afstand toch ongeveer hetzelfde...., ach ja, alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen... dat zal voor Plenty Food ook wel gelden; moge Plenty Food een groot succes worden en natuurlijk niet meer nodig zijn als de wereld beter wordt, want daar moet je vanuit gaan als meer en meer mensen vegan worden. Er liepen best veel mensen mee en het was gezellig vegetarisch en duurzaam tijdens en na de loop.
 
Ik heb respect voor jullie want jullie doen goed werk, ga zo door!
Ik hoop dat er nog veel sponsoren voor jullie zullen aantreden zij het als sporters of anderzijds want het is het nog steeds hard nodig!"

Ineke de Wild

Voor ruim 300 leerlingen van Basisschool de Pirouette heeft onze enthousiaste vrijwilligster Caroline Ligtenberg op drie september een praatje gehouden over het moestuinproject in Zuid-Afrika. Dit als warming-up van de bazaar die de kinderen organiseerden om geld in te zamelen voor het project. Met de kleintjes heeft ze een dansje gedaan en de oudere kinderen kwamen met hele slimme vragen. We zijn de kinderen en Caroline heel dankbaar voor hun inzet. En we zijn onder de indruk dat de kinderen maar liefst € 500 hebben ingezameld met hun bazaar!
Jos Wietses (voorzitter) achter de stand op VegFestNL

Wij waren afgelopen jaar o.a. aanwezig bij MEGAzat 2015 in Den Haag. Er werd gedemonstreerd tegen de intensieve veehouderij en de gevolgen die de industrie heeft op het klimaat, de wereldvoedselverdeling en de volksgezondheid. Ook waren wij aanwezig op VegFestNL 2015 in Utrecht.

Het is altijd een feest om zoveel gelijkgestemden te mogen ontmoeten. Velen hebben zich op deze evenementen ook voor onze nieuwsbrief ingeschreven.


Wij vinden het fantastisch dat er veel mensen zijn die zich willen inzetten voor een betere wereld en op zoek zijn naar mogelijkheden om daar invulling aan te geven.


Plenty Food wil graag inspireren en handvatten bieden om daadwerkelijk verschil te maken.

Hopelijk ontmoeten wij jou ook dit jaar weer. Spreek ons gerust aan als er vragen zijn of als je meer informatie wilt over wat wij doen. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen op info@plentyfood.nl.

In de drie kringloopwinkels van Wawollie kun je naar hartenlust rondsnuffelen in het zeer brede assortiment. Bij Wawollie staat het welzijn van mens, dier en milieu centraal. Medewerkers en vrijwilligers werken hard aan nieuwe manieren om producten te gebruiken en herbruiken. De opbrengst van de activiteiten wordt ter beschikking gesteld aan goede doelen voor dierenwelzijn. Ook Plenty Food wordt structureel ondersteund door Wawollie en hier zijn we erg dankbaar voor. Informatie over Wawollie vind je hier: www.wawolliekringloop.nl

In december 2015 bezocht Plenty Food de voorlichtingsavond over de Stedenband Dordrecht-Dordrecht. Een aantal mensen van de stedenband hadden een bezoek gebracht aan Dordrecht in Zuid-Afrika en vertelden over alle projecten, waaronder het moestuinproject dat Plenty Food ondersteunt.

Het doel van de stedenband is om bewoners en organisaties in Dordrecht Nederland en Dordrecht Zuid-Afrika met elkaar in contact te brengen om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Zo zijn er diverse projecten op het gebied van ondernemerschap, onderwijs, cultuur en voedselvoorziening.

Voordat het moestuinproject er was, had een klein aantal gezinnen al een eigen tuin. Maar door gebrekkige irrigatiemethoden, weinig kennis van tuinbouw en een gebrek aan geld om zaden te kopen (van het weinige geld koopt men liever meteen voedsel, dan dat men dat investeert in zaaigoed), waren er weinig succesvolle tuinen.

Inmiddels is het moestuinproject één van de meest succesvolle projecten van de stedenband! En daar zijn we trots op. Veel gezinnen kunnen nu gedeeltelijk in hun eigen voedselbehoefte te voorzien en in de toekomst wellicht inkomsten verwerven met kleinschalige verkoop van de gewassen.

Plenty Food wil alle Dordrechters in zowel Nederland en Zuid-Afrika, alsmede alle donateurs heel erg bedanken voor het succes van het moestuinproject. We zijn er nog niet want het project zal nog moeten worden opgeschaald zodat een grotere opbrengst kan zorgen voor inkomsten en nog meer gezond voedsel. Help je mee met een donatie?

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food kan middels de button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen.
Hartelijk dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2016 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van deze nieuwsbrief    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by MailChimp