Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
De kou op Koningsdag dit jaar kon ons niet deren. Want we traden aan in onze nieuwe, warme jassen voor buitenoptredens. Het werd een vrolijk feest bij het oude gemeentehuis voor de jarige koning.
Funn/ky Drums van DrumPack

Op zaterdagavond 1 april vulde het Notenschip zich met liefhebbers van slagwerkmuziek voor Funn/ky Drums. Een hele avond muziek door 3 slagwerkgroepen.

De avond werd afgetrapt door de jonge slagwerkers van Nootdorp, waar Ferry Vogelaar ook dirigent is. Daarna volgde ons eigen DrumPack. Zij speelden o.a. het grappige  ‘Klussen met slagwerkers’, waarbij een paar van die alledaagse klusjes muzikaal vorm werd gegeven met een humoristische touch en ‘instrumenten’ als een stofzuiger, een heggeschaar en een schilderijtje.

Na de pauze speelde DrumPack nog 2 stukken. Eén daarvan was een bewerking van het bekende jazz-nummer Take Five van Paul Desmond. Daarna was de beurt aan de slagwerkgroep van Pius X uit Poeldijk, onder leiding van Michel Ponsioen. Zij lieten een heel andere kant van het slagwerk horen, want ze hadden voornamelijk melodische stukken op het repertoire staan. Het leuke was dat ook zij een bewerking van Take Five speelden, maar een totaal andere! Verder brachten ze veel bewerkingen van bekende muziek ten gehore, zoals o.a. de Can-Can, Danse Macabre en Live and Let Die.

Een zeer geslaagde en zeer afwisselende avond!
 


Carnaval met de Knotwilgen

Nadat ik de vraag of ik mee wilde spelen met de Knotwilgen een aantal keer voorbij had horen komen, ben ik tijdens de vrijdagavond mee gaan repeteren. Veel nieuwe gezichten, maar ook bekenden waar ik jaren terug mee ben gestart bij de vereniging. Stuk voor stuk gezellige gasten!

Een mix van jong en oud waar het tijdens de repetitie en optredens gaat om de gezelligheid. De knotwilgen halen niet alleen gezelligheid uit de muziek maar ook de wekelijkse verhalen, nieuwe grappen, voetbal nabesprekingen, kaartspellen en natuurlijk bier zorgen voor een nodige sfeer tijdens de repetities.

Toen ik in november 2016 gestart ben bij de Knotwilgen werd er al veel gesproken over de jaarlijkse optredens en tijdens de repetities in aanloop naar februari werden er muziek-series gemaakt en alle voorbereidingen getroffen. Het was tijd voor Carnaval!

we hebben de Theebukkers bijna een hele week ondersteund tijdens de carnavalsfeesten en evenementen in De Lier. Daar blijft het natuurlijk niet bij! Ook in Breda mochten we de feesttent op z’n kop zetten om de volgende ochtend met een kater de bus in te springen naar Den Bosch. Na een hele dag (sommige ook nacht) tussen het Brabantse carnavalspubliek te hebben doorgebracht hebben we de maandag en dinsdag vertrouwd afgesloten bij de Theebukkers, waar we werden beloond voor het 50-jarig bestaan van de Knotwilgen!

Groeten
Bo Zonneveld, Slagwerker

 
Dwarsfluitconcert

Zaterdagochtend 21 januari hebben onze dwarsfluitleerlingen het koffie-uurtje in Akkerleven opgefleurd met vrolijke klanken. Alle leerlingen hebben onder begeleiding van leraar Tim Wintersohl een of twee stukken gespeeld voor een goed gevulde zaal. Zowel voor ons als voor de bewoners van Akkerleven was dit een geslaagde ochtend, voor herhaling vatbaar.
 
Ledennieuws

We hebben in de eerste maanden van dit jaar al vijf nieuwe leerlingen mogen verwelkomen:

Marit Wessels en Thom Boer op slagwerk, Phillipp Wiele op dwarsfluit, Casper Langeslag op alt-saxofoon en Roy de Vreede op trombone. Welkom allemaal en we hopen dat jullie met veel plezier nog jarenlang muziek zullen maken bij onze vereniging!
 

Schilderijententoonstelling en meer...!


Op 19 maart hebben we samen met fanfare Pius X uit Poeldijk een uitdagend voorjaarsconcert gegeven. Met op het programma onder andere de Schilderijententoonstelling van Moussorgski. De foto’s zijn hier te bekijken.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Moederdagconcert
 
Op zondagmiddag 14 mei geeft het jeugdorkest van Caecilia een Moederdagconcert!

Het programma is natuurlijk afgestemd op deze dag. Zo kunt u onder andere genieten van Les Miserables en The Sun Will Rise Again en bent u van harte uitgenodigd om mee te zingen met ABBA en Toto.

Laat u verrassen en kom meezingen op 14 mei bij The Amazing Meezing Matinee! Het concert vangt aan om 16 uur in het Notenschip, Schoolplein 4 in Schipluiden.

De toegang is gratis.
Agenda

14 mei:   Moederdagconcert Amazing Meezing Matinee in het Notenschip
19 mei:   Kennismakingsles Cultuurimpuls (basisschoolleerlingen Midden-Delfland)
20 mei:   Optreden van de Knotwilgen bij Golfbaan Midden-Delfland
24 mei:   Caecilia’s Young Talents (voorheen voorspeelavond)
1 juni:     Knotwilgen spelen op de laatste dag van de avond4daagse in Schipluiden.
3 juni:     Praktijkexamens in Pijnacker
3 juni:     Optreden DrumPack familiedag S.V. Schipluiden
17 juni:   Concert harmonie MiddenDelflanddag
25 juni:   Concert harmonieorkest SpuiTheater Den Haag
1 juli:      Optreden DrumPack kadeloop
18 nov:   Donateursconcert
Net als in de film...!

Waarschijnlijk hebben jullie hem allemaal al gezien, maar mocht je de promotiefilm voor onze vereniging van Annebel en Willemijn de Vette nog niet hebben bekeken... check it out!

 
Algemene ledenvergadering

Op maandag 20 maart hebben we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. De belangrijkste punten op een rij.

We kunnen terugkijken op een mooi 95-jarig jubileumjaar, met als slotstuk het bijzondere concert ‘Muziek in de keuken’.
We zijn ook erg blij dat Hans v.d. Houven ons bestuur wil komen versterken. Hij heeft zich in de afgelopen maanden al beziggehouden met het in gang zetten van de subsidie-aanvraag om muziekles te gaan geven op de Jozefschool in Schipluiden.
En gelukkig gaat het op financiëel gebied ook nog steeds goed. Wel is besloten om de contributie iets te verhogen, omdat ook de vergoedingen voor de leraren de komende 3 jaren iets zullen worden verhoogd.

Zeg ehm... wat is een celesta eigenlijk?

De laatste tijd hoor je bij de harmonierepetities Harmen af en toe iets vragen aan de slagwerkers over een celesta-partij. Wat is dat eigenlijk voor instrument?
Een celesta is een soort kruising tussen een piano en een klokkenspel, en dat hebben we dus niet in ons bezit. We proberen het een beetje te spelen op het klokkenspel, maar dat is behelpen. In het volgende filmpje wordt uitgelegd waarom en kun je ook goed zien hoe het werkt en horen wat het voor instrument is.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.