Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plantaardige noodhulp en meer

 
  • Help samen met ons 78 weeskinderen in Oeganda de Corona-crises door! 
  • Nieuws over onze overige projecten
  • 15 jaar Stichting Plenty Food Nederland
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Help samen met ons 78 weeskinderen in Oeganda de Corona-crises door!

In 2019 ondersteunden wij een school in Oeganda bij het opzetten van een schoolmoestuin t.b.v. goede plantaardige voeding voor de kinderen. Dit voorjaar hebben we nog een extra steun gegeven voor het financieren van irrigatie voor de moestuin. Echter ook in Oeganda heeft het Corona virus toegeslagen en is er een lockdown ingesteld door de regering. Alle scholen zijn inmiddels een 2e periode van 30 dagen ingegaan dat ze niet open mogen. Voor deze school heeft dit verstrekkende gevolgen voor de voedselvoorziening van de 78 weeskinderen die daar permanent verblijven.

Gelukkig is er de moestuin maar deze kan niet volledig voorzien in de voedselbehoefte van de kinderen. De tuin biedt groente maar het maïs en de bonen zijn pas begin maart ingezaaid en dus nog niet beschikbaar. Gewoonlijk hebben zij inkomsten en voedsel van de kinderen uit de omgeving die daar naar school gaan maar dat valt momenteel dus weg.

Wanneer er geen hulp komt zal de school noodgedwongen worden gesloten omdat zij niet kunnen voldoen aan de plicht zorg te dragen voor de weeskinderen.

Help jij ons deze school te kunnen laten doorgaan deze weeskinderen onderdak te bieden met voldoende en goed voedsel? Zij en wij zijn je erg dankbaar!

Donaties kunnen overgemaakt worden naar: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland (o.v.v. Noodhulp Oeganda)
 

Nieuws over onze andere projecten

Ook in 2020 steunt Plenty Food 4 plantaardige voedselprojecten. In Kenia en Haïti steunen we fruitboomprojecten waarbij arme families materiaal en training krijgen om hun eigen fruitteelt te ontwikkelen, in India en Oeganda steunen we moestuinprojecten.

Project in India

Bij de school voor gehandicapte kinderen en vroege schoolverlaters groeit dankzij het vorig jaar aangelegde irrigatiesysteem alles als kool. Zoals op de foto’s is te zien hebben de geplante bananenbomen hun vruchten gebracht. Ook de andere groentes zijn een welkome bron van gezond voedsel voor de kinderen en hun ouders en verzorgers. De plannen voor dit jaar zijn de aanleg van een zonne-energiecentrale waar zowel het irrigatiesysteem als de behoefte van de school kunnen worden voorzien. Door Corona zijn de ontwikkelingen vertraagd, maar hopelijk kan dit binnenkort worden hervat. 
 

Project in Haïti

In Haïti is er veel werk verricht zo zijn er met behulp van 4 internationale vrijwilligers het afgelopen kwartaal maar liefst 248 fruitbomen geplant bij armere families in de regio van het projectgebied in  Anse-à-Pitres. Daarnaast is er veel gewerkt om het aanbod en sortiment van fruitbomen in de kwekerij uit te breiden met bijvoorbeeld Pithecellobium dulce een zeer droogteresistente boom met zoete voedzame vruchten in de vorm van peulen.

Project in Kenia

Ook in Kenia zorgen de maatregen tegen Corona voor restricties om fruitbomen bij families te gaan planten en is er voor gekozen voor nu de aandacht te vestigen op het realiseren van een demonstratie permacultuurtuin. Deze tuin wordt gerealiseerd bij de lokale kerk wat tevens als buurthuis dient. Op een 2 are land worden fruitbomen, vruchtdragende struiken en groentes geplant. Naast een demonstratie functie mag de gemeenschap de vruchten hiervan plukken. Naar onze mening een creatieve oplossing voor deze uitdagende tijd.

15 jaar Stichting Plenty Food Nederland

Ondanks Corona gaan onze voorbereidingen voor ons 15 jarig jubileum door en hopen we dit met jullie te mogen vieren. We hebben in ieder geval een ontzettend mooi aanbod gekregen om dit op een prachtige en centraal gelegen locatie te mogen organiseren. Doorgang blijft natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rond Covid-19. Zodra er meer bekend is wat de mogelijkheden zijn onder deze bijzondere omstandigheden laten we dit horen. Ondertussen blijf veilig en gezond!

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2020 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp