Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
Nietzsche zei het al: zonder muziek zou het leven een vergissing zijn. En zo is het maar net. In deze Notenboot alles wat je als muziekvriend van Caecilia moet weten. En meer!

Groots afscheid van grootse dirigenten

Caecilia maakt zich op voor een bijzonder donateursconcert: tijdens Americana op zaterdag 28 november in de Dorpshoeve in Schipluiden, nemen we namelijk afscheid van twee bijzondere dirigenten!

Wim Gielesen dirigeert voor de laatste keer ‘zijn’ jeugdorkest. Met een spetterend Amerikaans programma laat onze jeugd van zich horen. Van Westside Story tot het Zuidelijke New Orleans, het belooft een heuse reis door Noord-Amerika te worden. Inclusief een swingend Dixieland Combo!

Zaterdag ziet u ook Geert Schrijvers voor het laatst in zijn rol als dirigent van ons harmonieorkest. Sinds 2009 voerde hij de scepter en onder zijn bezielende leiding heeft het harmonieorkest de afgelopen jaren grote muzikale projecten uitgevoerd en volledige theaterproducties kunnen spelen. Geniet nog een keer van zijn kunnen tijdens Americana!

Naast het Jeugd- en harmonieorkest laten uiteraard de slagwerkers van DrumPack van zich horen, onder leiding van Ferry Vogelaar. Geheel op eigen wijze nemen zij het publiek mee naar hun Amerika. Zo herkent u een Amerikaanse Highschoolband in Funny Sticks en start er een uitzending met Breaking news in News Flash!

Het concert Americana vindt a.s zaterdag plaats in de Dorpshoeve, Keenenburgweg 10 in Schipluiden. Aanvang is 20.00 uur en toegang is een vrije gift.

Kunnen we nog genieten van een biertje of wijntje?

De gemeente heeft ons meegedeeld dat we een Drank- en Horecawetvergunning moeten aanvragen. Anders mogen we alleen nog niet-alcoholische dranken schenken in het Notenschip. Daarvoor is het nodig dat twee leden een Verklaring Sociale Hygiëne hebben. Deze mensen hoeven niet zelf achter de bar te staan; de verklaring is voldoende. Heb jij de cursus gevolgd en ben je in het bezit van deze verklaring? Geef het door aan Tim Janssen! Dan kunnen we blijven genieten van ons biertje en wijntje…

Golf en een nat pak :)


De jeugd van Caecilia is dit seizoen op een gezellige manier begonnen: op vrijdagavond 28 augustus zijn ze met z’n allen op de fiets naar hoeve Bouwlust gegaan. Daar hebben ze boerengolf gespeeld.

Dit eindigde voor de echte stoere leden met een kabelbaan boven en in de sloot en dus nat en vies. Gelukkig hadden ze droge kleren meegenomen en kon er gedoucht worden. Na een lekker frisje keerden ze allemaal weer huiswaarts.

Bekijk
de foto's op Picasa!

 
Knotwilgen winnen 1e prijs in Sneek!

Onze eigen boerenkapel De Knotwilgen heeft op zaterdag 3 oktober in de sfeervolle binnenstad van Sneek deelgenomen aan de Sneeker Dweildag. Een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland strijden om de hoogste eer en mooie prijzen.

Elke kapel speelt daarbij drie sets op drie verschillende locaties in de binnenstad die worden beoordeeld door een deskundige jury. Aan het einde van de middag, onder het genot van een zonnetje en een biertje vond de prijsuitreiking plaats in het centrum van Sneek. Na vorig jaar een 2e plaats behaald te hebben was de spanning te snijden tijdens de bekendmaking van de uitslag.

De verlossende woorden “de eerste prijs gaat naar De Knotwilgen uit Schipluiden” werden met een hoop gejuich ontvangen! Naast de Waterpoort Trofee en de flessen berenburg ontvingen wij tevens een uitnodiging om te komen spelen tijdens de vlootschouw van de Sneekweek 2016!
 
Repeteren repeteren repeteren repeteren repeteren repeteren
In aanloop naar het concert van 28 november heeft het harmonieorkest een weekend doorgebracht in Brabant. Met z’n allen gezellig in een oud klooster in Biezenmortel. Natuurlijk ging het in dit weekend om muziek maken, maar zeker ook om gezelligheid. Zaterdagavond is er heerlijk gegeten en daarna was er een pubkwis in onze eigen pub! Jenga XL en vragen over onze dirigent waren onderdelen van de kwis. Daarna was het borrelen en socializen tot in de kleine uurtjes.

Op zondagochtend zat iedereen weer fris en fruitig bij de repetitie. De winnaars van de pubkwis mochten op zondagochtend ook hun prijs incasseren…. De hele repetitie op de voorste rij. Dat leverde een bijzondere opstelling van het orkest op waarbij onder andere een tuba op de eerste rij zat.
Meer foto's op
onze facebook-pagina!

Benefietvoorstelling Fight Cancer


Op zondagmiddag 13 december zal er in het Notenschip een benefietvoorstelling worden gegeven voor Fight Cancer. De voorstelling draagt de naam “Love Life. Geniet voor het Leven!”.

De organisatie is in handen van Dansschool Fine Flow uit Schipluiden en de Stichting Kunst en Cultuur uit Den Hoorn. Allerlei locale kunst- en cultuurdisciplines zullen een gevarieerd programma presenteren. Ook ons eigen DrumPack zal hieraan meedoen. Het is de bedoeling dat een aantal leerlingen van de dansschool een freestyle breakdance gaat doen op de muziek van onze slagwerkers!
 
Kaarten zijn te koop bij Net Even Anders in Schipluiden en Nanda Mode in Den Hoorn. Op deze facebookpagina vind je meer informatie. Van harte aanbevolen!!

 

Kennismakingscursus


Samen met de buitenschoolse opvang van ’t Kickertje wordt ook dit jaar weer onze Kennismakingscursus Muziek gegeven, zowel in Schipluiden (Notenschip) als in Den Hoorn (Het Lint).

De theorielessen zijn inmiddels achter de rug, en de kinderen zijn enthousiast begonnen aan de eerste snuffellessen op klarinet en dwarsfluit. Hopelijk levert dit weer een aantal nieuwe leerlingen op voor het komende jaar!

 
Ledennieuws

We delen bij Caecilia niet alleen de liefde voor muziek; we delen ook lief en leed. Ga je verhuizen, trouwen, heb je een kind gekregen, ben je geslaagd, of heb je iets anders wat je met ons allen wilt delen? Mail het naar info@caeciliaschipluiden.nl met als kopje ‘Ledennieuws Notenboot’.

Nieuwe leden
We hebben in september 3 nieuwe leerlingen mogen verwelkomen: Lotte Wessels (dwarsfluit), Niels Winkels (slagwerk) en Esmee de Graaf (klarinet). Alledrie hebben ze vorig jaar
onze kennismakingscursus gevolgd. Bij de harmonie heeft zich ook een nieuw lid aangemeld: Maria Boks (hoorn). Van harte welkom en we hopen dat jullie nog vele jaren met plezier muziek mogen maken bij onze vereniging!

Dubbelfeest
Marieke Dezaire heeft dubbelfeest gevierd: op 31 augustus was zij 25 jaar gelukkig getrouwd met Jeroen én ze is deze zomer verhuisd naar Gele Lis 7, 2286 LV Rijswijk. Zij kan nu als buurvrouw elk jaar genieten van de activiteiten van het Sionsfeest!
Nieuw adres secretariaat

Met de verhuizing van Marieke is ook het secretariaatsadres van de vereniging veranderd:
Secretariaat St. Caecilia Schipluiden, p/a Gele Lis 7 2286 LV Rijswijk.
Als uitsmijter: Queen's Bohemian Rhapsody in een wel heel bijzonder jasje...!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.