Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
Caecilia wenst je een fijne jaarwisseling (pas op je vingers ;) en een prachtig, muzikaal 2017!
Fantastisch donateursconcert
Muziek in de Keuken!


Op 26 november hebben we onze 95e verjaardag gevierd! Beschermheer van de vereniging, burgemeester Rodenburg, begon het concert met felicitaties in een tot heus restaurant omgetoverde Dorpshoeve. 

Prachtig gedekte tafels en sfeerverlichting voerden de boventoon. De harmonie, het jeugdorkest en DrumPack traden beurtelings op. De drie orkesten zaten samen en door elkaar als een superorkest op één groot podium en maakten een muzikale reis over de wereld; onze gasten kregen daarbij passende gerechten met een drankje.
 
Het Harmonieorkest, onder leiding van haar nieuwe dirigent Harmen Cnossen, speelde onder andere muziek uit de film Out of Africa, een Korean Folksong en Irish Tune. Bastiaan Kuijpers leidde het Jeugdorkest met onder andere The sun will rise again en het Zuid-Amerikaanse Latima. Drumpack liet onder leiding van Ferry Vogelaar op indrukwekkende wijze horen hoe gevarieerd slagwerk kan zijn. Van Djemberitmes tot de Japanese takeaway en Schotse muziek ondersteund door een doedelzakspeler.
 
We hebben deze avond met vele plezier samengewerkt met restaurant het Raadhuis en stichting Vamos. Onze dank daarvoor! Foto's van deze geweldige avond vind je hier (met dank aan Henk Groenendaal en Lianne Gerritse).

Kerstmarkt Den Hoorn
 
Vrijdag 16 december hebben we aan onze naamsbekenheid gewerkt op de kerstmarkt in Den Hoorn. ’s Middags hebben Fleur, Marit, Esmee, Lucas, Lotte, Robin en Tjibbe onder leiding van Tim gezellige kerstliedjes gespeeld, heel sfeervol! Dat deden ze tegenover onze kraam, die daardoor ook op belangstelling kon rekenen. Veel meer mensen weten nu dat we in Schipluiden een gezellig orkest en een goede muziekopleiding hebben. Dank hiervoor aan de muzikanten en aan Hilde, Willemijn, Monique en Margit voor de inzet in het kraampje. Hier kun je een filmpje van de muzikanten bekijken.
 
Ledennieuws

Lucien Koeleman en Marijke Kuipers zijn inmiddels weer voorzichtig begonnen met spelen, daar zijn we heel blij mee. Hopelijk gaat het herstel voorspoedig door.
 
Jan van Mil wensen we ook een goed en snel herstel toe.
 
We hebben ook weer 2 nieuwe leerlingen mogen verwelkomen: Maybritt v.d. Lee op klarinet en Chiolinma Ume-Ezeoke op alt-saxofoon. Veel muzikaal plezier bij onze vereniging gewenst!
 
Oeps.. Er was iets fout gegaan met de link naar de foto’s van de Efteling in de vorige Notenboot. Hierbij nogmaals de link.
 

Mini-Maestro en afsluiting kennismakingscursus


Op vrijdag 9 december waren 7 (van de 11) kinderen die onze kennismakingscursus in Schipluiden en Den Hoorn hebben gevolgd, aanwezig bij de repetitie van het jeugdorkest. Bij deze afsluitende orkestles kregen ze uitleg over de rol van de dirigent en over de verschillende instrumenten. Ze mochten zelf dirigeren én instrumenten uitproberen. Aan het eind van deze gezellige les kregen ze allemaal een mooi diploma. Hopelijk zien we een aantal van hen terug als leerling!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Nieuwe sponsors Rob's Bikecenter uit Maasland en Speldorado uit Delft, welkom bij onze club en dank voor jullie support!

Knotwilgen knallen door!
 
De Knotwilgen hebben er een drukke periode op zitten, en ook nog elke keer met een ander repertoire! Op 11 november waren onze muzikale sfeermakers bij de prinsenverkiezing van carnavalsvereniging De Theebukkers. Op 19 november is Sint door de Knotwilgen verwelkomd in Waarder en in Schipluiden. En op 10 december hebben ze kerstmuziek gespeeld op de kerstmarkt in Schipluiden en ook de samenzang in de Dorpshoeve begeleid.

 
Agenda

21 jan:    dwarsfluitconcert door onze leerlingen in Akkerleven
 
Dat dit eigenlijk heel goeie muzikanten zijn, hoor je niet meer als ze allemaal op een ander instrument spelen (en als ze onverhoopt te goed worden, moeten ze weer van instrument ruilen). Dit is The Portsmouth Sinfonia.. ook wel bekend als The Worst Orchestra in the World. Speakers open :)
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.