Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser

Donateursconcent 2019!

Na de vakantie zijn de afdelingen weer van start gegaan met het instuderen van nieuwe stukken voor het komende donateursconcert op 2 november. Tijdens het donateursconcert spelen alle afdelingen en zullen zij samen een griezelig en spannend optreden neerzetten in de Dorpshoeve te Schipluiden. 

Kaartjes kunnen zowel online als aan de deur gekocht worden. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang en krijgen bovendien een verrassing mee!

Van de bestuurstafel 

In de politiek gelden de eerste 100 dagen van een bestuurder als kennismaking- en inwerkperiode. Voor de voorzitter van Caecilia geldt dat niet kan ik u nu, na ruim 200 dagen, zeggen. Een vereniging als de onze staat nooit stil. Het gehele jaar door presenteren de verschillende afdelingen zich: concerten binnen en buiten de regio, optredens tijdens een dienst of feestelijke gelegenheid, de avondvierdaagse, en zelfs tijdens de Anjercollecte bij u aan de deur. Overal kunt u Caecilianen tegenkomen! Al deze activiteiten worden georganiseerd door een groepje heel actieve vrijwilligers. Zij zorgen er - samen met de leden - voor dat Caecilia een belangrijke en duidelijke plek in Schipluiden en Den Hoorn heeft en houdt. Daar kunt u aan meedoen! Als donateur of vriend van de vereniging wordt u onderdeel van Caecilia. Op onze website staat hier meer informatie over.  

Op muzikaal vlak werkt de gehele vereniging zo aan het begin van het najaar toe naar één moment: het jaarlijkse donateursconcert. Dit is het moment dat alle afdelingen zich presenteren aan het publiek. Wij heten u van harte welkom op 2 november in de Dorpshoeve in Schipluiden bij Caecilia’s Fright Night, een muzikaal horrorspektakel. Voor het harmonieorkest wordt het ook een afscheidsavond: onze dirigent Pieter Vandermeiren stopt bij ons orkest om dirigent te worden van Andels Fanfare Corps. Helaas repeteren beide orkesten op de maandagavond. Een delegatie vanuit bestuur en orkest werkt hard om vanaf november een nieuwe dirigent op de bok te hebben. In de volgende Notenboot leest u daar meer over.  

Jet van Paassen 
Voorzitter Caecilia Schipluiden 

Ledennieuws 

Na de zomervakantie is een nieuwe leerling gestart met hoornlessen en mag het jeugdorkest zich een trombonist rijker rekenen. Maaike Verbeek en Stijn van Zweeden, welkom bij onze vereniging!

Afsluiting van het muziekseizoen

Als einde van het muziekseizoen was er op 13 juli weer een geweldige afsluiting met alle afdelingen op het schoolplein achter het Notenschip in Schipluiden.

Schoolpleinconcert:
Het concert begon met een borrel en een gezellig praatje, waarna Drumpack het concert opende met optredens van zowel de jonge als de oudere leden. Er kwamen verschillende werelddelen en culturen aan bod, verdeeld over meerdere stukken. Na het optreden van drumpack was de BBQ opgewarmd en kon er gegeten worden. Vele muzikanten hadden onder andere salades en lekkere hapjes meegenomen en terwijl iedereen wat lekkers pakte werd het podium omgebouwd voor het jeugdorkest. Het thema van het jeugdorkest was “zomer”, wat goed aansloot op het prachtige weer. Het orkest sloot af met het nummer Arcade van het songfestival. Vervolgens was de beurt aan het harmonieorkest dat, eveneens prachtige stukken speelde. Helaas moest het laatste deel van het harmonieorkest ingekort worden door plotselinge regenbuien.  

Afscheid Koen Bakker:
Aan het einde van het concert namen we afscheid van onze penningmeester Koen Bakker. Koen werd in 2003 lid van Caecilia en zat op de eerste rij van de klarinetsectie. Daarnaast was hij lid van de muziekcommissie en speelde hij een rol in de selectie van nieuwe dirigenten. In 2008 werd Koen penningmeester van onze vereniging, een rol die hij tot aan zijn afscheid vervulde. Hij zorgde onder andere voor duidelijke financiële regels en een overzichtelijke begroting. Vanaf het moment dat er werd gedacht aan een verbouwing van het Notenschip, begon Koen met het bedenken van een plan, wat ook de gemeente zeer enthousiast maakte. Zo konden we in 2014 ons vernieuwde en energiezuinige Notenschip betrekken. Mede dankzij Koen is het Notenschip nu een prachtig gebouw met tal van praktische ruimtes en de thuisbasis van meerdere verenigingen en de school.  

Via deze weg willen we Koen nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet als penningmeester en zijn muzikale talenten in het orkest! 

Ome-Geer-bokaal:
Naast het afscheid van Koen Bakker werd ook de Ome-Geer-Bokaal aan het einde van het concert uitgereikt. Vorig jaar kwam de bokaal in handen van Hilde de Vette. Zij gaf de gewilde trofee door aan Bastiaan Kuypers. Bastiaan is tenorsaxofonist bij de harmonie en de Knotwilgen en dirigent van het Jeugdorkest. In die rol zet hij zich volledig in voor de jeugd van onze vereniging. Onder zijn leiding is het orkest gegroeid, zowel in aantal als in muzikaliteit. Hij mag de befaamde Ome-Geer-Bokaal een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten als dank en waardering voor al zijn inspanningen voor Caecilia. 

   Agenda

     2 november:       Donateursconcert; Caecilia's Fright Night
     11 november:     Knotwilgen - Prins Carnaval verkiezing De Lier 
     15 november:     Orkestles (afsluiting kennismakingscursus)
     23 november:     Knotwilgen - sinterklaasoptocht
     7 december:       Praktijkexamens in Nieuwerkerk a/d IJssel
     21 december:     Kerstconcert Jeugdorkest
     25 januari:         Niet-meer-zo-nieuwjaarsconcert

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram

Concert jeugdorkest in Bavel 

Op 29 september reisde het Jeugdorkest af naar het Noord-Brabantse Bavel. Daar speelden zij samen met het opleidingsorkest uit Bavel om de plaatselijke kermis te openen. Eerst speelde het jeugdorkest en daarna het orkest uit Bavel. Ter afsluiting speelden de orkesten nog samen het nummer Arcade van Duncan Lawrence en werd iedereen getrakteerd op een echte Bavelse oliebol.

De Knotwilgen 

Na de zomervakantie was het eerste verrassingsoptreden een feit, op zaterdag 5 oktober werd onze saxofonist Ronald van Vliet 50 jaar en vierde dit groots. Het was een gezellige en uiteraard muzikale avond. De komende periode staat er een aantal optredens op de agenda:
i
n november hebben we uiteraard de start van het carnavalsseizoen met op maandag 11 november de prinsverkiezing bij de Theebukkers in De Lier. Ruim een week later zullen wij Sinterklaas onthalen in Waarder en ’s middags in Schipluiden. Begin december staat er wederom een verrassingsoptreden op de agenda. Al met al een goed gevulde agenda. 

Mocht u de Knotwilgen op uw feest willen verwelkomen, neem even contact op! 

Boerenkapel De Knotwilgen. 
https://www.knotwilgen.nl
info@knotwilgen.nl of 06-43353440

Opleidingen 


Kennismakingscursus:
Op 2 oktober zijn we weer gestart met onze kennismakingscursus i.s.m. BSO ’t Kickertje. In Schipluiden zijn er 6 kinderen en 3 in Den Hoorn, die we zullen proberen enthousiast te maken voor het bespelen van een instrument. De eerste beginselen van het lezen van muzieknoten hebben ze al geleerd! De cursus van 6 lessen wordt afgesloten met de orkestles op 15 november. 


Jeugdmuziekdag:

Zaterdag 5 oktober hebben 6 van onze jeugdleden meegedaan aan de jeugdmuziekdag in Wateringen, georganiseerd door muziekvereniging De Phoenix. Het was een erg gezellige dag van samen muziek maken en spelletjes doen. De dag werd afgesloten met een leuk concertje voor alle ouders en andere belangstellenden.

Er zijn al plannen om het volgend jaar weer te organiseren. Hopelijk kan dit een mooie traditie worden!Muziekles op de Jozefschool:
Met het vertrek van onze dirigent Pieter kwam er ook een vacature voor het geven van de muzieklessen op de Jozefschool. We zijn erg blij dat we al heel snel iemand hebben kunnen vinden om deze lessen over te gaan nemen: vanaf 11 november zal Ida Hazenberg de muzieklessen gaan verzorgen. Ida heeft veel ervaring met het geven van muziekles op basisscholen. Daarnaast geeft ze klarinetles in Delft en heeft ze veel verschillende projecten gedaan met allerlei doelgroepen. We hopen op een fijne samenwerking! 

Cultuurmenu:
We doen nu definitief mee met het Cultuurmenu: een aanbod van allerlei culturele instellingen voor de basisscholen in Midden-Delfland. Wij gaan een muziekles verzorgen in groep 5 van de scholen in Den Hoorn en Schipluiden. En het goede nieuws is dat alle scholen meedoen! De lessen zullen volgend voorjaar plaatsvinden. 

Slotconcert 2019 

Het laatste concert van het jaar zal worden gegeven door het jeugdorkest in het Notenschip. Het is het inmiddels bijna traditionele kerstconcert waar we het jaar afsluiten met vrolijke muziek en versnaperingen. 

Repetitieweekend harmonieorkest in Biezenmortel 

In het weekend van 14 en 15 september heeft het harmonieorkest een repetitieweekend gehouden in het Noord-Brabantse Biezenmortel, waar werd geoefend op de samenklank en balans in het orkest en ook hoe het beste thuis te oefenen. 
 

Klik op de afbeelding hierboven om de video te bekijken 

Share Share
Forward Forward
Copyright © 2019 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.