Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser

De sterren van de hemel

 
De voorbereidingen voor ons donateursconcert op zaterdag 18 november zijn in volle gang. Onder de titel A Sky Full of Stars zullen DrumPack, het Jeugdorkest en het Harmonieorkest van Caecilia de sterren van de hemel spelen. Het concert begint om 20.00 uur in de St. Jacobuskerk in Schipluiden en eindigt met een grote verrassing. Toegang tot de sterrenhemel: slechts 5 euro (donateurs 2,50)!

 

Kennismakingscursus


De jeugd heeft ook bij Caecilia de toekomst. Daarom geven we ook dit najaar voor kinderen de superleuke Kennismakingscursus Muziek. Dat doen we niet alleen maar in nauwe samenwerking met de buitenschoolse opvang ’t Kickertje.

Zes kinderen in Den Hoorn en zes in Schipluiden hopen we op die manier enthousiast te maken voor het zelf bespelen van een muziekinstrument. We zijn inmiddels halverwege, en op vrijdag 24 oktober komen ze als afsluiting een kijkje nemen bij het jeugdorkest.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Caeckelbont in de Singelhof

 
Op 27 oktober 2017 was het eindelijk zover. Bijna 2 jaar na het 95-jarig jubileum van Caecilia trakteerde het Caeciliaanse klarinetensemble Caeckelbont op muziek in Wooncomplex Singelhof in Maasland.

Alle soorten muziek kwamen voorbij en Martin praatte het geheel professioneel en met af en toe een grap aan elkaar. We speelden stukken als Hongaarse Dansen, Baba Jaga, Rehearsing the Opera (met kaskrakers als Carmen, de Koningin van de nacht en de Barbier van Sevilla), The Rose en Luchtkasteel uit Les Miserables.

Ook heeft Martin uitgelegd hoe de hele klarinetfamilie in elkaar zit. Er komt namelijk anders altijd na afloop iemand naar ons toe die vraagt of dat nu een saxofoon is (nee, een basklarinet…) of wellicht een hobo (nee, die heeft een dubbelriet). We sloten natuurlijk af met Pierement. Dat was inhaken en meedeinen met liedjes als Tulpen uit Amsterdam en Aan de Amsterdamse grachten. Een gezellige en geslaagde avond. Op naar 21 februari, dan mogen we weer optreden in Vlaardingen!

Ledennieuws

Bij het harmonieorkest verwelkomen we Edwin van der Pol als nieuw lid. Hij is met zijn altsax de saxofoonsectie komen versterken. Ook zijn onlangs twee nieuwe leerlingen gestart: Maartje Peters op dwarsfluit en Kick Nette op klarinet.

Alle drie van harte welkom, we wensen jullie heel veel plezier bij onze mooie vereniging!
Knotwilgen op tournee in Duitsland
 
Al eeuwen, zo lang lijkt het, wordt er zo nu en dan eens geopperd tijdens de repetitie-pauze of de jaarlijkse vergadering van de Knotwilgen: ”We zouden eigenlijk ook eens moeten kijken of we naar Duitsland kunnen voor de Wein- of Oktoberfeste!” En 15 september was het ineens zover: de Knotten gingen op weg naar onze oosterburen en zetten hartje Cochem op stelten. Een heerlijk verslag van hun avonturen plus foto’s lees je op www.knotwilgen.nl. Of scroll nog even verder in deze Notenboot voor een onverwacht ooggetuigenverslag!
 

Federweisser und Bratwurst: een ooggetuigenverslag       

 
Gevlucht uit het drukke en lawaaiige westen van Nederland loop ik half september door Cochem, een ministadje aan de oever van de Moesel. Het is de mooiste dag van de week en iedereen lijkt in een feeststemming. Er klinkt muziek, overal is eten en drinken verkrijgbaar, en er valt geen onvertogen woord. Kortom: de sfeer is heerlijk.
 
Onder de brug door om een plekje te vinden voor het nuttigen van de Bratwurst, kijk ik op, zie vaag iets bekends en loop weer door. Maar wacht effe… Krijg nou! Dat is half Schipluiden, wat leuk! We vragen elkaar wat we hier in vredesnaam doen en als dat is opgehelderd, is het tijd om wat te spelen. Ik ben er toch, dus maak een paar plaatjes. Het is voor het eerst dat ik 'De Knotwilgen' (want die waren het) live hoor. Je moet er voor naar Duitsland, maar dan heb je ook wat. En dat meen ik! Ik heb die dag verschillende dweilorkesten gehoord en De Knotwilgen vielen positief op door enthousiasme, klank, en (geloof het of niet) zuiverheid. Het was buitengewoon aangenaam om naar te luisteren. En dat vond de rest van de goegemeente blijkbaar ook, want (inside information) zij hadden nog niet veel kosten hoeven maken voor het lessen van de grote dorst.
 
De Knotwilgen waren hoe dan ook goed voor heel wat bijval en vrolijkheid en het zou mij niets verbazen wanneer zij in de toekomst vaker 'internationaal gaan' om een bijdrage te leveren aan de feestvreugde. Voor mij was het optreden van de Knotwilgen een kers op de taart, de Senf op de Bratwurst, de Hefe in de Federweissen. En afgaande op de reacties gold dat voor meer mensen.
 
Martin
Omdat-ie zo mooi is

Waarschijnlijk hebben jullie hem inmiddels gezien, maar mocht je de promotiefilm voor onze vereniging van Annebel en Willemijn de Vette nog niet hebben bekeken... check it out!

 
Agenda

18 nov:   Donateursconcert A Sky ful of Stars
24 nov:   Orkestles bij het jeugdorkest
23 dec:   Kerstconcert van het jeugdorkest 
Psssst... houd je van schrijven, nieuwtjes, grapjes en Caecilia? Dan is het maken van deze Notenboot misschien wel iets voor jou! Interesse? Meld je bij het bestuur!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.