Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
Iedereen een fantastisch muzikaal jaar toegewenst!
Tijdens het concert op 18 november werd een heel bijzonder lid van het harmonie-orkest in het zonnetje gezet. Manus Berkhout is maar liefst 60 jaar lid van onze vereniging. Altijd vrolijk en vol humor is hij een zeer gewaardeerd baritonist in ons orkest. Door zijn trotse schoondochter (ook lid van het orkest) kreeg hij de erespeld van de muziekbond opgespeld. Zijn kleinzoon zet inmiddels de eerste muzikale stappen, hopelijk gaat hij het voorbeeld van opa volgen!
A Sky full of stars
 
Zaterdag 18 november heeft muziekvereniging Caecilia de sterren van de hemel gespeeld tijdens het concert ‘A Sky Full Of Stars’ in de Jacobuskerk in Schipluiden. 
Aan het eind van het concert werd het publiek door onze boerenkapel De Knotwilgen meegevoerd naar het Notenschip, waar de orkesten samen met DJ AjeN het concert afsloten met een arrangement van ‘A Sky Full Of Stars’. Na afloop was het nog lang gezellig in het Notenschip, tijdens de afterparty met muziek van DJ AjeN. 


Alle foto’s bekijken? Klik hier. Met dank aan Niko Dukker.
Ledennieuws
We hebben weer 2 nieuwe leden mogen verwelkomen: Lieneke van Zweeden speelt nu klarinet bij het jeugdorkest en Tom Salden is alt-saxofoon gaan spelen bij het harmonie-orkest. Van harte welkom allebei!
 
Eervolle vermelding
voor Gijs

 
Woensdag 17 januari werd bekend gemaakt wie van de 4 genomineerden de prijs voor jonge vrijwilliger van de gemeente Midden Delfland 2017 in ontvangst mocht nemen.
Met een klein verschil werd onze Gijs Schotel tweede en kreeg een eervolle vermelding. Wij zijn natuurlijk heel blij met onze topper, en feliciteren Gijs van harte!
Klik hier voor een filmpje waarin hij vertelt waarom het zo leuk is om vrijwilliger te zijn bij Caecilia
Orkestles

Dit najaar hebben 12 kinderen in Den Hoorn en Schipluiden tijdens een korte cursus geleerd hoe leuk het is om zelf muziek te maken. De afsluiting van deze cursus was een bezoek aan een repetitie van het jeugdorkest, altijd weer een bijzondere ervaring. Dirigent Bastiaan Kuipers heeft van alles uitgelegd over het orkest, de instrumenten laten horen en duidelijk gemaakt waarom het eigenlijk zo belangrijk is dat er een dirigent voor het orkest staat. Nadat een paar dappere kinderen zelf ook het orkest hadden gedirigeerd, mochten alle kinderen in het orkest gaan zitten, bij een instrument wat ze mooi vonden, op een zgn. ‘adventure seat’. Vervolgens speelde het orkest nog een laatste stuk, waarbij de kinderen dus letterlijk midden in de muziek zaten. Ze kregen allemaal nog een mooi diploma tot slot, en nu maar hopen dat ze zo enthousiast zijn geworden dat ze ook les gaan nemen!
Knotwilgen: Sinterklaas en voorbereiden carnaval
 
Zaterdag 25 november hebben onze Knotwilgen ’s morgens Sinterklaas in Waarder muzikaal onthaald, ’s middags was ons eigen dorp aan de beurt! Onder grote belangstelling werd ook hier de Sint welkom geheten. Foto’s zijn te bekijken op de website: www.knotwilgen.nl.
Inmiddels zijn zij zich zowel geestelijk als muzikaal volop aan het voorbereiden op het jaarlijkse hoogtepunt: Carnaval!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
A Caecilia Christmas

Op 23 december heeft het jeugdorkest een gezellig winters concert gegeven in het sfeervol versierde Notenschip.
Niet alleen de muziek zorgde voor een bijzondere sfeer, ook de glühwein,
warme chocolademelk en zelfs een winterse barbecue bij de vuurkorf stonden op het programma. Een mooie afsluiting van dit muzikale jaar!

Klik hier voor de foto's
Agenda

17 februari: Dwarsfluitconcert leerlingen in Akkerleven.
Toegang gratis, ook niet-bewoners zijn van harte welkom. Aanvang: 10.30 uur.
7 april: theorie-examen in Pijnacker
14/15 april: concert jeugdorkest
2 juni: praktijkexamen blazers in Pijnacker
9 juni: praktijkexamen slagwerkers
Op zoek naar nieuwe dirigent

Helaas was het concert op 18 november het laatste concert voor het harmonie-orkest met Harmen Cnossen als dirigent. Hij vertrekt naar China voor een nieuw muzikaal avontuur.
Dus moet het orkest weer op zoek naar een nieuwe dirigent. Inmiddels zijn de proefdirecties in volle gang. Hopelijk meer nieuws in de volgende Notenboot…
klassieke muziek serieus? of: waarom slagwerk zo leuk is!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.