Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
Caecilia's Zomerconcert!
 
De hele vereniging is ondertussen alweer druk aan het repeteren voor het zomerconcert. Deze zal plaatsvinden op het Schoolplein bij Het Notenschip. Op zaterdag 13 juli sluiten we het seizoen af met een zomerse BBQ in het Notenschip en gaan genieten van de vakantie. Vanaf 16.00 uur staan de drankjes koud, en vanaf 17.30 uur verzorgen onze orkesten een muzikaal programma. Tussendoor zijn er pauzes, waarin genoten kan worden van lekkers van de BBQ. Het eerste deel wordt gespeeld door DrumPack, daarna neemt het Jeugdorkest het over.
Vervolgens zal er een aantal stukken samengespeeld worden door Jeugd- en Harmonieorkest, waarna het Harmonieorkest zelf nog de stukken 'Catskills' en 'Porgy and Bess' zal spelen.

De BBQ voor iedereen, en er is genoeg te drinken! Komt dat luisteren!

Verder zal het Harmonieorkest, samen met leden uit het Jeugdorkest, op woensdagmiddag 17 juli een concertje geven ter afsluiting van de muzikale lessen van de kinderen van de Jozefschool. Ook zullen deze kinderen, uit groep 5 & 6, meedoen met het concert. Het is van 14:00 tot 15:00, je bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren!

 

Boerenkapel De Knotwilgen.

Na een geslaagd carnavalsseizoen stroomde de aanvragen binnen, helaas kunnen we niet op alle aanvragen ingaan maar de agenda voor april, mei, juni en juli was snel gevuld.

Avond4daagse
Op donderdagavond 23 mei liepen we nagenoeg dezelfde route als op Koningsdag maar nu voor de afsluitende avond van de Schipluidense Avond4daagse. Het evenement wordt ieder jaar groter en voor het derde jaar op rij vormden wij de muzikale afsluiting.
Boeren- en paardendag
Eind juni wederom een optreden in ons eigen dorp, ditmaal op de 3e editie van de Boeren- en paarden dag op de ijsbaan van Schipluiden. Het was een warme en dorstige middag met heel veel publiek. We speelden een serie voor het optreden van de Maxima’s uit Den Hoorn en na afloop van hun set speelden we nogmaals een serie. Dit evenement lijkt evenals de vorige twee een terugkerend optreden voor ons te worden.

Optocht Theebukkers
Op zaterdag 6 juli vierden de Theebukkers, de carnavalsvereniging uit De Lier, hun 66 jarig jubilieum met een zomercarnaval. Dit zomercarnaval wordt voorafgegaan door een optocht met oldtimers door De Lier. Tijdens deze optocht hebben wij plaatsgenomen in een cabriobus en hebben we de optocht muzikaal opgeluisterd.
Ledennieuws

We hebben de afgelopen maanden 2 nieuwe leerlingen mogen verwelkomen: Rik Prins is gestart met slagwerk en Jurjen Dieteren op de trombone. Welkom allebei en veel muzikaal plezier!
Opleidingen
 
Caecilia’s Young Talent
Op woensdag 8 mei was ons jaarlijkse feestje van de toekomst: Caecilia’s Young Talent liet van zich horen. Leerlingen die net gestart waren lieten horen wat ze geleerd hadden, en leerlingen die examen gingen doen speelden een examenstuk. Het was een leuke, gevarieerde avond, Caecilia is nog springlevend!
Cultuurmenu pilot en evaluatie
In april en mei hebben we 2 pilotlessen gegeven voor het Cultuurmenu. Een les aan groep 6 van de Jozefschool en een les aan groep 5 van de Aloysiusschool in Maasland (samen met Harmonie Masalant). Het waren 2 leuke lessen met heel enthousiaste kinderen. Uiteraard waren er ook een paar aandachtspunten, o.a. de tijdsplanning was wat lastig, al ging dit bij de tweede les al een stuk beter. En ook de instructie aan de leerkracht moet duidelijker. De bedoeling is namelijk dat er vooraf al aandacht aan besteed wordt d.m.v. onze Muziekleskoffer. Volgend schooljaar gaat het Cultuurmenu van start, en gaan we naar verwachting op alle scholen in Schipluiden en Den Hoorn onze les geven aan groep 5 of 6. In Maasland zullen de lessen worden verzorgd door Masalant.

Cultuurimpuls les
Op vrijdagavond 17 mei hebben 5 kinderen (en een paar ouders) onze kennismakingsles gevolgd, in het kader van de Cultuurimpuls. Na een korte uitleg konden ze zelf ook instrumenten uitproberen en hebben we een kijkje genomen bij het jeugdorkest, waar ze mee mochten gillen met een muziekstuk (alvast voor Halloween!)

 
Caecilia Pubquiz

Ruim 72 Caecilianen gingen vrijdag 12 april de strijd met elkaar aan in de jaarlijkse, befaamde Caecilia Pubquiz. De pubquiz, inmiddels een traditie, is een echte 'Willemijn de Vette en Gijs Schotel-productie'. Dat betekent: 70 vragen over wetenswaardigheden en rare feiten, vol met ohja-momenten en grappige one-liners. Willemijn en Gijs presenteerden de 10 categorieën vloeiend en gevat, de pauzes waren goed getimed en de tussenstanden verrasten een ieder. Vragen als 'Wat is een Portugees oorlogsschip als je niet een schip bedoelt', 'Van welk land begint de naam van de hoofdstad met een I?' en 'Wie zong het antwoord op Dolly Parton's Jolene?'* wisten ze de twaalf teams steeds uit te dagen en scherp te houden. Het ging nek-aan-nek tussen team 1 (Patrick, Tim, Sarah, Harriët, Anke) en team 10 (Annebel, Nienke, Doris, Bas, Julia, Jet). Met één punt verschil pakte team 1 de prijs: een grote appeltaart, waar zij - gul als ze zijn - de verliezers van lieten mee-eten. Mede door de uitstekende organisatie en het snelle barteam, bleef het nog lang gezellig in het Notenschip. Willemijn en Gijs, veel dank voor de organisatie!
* een kwal, Pakistan, Diane - Cam
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram

Lintje Willy van Paassen

Bij de jaarlijkse lintjesregen op de dag voor Koningsdag is onze steun en toeverlaat Willy van Paassen verrast met een koninklijke onderscheiding. Als blijk van waardering voor al het vrijwilligerswerk bij onze vereniging, en ook bij vele andere organisaties in ons dorp. Van harte gefeliciteerd!

Examens
 
In juni zijn er praktijkexamens geweest, waaraan ook een aantal van onze leerlingen heeft deelgenomen. De grote pechvogel was dit keer Julia Robbemond, die een week voor haar examen heel vervelend op haar pols viel met gym, waardoor ze helaas niet kon spelen. Beterschap!! Maar verder is iedereen geslaagd! Dit zijn onze kanjers: Marit Wessels, Bastiaan Colin en Tristen Duyvesteyn (slagwerk A), Joris Harteveld (slagwerk B), Marije v.d. Linden (dwarsfluit A), Brecht v.d. Heuvel (dwarsfluit B) en Karlijn Wolters (alt-saxofoon A). Gefeliciteerd allemaal!!
Agenda

13 juli:             Schoolpleinconcert
17 juli:             Concert met leerlingen van de Jozefschool (harmonie en jeugdorkest)
29 september:  Concert in Bavel (jeugdorkest)
2 november:     Donateurs-/halloweenconcert
21 december:   Kerstconcert jeugdorkest

Optredens
 
De afgelopen maanden zijn er ook een aantal concerten en optredens geweest van onze orkesten. Een overzichtje:

Kadeloop
En traditie-getrouw hebben de slagwerkers van DrumPack de deelnemers aan de kadeloop weer van de nodige energie voorzien met hun opzwepende ritmes.
DrumPack bij Kerkennacht
Door de gezamenlijke kerken werden op zaterdag 22 juni allerlei activiteiten georganiseerd in de kerken in Midden-Delfland, in het kader van de Kerkennacht. In de Hervormde Kerk in Schipluiden werd 3 maal een kort optreden verzorgd door DrumPack. Bijzonder was dat de groep dit keer onder leiding stond van inval-dirigent en oud-lid Roy Gielesen.
Ook de locatie was bijzonder, en misschien niet direct iets wat je bij een kerk verwacht. Maar zoals door historicus Jacques Moerman werd uitgelegd werd door dit optreden (met veel harde geluiden) de kerk gezuiverd van kwade geesten, zoals dat vroeger gebruik was. De mensen in Schipluiden konden zondag dus weer met een gerust hart naar de dienst komen!

Concert Harmonie in Wouw
Op 18 mei heeft het harmonieorkest een concert gegeven samen met Harmonie Oranje uit Wouw. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Pieter Vandermeiren. Het was een mooie muzikale uitwisseling voor beide orkesten.

En deze ging helaas niet door:
Midden-Delflanddagconcert
Het beloofde een mooie ochtend te worden met veel muziek, maar helaas liet het weer het niet toe. Op het allerlaatst moesten het Harmonie- en Jeugdorkest toch afzeggen. Volgend jaar beter!
Koningsdag en dodenherdenking
 
Op Koningsdag werd er eerst door de Harmonie gespeeld in Akkerleven. Daarna nam de Boerenkapel De Knotwilgen het over voor de hernieuwde optocht, ze liepen vanaf Akkerleven door Schipluiden richting het oude gemeentehuis om vervolgens aan te sluiten bij de Harmonie voor het spelen van de Aubade. Tijdens de optocht waren de weergoden ons nog goed gezind maar tijdens de Aubaude helaas wat minder, een geslaagde herintroductie van de optocht wat ons betreft.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.