Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser

Caecilia - Wanneer mogen we weer? 

Met een kleine oplevering in december 2020 en januari van dit jaar begint zo langzamerhand het vooruitzicht van verdere versoepeling door te dringen. Naast de individuele lessen, oefent ook het Jeugdorkest weer in het Notenschip, zij het met alleen de jeugd. Onze boerenkapel, De Knotwilgen, staat te popelen om weer te kunnen oefenen en zoeken naar mogelijkheden om buiten in een afgesloten tuin weer wat vrolijke noten te laten klinken. Het harmonieorkest verwacht binnenkort weer te kunnen repeteren, zij het in halve bezetting (maximaal 30 muzikanten), zoals in het najaar van 2020 ook het geval was.

Kortom, er is goede hoop dat nog net voor de zomervakantie weer gespeeld kan worden. En dat is ook net op tijd, want met de uitbraak van het coronavirus in maart 2019 is het jubileumprogramma - Caecilia is 100 jaar geworden! - een heel jaar opgeschoven. Op dit moment wordt alles op alles gezet om op 20 november dit jaar een groots jubileumconcert te geven in Theater De Veste in Delft. Schrijf die datum vast in de agenda!

In de tussentijd is een prachtige terugblik op 2020 gemaakt, weliswaar met enorme impact door corona. Het is echter te groot om integraal rond te sturen, dus we delen de link. Klik op onderstaand plaatje om het prachtige sociaal jaarverslag van 2020 te lezen.Caecilia is springlevend

Op 22 maart werd een heuse online Caecilia bier/sap proeverij georganiseerd. Naast gezellig ook nog eens zeer informatief!

Een week later Zoom'den we met zijn allen de Algemene Ledenvergadering, maar Léon (40 jaar lid), Tonny Wubben (40 jaar lid), Wim Gielesen (50 jaar lid) en Toni Keijzer (60 jaar lid) werden door Diana bezocht met overhandiging van bloemen de bij de jubileumlidmaatschap passende ZHBM speld en oorkonde.

En voor Koningsdag speelde het Jeugdorkest natuurlijk met verve het nationale volkslied:


Van de bestuurstafel

Even voorstellen: Edward, kersverse penningmeester van Caecilia. Bij repetities en concerten vind je mij meestal ergens op de tweede rij op klarinet. Ik draai al meer dan een jaar mee in het bestuur en heb eerder al zes jaar als secretaris bij muziekvereniging Leids Harmonieorkest gefungeerd. Ik woon in Delft en samen met mijn partner hebben wij vijf kinderen, waarvan er inmiddels twee zijn uitgevlogen.

Bedankt Hans!Caecilia's financiën zijn keurig bijgehouden door Hans van der Houven. Hans heeft ook e-boekhouden geïntroduceerd. Hij gaf ook al geruime tijd aan het penningmeesterschap niet te ambiëren en alleen tijdelijk waar te willen nemen. Toen Jet mij vroeg of ik penningmeester wilde worden, heb ik daar wel even over na moeten denken. Ik had nog nooit iets met boekhouden gedaan! Ok, ik heb wel eens een vak bedrijfseconomie en balanslezen gevolgd, doe in mijn werk veel met (investerings-) budgetten en afboeken daarop, maar dat is nog geen penningmeester. De dreigende impasse in het bestuur en met de 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan' van Pippi Langkous in het achterhoofd, heb ik Jet daarop het verlossende woord gegeven.
Op de foto hiernaast overhandigt Diana (rechts) aan Hans (links) bloemen als dank voor het interim penningmeesterschap.

Het is wel een bijzondere tijd. Naast de voortdurende coronacrisis gaan dit jaar de jubileumactiviteiten - nu echt - van start. Voor de penningmeester betekent het later dit jaar dat de jubileumbegroting een echt budget krijgt en de ontvangsten en uitgaven extra aandacht zullen vergen. Voor wat betreft de opleidingen is het voor jonge leerlingen, met geruime tijd geen fysieke les en voortdurend uitgestelde examens, uitermate moeilijk om enthousiast te blijven oefenen. Zeker als dat al meer dan een jaar hetzelfde examenstuk is. Een terugloop in leerlingen lijkt in ieder geval dit jaar onafwendbaar.

Bij de aanvang van de coronacrisis besloot het bestuur, nog voordat het eensluidende advies van het KNMO kwam, om onze dirigenten door te betalen. Daarbij is het bestuur uitgegaan van doorlopende inkomsten uit contributies en subsidies. We missen inkomsten uit optredens (bijvoorbeeld van de Knotwilgen) en baromzet. Met belangstelling volgt het bestuur de persconferenties van onze regering. Dat leidt nogal eens tot veelal in lichte verwarring wachten op de toelichting die het KNMO geeft op de richtlijnen en regelgeving van de overheid. Helaas is die toelichting vaak minstens zo verwarrend is of een wel erg strikte interpretatie. En zo laveren we tussen wat kan en mag.

Tot slot, als penningmeester is het natuurlijk prettig als de leden contributies en lesgelden tijdig betalen en bij betaling het factuurnummer vermelden. Het betalen van de factuur is zeker ook in maand- of kwartaaltermijnen mogelijk, dat voorkomt dat er aan het einde van het jaar toch nog een vrij hoog bedrag overgemaakt moet worden. Mocht je nog een factuur open hebben staan: kijk er eens naar en geef je bank opdracht tot automatische (gespreide) betaling. Dat scheelt!

Edward Bogaard
Penningmeester Caecilia Schipluiden 

Oproep Beeldmateriaal

In het kader van het jubileumjaar kunnen wij nog steeds (oud) beeldmateriaal van St. Caecilia gebruiken. Zoek nog eens goed naar oude krantenartikelen, foto’s, film of videos. Weet je iemand die misschien nog wat heeft? Spoor diegene aan de informatie te delen!

Contactpersoon: Henk Groenendaal

Agenda 2021-2022

Wanneer Wat Waar Wie

Midden-Delflanddag
19 jun '21 Openbare repetitie  Belevenisboerderij 
Schieveen
N.t.b.

Seizoensafsluiting
16 jul '21 Afsluiting seizoen '20-'21 (besloten)  Notenschip HO / JO / DP / BK

Jubileum
20 nov '21 Receptie / concert / reünie Theater De Veste HO / JO / DP / BK

Caecilia Royale
22 jan '22 Caecilia Royale Dorpshoeve HO

Paastijd
mrt-apr '22 Stabat Mater ism Cantabile Breda HO

Na-Paas festival
22 apr '22 NaPaasKaarten Notenschip HO / JO / DP / BK
23 apr '22 Jeugdfestival / Kapellenfestival  Notenschip JO / BK
24 apr '22 Amazing meezing matinee Akkerleven BK

Concertreis
28 apr - 3 mei Muzikale verrassingsreis München e.o. JO

Midden-Delflanddag
18 jun '22 A Night at the Bridge Korpershoek HO / JO / DP

Zomerfeest
13 aug '22? Maestro Feestterrein HO / JO

Workshops
sept - okt '22 Voor diverse secties Notenschip HO / JO / DP / BK

Slot
19 nov '22 Slotfeestje Notenschip HO / JO / DP / BK

Legenda
  • HO: Harmonieorkest
  • JO: Jeugdorkest
  • DP: Drumpack
  • BK: Boerenkapel De Knotwilgen

Alle genoemde data en activiteiten zijn onder voorbehoud.

Club van het jaar verkiezing
 
De club van het jaar verkiezing is gaande. Tot 24 mei kan er gestemd worden.
Stem (klik hier!) nog even snel op Caecilia!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Social Media

Volg ons op Social Media! Op het kanaal staan nu al een flink aantal leuke filmpjes, bijvoorbeeld van het 90-jarig bestaan van de vereniging. Ook in het jubileumjaar van 2021 - 2022 zullen we flink gebruik gaan maken van ons YouTube-kanaal, dus zorg dat je geabonneerd bent!

Naast het nieuwe YouTube-kanaal zijn we ook al een lange tijd actief op: Facebook, Instagram en Twitter. Hierop zetten we de leukste foto's en video's van onze concerten, delen we leuke weetjes en nog veel meer! Volgt u ons al? Zorg ook dat al je vrienden en vrienden ons volgen op deze pagina's. Nodig mensen uit om de pagina te 'liken' op Facebook, prijs onze Instagram pagina aan in je Instagram Stories en tag ons in al je Twitterberichten.

Hoe je ons kan vinden? Klik op de icoontjes hierboven!

Jubileumoproep

Ben je een oud-lid of weet je een oud-lid te vinden? Wij komen willen heel graag onze oud-leden (per e-mail) uit te kunnen nodigen voor het jubileumconcert. Helaas is onze informatie veelal sterk verouderd en hebben we vaak geen recente adresgegevens, laat staan e-mail adressen. Weet je iets? Stuur het alsjeblieft aan onze secretaris.


Caecilia puzzel ***
Muzikaal cryptogram

Horizontaal
    2. Blaasinstrument dat als slaginstrument geen waarde heeft (7)
    6. Druk aan de tap (3)
    7. Meeteenheid van een vriend (4)
    13. Wordt niet luidruchtig bespeeld (5)
    14. Muzikale vruchten in het vaartuig (10)
    15. Toon is met vakantie (4)
    16. Zijn dit vermoeide mijten tussen de noten? (9)
    17. Een harmonieuze overeenkomst (7)
    20. Een echtpaar achter het slagwerk (8)
    23. Voor deze muziek gaat men op de loop (4)
    24. Herexamen? (9)
    25. Zij zit in de schouwburg (7)
    26. Het overschot in de Italiaanse rivier is snel muzikaal (6)
    27. Dit gezelschap van plattelanders speelt kerkmuziek (11)
    29. Gereedschap voor een musicus (10)
    30. Een metalen klant (5)

Verticaal
    1. Schiet 'm niet als je erop zit (3)
    3. De aard van de muziek (9)
    4. Zijn vaders achter een spel om te versturen een jubileumactiviteit? (13)
    5. Anders een milliliter, een lengtemaat, 2xi en twee maal de eerste (8)
    8. Ad volgt de hogere koers in een langzaam tempo (6)
    9. Aantal waarin het spaak loopt (7)
    10. Dans om de vloer gelijk te maken (4)
    11. Gekraakte aantekening (4)
    12. Klinkt de boot hard en een plaats? (11)
    18. Toonaangevend beroep (8)
    19. Geen onenigheid in dit korps (8)
    21. In Parijs ingestudeerd muziekstuk (5)
    22. Inclusief drank voor de maat (6)
    28. Zijn vader en kind van slag? (4)

Muzikanten oproep
 

Ben je een blazer of slagwerker? In opleiding? Of heb je dat een tijd geleden gedaan en overweeg je je instrument weer eens te bespelen? Kom eens vrijblijvend kijken bij een van onze orkesten (het jeugdorkest, het harmonieorkest, drumpack of de boerenkapel ‘De Knotwilgen’). Mocht je overwegen lid te worden: zonder verplichtingen mag je drie keer meespelen bij de orkesten. 

Caecilia is natuurlijk de allergezelligste vereniging in de wijde omstreken. De verschillende orkesten repeteren in het Notenschip te Schipluiden. In het Notenschip faciliteren we ook diverse opleidingen. 

Meer weten? Neem contact op via info@caeciliaschipluiden.nl

Share Share
Forward Forward
Tweet Tweet
Copyright © 2021 Caecilia Schipluiden, All rechten voorbehouden.