Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur.
Bekijk deze nieuwsbrief op internet.

Plenty Food Update

Plenty Food Nederland 9 en 10 december op Veggieworld Winter fair
 Een fruitboom cadeau voor de feestdagen
Afscheid van Moestuinproject in Dordrecht Zuid-Afrika
Nieuw project in Haïti
Plantaardige noodhulp St. Maarten
Ontwikkelingen Plenty Fruit Forest Kenia
Bedankt voor speciale acties
Kunstverkoop voor Plenty Food Nederland
Grote Vegan Outreach Reclame Campagne gestart

Plenty Food Nederland staat 9 en 10 december op de VeggieWorld Winter fair

In het weekend van 9 en 10 december staat Plenty Food Nederland op Viva Las Vega's VeggieWorld Winter Fair. Meer dan 70 stands met alles voor een diervriendelijke kerst. Kom dus allen naar deze inspirerende beurs! Kijk op www.veggieworld.de/nl/ voor meer informatie en om alvast (met korting) toegangskaarten te bestellen.

Een fruitboom cadeau voor de feestdagen

Sinterklaas en Kerst staan om de hoek. Wil je iemand hier én in Kenia blij maken? Geef dan voor € 12,50 een fruitboom cadeau aan een gezin in Kenia en krijg een digitaal fruitboom certificaat! Misschien ook een origineel cadeau voor uw bedrijf? Er zijn al meer dan 200 fruitbomen cadeau gegeven. Help je mee om ons doel van 400 fruitbomen te halen?  Maak je donatie over naar rekeningnummer: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek, o.v.v. Fruitboom Kenia. Wil je een digitaal fruitboom certificaat? Stuur dan je naam, datum en aantal bomen naar fruitboom@plentyfood. Zie voor meer informatie: www.plentyfood.nl/fruitboom

Afscheid van Moestuinenproject in Dordrecht Zuid-Afrika

Sinds 2013 steunt Plenty Food Nederland het moestuinenproject van Stedenband initiatief Dordrecht-Dordrecht. Plenty Food hielp met de financiering van zaaigoed, training en coaching door een speciale ‘tuinencommissie’ en het tuingereedschap. In dit project zijn 500 families uit de township (sloppenwijk) van Dordrecht in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika geholpen bij het aanleggen en onderhouden van hun eigen moestuin. Hierdoor kunnen ze verse groenten eten en wat over is verkopen op de lokale markt. Dit zorgt niet alleen voor gezond eten voor de gezinnen, maar verse groenten zijn ook nog eens extra belangrijk voor de vele HIV-patiënten in Zuid-Afrika. Dit jaar heeft de Stedenband Dordrecht-Dordrecht aangegeven dat voor de voortzetting van het project extra fondsen zoals van Plenty Food Nederland niet meer noodzakelijk zijn. Als Plenty Food Nederland zijn we reuze trost op wat in deze samenwerking met de Stedenband is bereikt en we wensen hen nog alle succes met de voortzetting van dit mooie initiatief. Ook bedanken we Nelly van Rooijen voor haar onuitputtelijke inzet als maatschappelijk werker in het project op locatie en wensen we ook haar persoonlijk veel succes toe. Voor het volgen van de ontwikkelingen raden we iedereen aan om hen te volgen via Facebook: www.facebook.com/dordrechten

Nieuw project in Haïti

In 2018 zullen wij een nieuw Fruitboom-project starten in Haïti. Net als ons Plenty Fruit Forest project in Kenia wordt dit project uitgevoerd door Sadhana Forest. Sadhana Forest is sinds 2010 betrokken bij het ontwikkelen van een permacultuur/voedselbos op gedegradeerde gronden op Haïti. Ondanks moeilijke omstandigheden zoals de aardbeving in 2010 en dit jaar twee orkanen hebben we het vertrouwen dat we door middel van storm bestendige fruitbomen hulpbehoevende families een betere toekomst kunnen geven. In de volgende nieuwsbrief vertellen we er meer over. 

Plantaardige noodhulp St. Maarten

Tijdens het vegan evenement VegFestNL organiseerde Plenty Food Nederland acht zeer geslaagde en veelbezochte kookworkshops met professionele koks. Op zaterdag 28 oktober waren de publiekstekkers DirkJan en Joost van de Jongens op ’t Zand aan de beurt. Na eerder 3 jaar op Sint Maarten te hebben gewoond gaan zij nu terug en willen zij hulp bieden aan de, door cycloon Irma getroffen, bevolking en geven zij gelijk voorlichting over plantaardige voeding- en levensstijl. Voor Plenty Food Nederland is het geven van noodhulp een primeur, en wij steunen graag dit mooie initiatief. Help je ook mee? Voor 5 euro geef je al een volledig plantaardige maaltijd. Maak uw donatie over op rekeningnummer: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek, o.v.v. Help Sint Maarten.

Ontwikkelingen Plenty Fruit Forest Kenia

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we het Plenty Fruit Forest project zijn gestart in Kenia. In die tijd is er veel gebeurd. Na langdurige droogte is er vanaf juni eindelijk verlichting gekomen in de vorm van regen. Ondanks de droogte heeft het fruitbomenproject heel succesvol gewerkt. Dankzij goede training en betrokkenheid van de deelnemende families is meer dan 95% van de fruitbomen goed gegroeid en worden de andere boompjes nog vervangen. Vervolgens hebben presidentsverkiezingen in het land voor veel spanningen gezorgd. Zo was het voor Sadhana Forest niet langer verantwoord om vrijwilligers naar Kenia te laten komen. Daarvoor in de plaats hebben ze de hulp ingeroepen van ondermeer een Samburu maatschappelijk werkster die in lokale taal haarfijn kon uitleggen hoe de deelnemers de fruitbomen moeten verzorgen. Door de inzet van lokale hulp is het niet alleen gelukt om het doel van het planten van 400 bomen al bijna gerealiseerd te hebben, maar is er ook een leuke samenwerking met een basisschool in het gebied en komen er aanvragen voor fruitbomen van ver buiten het projectgebied. Vanwege de mooie resultaten is Plenty Food Nederland met Sadhana Forest overeengekomen om dit project ook in 2018 te steunen.

Grote Vegan Outreach Reclame Campagne gestart

Op 27 november is de reclamecampagne van posters van Bite Back, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Stichting Plenty Food Nederland gestart. Heeft u de posters al langs de weg en op de stations gezien? Volg de campagne op: www.kies-plantaardig.nu We zouden het geweldig vinden als je een foto van de poster naar ons mail (info@plentyfood.nl), zodat we die op Facebook kunnen plaatsen.

Bedankt voor speciale acties:

Ten eerste willen we alle koks en kunstenaars heel hartelijk bedanken voor hun inzet en hulp tijdens de VegFestNL kookworkshops en kunstverkoop! Zonder jullie hulp was deze dag niet zo’n groot succes geweest! Bedankt aan de koks: Pinar Coskun, Janneke van der Meulen, Jacinta Bokma, Susanne van der Wal, Joost en DirkJan Jansen, Cindy Albers, Alexander Gershberg, Anja Hermanus Schröder en aan de kunstenaars: Wendy Spaa, Joeke van der Meer, Sibbelien Geertsma, Geertje Geertsma, Jopie Louwe Kooijmans, Rafał Maciążek, Philip McCulloch-Downs, Remco Stunnenberg, Gideon Koeter, Cristel van Zunderd, Hartmut Kiewert en ons eigen bestuurslid kunstenares Maria Tiqwah! Ook de vrijwilligers Tessa Wouters, Julia Goryun, Petra Brocke, Linda Zeelenberg, Armande van Doesburg en Dick Steensma heel erg bedankt voor jullie hulp!

Vegan Church heeft Plenty Food Nederland ondersteund op een viering in het kader van Wereldvoedseldag en een viering in het kader van Medeschepselijkheid. Ook hebben zij aangegeven dat bij het geven van een dienst bij een nieuwe gemeente zij een fruitboom voor Kenia zullen doneren aan de gemeente en zo Plenty Food Nederland onder de aandacht zullen brengen. We zijn zeer vereerd met deze samenwerking en we zijn heel erg blij met alle donaties die we door hun inzet en hun initiatieven van hen en de donateurs ontvangen.

Op 2 december heeft huiskamerrestaurant ‘Plantaardig eten op Madoera’ een benefietdiner van Vegan Sushi georganiseerd voor ondersteuning aan Plenty Food Nederland. Via deze weg bedanken wij koks Annet van Welsum en Okke Kramer voor dit leuke en lekkere initiatief en de mooie opbrengst!

Op 15 december organiseert Leaf Antwerpen een benefiet Vega Pop-up diner met opbrengst voor Plenty Food. Een mooi idee van onze zuiderburen! Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via: www.facebook.com/Leaf.Antwerpen

Kunstverkoop voor Plenty Food

Tijdens VegfestNL organiseerde Plenty Food Nerderland in samenwerking met vegan kunstenaars een kunstverkoop. Naast veel interesse zijn er ook verschillende schilderijen verkocht waarbij de helft van de opbrengst ten goede kwam aan Plenty Food Nederland. Een aantal kunstwerken is nog niet verkocht en daarom zullen we via onze website iedere week een ander kunstwerk onder de aandacht brengen. Bent u geïnteresseerd om een mooi schilderij aan te schaffen en zowel de kunstenaars als Plenty Food Nerderland te ondersteunen, hou dan onze website www.plentyfood.nl en Facebook www.facebook.com/PlentyFoodNederland in de gaten.

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2017 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van deze nieuwsbrief    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp