Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Check onze nieuwe website: plentyfood.nl !
  • Plenty Food op VegFestNL in Utrecht
  • Afscheid van Maria onze secretaris
  • Eerste oogst bij ons nieuwe project in India
  • Volop bomen planten Plenty Fruit for Haïti
  • Monitoring fruitbomen Kenia
  • Dank voor gulle giften
  • Geef een fruitboom cadeau
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Check onze nieuwe website: plentyfood.nl !

Plenty Food Nederland heeft een nieuwe website met achtergrondinformatie over onze organisatie, de projecten en een eenvoudige webshop.
In de webshop vindt u naast certificaten voor adoptie van een fruitboom in Kenia of Haïti ook kunst, een receptenboekje en kaarten. De opbrengst gaat uiteraard naar onze mooie projecten.
Wilt u ons structureel steunen dan kan dat natuurlijk ook kijk dan onder het kopje ’Wat u kunt doen’.
Veel leesplezier! : https://plentyfood.nl/

Plenty Food op VegFestNL in Utrecht

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober staat Plenty Food weer op VegFestNL in de Jaarbeurs Utrecht met op zaterdag een inspirerende presentatie door onze voorzitter Jos Wietses, mis het dus niet en kom gezellig langs onze stand om de laatste nieuwtjes over de projecten te horen!
Voor meer informatie en tickets: https://www.vegenement.nl/onze-evenementen/vegenement-vegfestnl-2018

Afscheid van Maria onze secretaris

Ruim 3 jaar heeft Plenty Food mogen genieten van Maria Tiqwah van Eldik als medebestuurder en secretaris van de stichting.
Afgelopen zomer is Maria uitgetreden als bestuurder om zich te richten op nieuwe avonturen. Ons algemeen bestuurslid Arjan Smits zal van haar 'het stokje' overnemen.
Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar grote bijdrage en het mooie werk dat zij de afgelopen 3 jaar voor Plenty Food heeft verzet. Ook van haar creatieve werk zullen we nog lang mogen nagenieten!
Maria je bent een TOPPER!!!
Als afsluiting hebben we met Maria gegeten bij Vegan Junk Food Bar in Amsterdam.

Eerste oogst bij ons nieuwe project in India

In mei van dit jaar zijn we een nieuw moestuinproject gestart in samenwerking met ARMDS in India. Het project heet 'Plenty Vegetables for India'. Ondertussen is het land bij de school en opvang voor gehandicapte kinderen bewerkt, is een hek geplaatst en zijn de groentes gezaaid. Vorige week kregen we bovendien het nieuws dat de eerste groentes in de vorm van aubergines, okra en Spaanse pepertjes al zijn geoogst en een welkome aanvulling zijn voor de maaltijden van de kinderen.

Volop bomen planten Plenty Fruit for Haïti

Het planten van fruitbomen in Haïti gaat als een lopend vuurtje, steeds meer bewoners in de buurt van het projectgebied willen fruitbomen op hun land planten. Ook wordt de diversiteit aan fruitbomen in de kwekerij steeds groter.
Samenwerking met scholen in de buurt geeft ook vraag van familieleden van de studenten om fruitbomen bij hun huis te planten en de studenten komen geregeld met vrienden terug om als vrijwilliger het project te helpen.
Politieke instabiliteit in het grensgebied met de Dominicaanse republiek zorgt o.a. voor hoge brandstofprijzen en maakt dat sommige zaken lastig te verkrijgen zijn, dus hopelijk is dat van korte duur.

Monitoring fruitbomen Kenia

In Kenia is het derde kwartaal vooral besteed aan het nalopen van de eerder geplante bomen en het bijsturen en geven van advies waar nodig. Bij dorpen verder weg is de slagingskans van de bomen iets lager maar gemiddeld heeft 84% van de tot nog toe (2017/2018) aangeplante bomen het overleefd en groeien als kool. Een mooi resultaat. Dit seizoen zijn er veel vrijwilligers geweest van Nieuw Zeeland, Frankrijk, Amerika, tot China, Mexico, Israël en Indonesië. Prachtig dat de methodes van Sadhana Forest zo over de wereld wordt verspreid en daarmee dus ook de visie van Plenty Food. Ook worden de eerste maaltijden gemaakt met behulp van de aangeplante fruitbomen, pas volgend jaar zal dat kunnen met echt fruit, maar nu al wel met bijvoorbeeld de eiwitrijke en voedzame bladeren van de Moringa stenopetala.

Dank voor gulle giften

In de maand september heeft Plenty Food een aantal mooie donaties ontvangen. Dit helpt ons deze projecten langer te ondersteunen. Bij deze Hartelijk bedankt en een warme groet van het bestuur van Plenty Food! 

Geef een fruitboom cadeau

Wil je iemand hier én in Kenia blij maken? Geef dan voor € 12,50 een fruitboom cadeau aan een gezin in Kenia en krijg een digitaal fruitboom certificaat! Misschien ook een origineel cadeau voor uw bedrijf? Er zijn al meer dan 500 fruitbomen cadeau gegeven. Help je mee om ons doel van 800 fruitbomen te halen?  Maak je donatie over naar rekeningnummer: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek, o.v.v. Fruitboom Kenia. Wil je een digitaal fruitboom certificaat? Stuur dan je naam, datum en aantal bomen naar fruitboom@plentyfood.nl. Zie voor meer informatie: https://plentyfood.nl/product/fruitboom-kenia/

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2018 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp