Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser

Een nieuwe jas

De digitale Notenboot heeft een nieuwe jas. Het is nog even wennen, maar we gaan er vanuit dat we op deze nieuwe manier vaker en sneller kunnen uitkomen. Suggesties voor verbeteringen? Laat het ons weten!


Laatste Cult Royale... en wij waren erbij!

Op zaterdag 24 januari waren we voor de allerlaatste keer te gast bij het leuke huiskamerfestival Cult Royale. 's Middags gaf het jeugdorkest een kinderconcert met verteller Debby Haring. De muzikanten namen de volle zaal mee langs allerlei beroemde componisten. Zo passeerden onder andere Mozart, Bach, Händel en Beethoven de revue. Mocht u dit spektakel gemist hebben, dan kunt u 29 maart naar de Hoornbloem gaan, waar het orkest dit bijzonder stuk nogmaals ten gehoren zal brengen.'s Avonds was het de beurt aan het harmonieorkest dat samen met de Mirakelse TV Tunes Coverband drie keer mocht vlammen in het Notenschip. En een feestje werd het! We hebben ’s avonds drie sets gespeeld en het publiek werd steeds enthousiaster door alle bekende melodieën als The A-Team, Thunderbirds en Love Boat. Het orkest deed ook driftig mee aan de spelletjes van de band (want je kon een salmiaklolly winnen) en zong mee met Ome Willem en z’n broodje krokodil. Optreden met een boel lol, gaan we zeker nog een keer doen!

Meer foto's op de site van Cult Royale!


Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Concert KINGS zet Ferry in het zonnetje

Op zaterdag 15 november hebben het jeugdorkest en DrumPack een concert gegeven met een koninklijk tintje. Met als klap op de vuurpijl een bijzondere verrassing voor een bijzondere jubilaris: Ferry Vogelaar is al 25 jaar onze bevlogen slagwerkdocent!

Het jeugdorkest speelde onder andere muziek van Micheal Jackson, Elvis Presley en muziek uit de Lion King. De slagwerkers van DrumPack traden bij dit concert voor het eerst op in hun nieuwe shirts, gesponsord door Convent, evenementen organisatie & dienstverlening. Een mooie en frisse nieuwe uitstraling voor onze jeugdige slagwerkgroep!Aan het eind van het concert kwam als verrassing een groep oud-slagwerkleerlingen binnen, die een swingende Bongo Song ten gehore brachten. Dit optreden was een eerbetoon voor Ferry Vogelaar, die al 25 jaar als slagwerkdocent aan onze vereniging verbonden is! Hij kreeg een fotoboek vol foto’s van oud-leerlingen uit deze periode, aangevuld met herinneringen van oud-leerlingen aan de lessen. Van het bestuur kreeg hij een theaterbon als dank voor alle goede slagwerkers die hij voor onze vereniging heeft opgeleid in al die jaren.

Het bleef nog lang gezellig na afloop met het ophalen van herinneringen van Ferry met de oud-leerlingen. Bekijk de foto's!

Snuffelen bij het jeugdorkest

Op vrijdag 30 januari mochten we 12 (van de 14) kinderen die onze kennismakingscursus volgen, verwelkomen bij het jeugdorkest. Dat was weer een gezellig feestje. De kinderen kregen uitleg over het orkest, mochten allemaal dirigeren en speelden uiteraard even mee met het jeugdorkest op het instrument waar ze hun snuffellessen op hadden gevolgd. Dit jaar geven we de cursus ook in Den Hoorn, bij de naschoolse opvang van ’t Kickertje. Bekijk hier de foto's.
Op zaterdagochtend 31 januari hebben de dwarsfluitleerlingen een mooi, intiem concert verzorgd in de bovenzaal van het Notenschip. Iedereen speelde één of meerdere muziekstukken, met begeleiding van leraar Tim Wintersohl. Vooral degenen die over 2 weken examen gaan doen, hebben een aantal examenstukken laten horen. We hebben er alle vertrouwen in dat het prima gaat lukken! Alle foto's vind je hier.

4 december 2014: Christmas Festival

Samen met het koor AnCor uit heeft het harmonieorkest in een volle kerk in Den Hoorn een sfeervol kerstconcert gegeven. Het hoogtepunt van het concert was ongetwijfeld Russian Christmas Music, wat een fantastisch stuk om te spelen! En aan het applaus van het massaal toegestroomde publiek te horen, konden de toehoorders de muziek ook zeer waarderen.

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp