Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser


 
Vanaf maandag 27 augustus gaan we allemaal weer fris van start met repetities, muziekles en natuurlijk de thuisstudie niet te vergeten! We zien jullie graag allemaal weer verschijnen. Wij hebben er in elk geval weer zin in!

Heb je nog vragen? Stuur even een mailtje naar de contactpersoon.

Dirigent harmonie
 
We zijn heel blij dat we er in geslaagd zijn een nieuwe enthousiaste dirigent te vinden voor het harmonie-orkest: Pieter Vandermeiren. Voor de zomervakantie hebben we al een aantal weken zeer prettig met hem gerepeteerd én een concert gegeven. We hopen op een lange samenwerking met veel mooie concerten!
Ledennieuws
 
Op 1 mei zijn Coen en Chiara Benoster de trotse ouders geworden van hun zoon Faas. Van harte gefeliciteerd!
Examens
 
Op zaterdag 2 juni en op zaterdag 9 juni hebben maar liefst
14 leerlingen praktijkexamen gedaan. En allemaal met goed resultaat! 

 
Onze hartelijke felicitaties voor:
Marga Varekamp (A dwarsfluit)                                                 Lotte Wessels (A dwarsfluit)
Lucas Janssen (A euphonium)                                                   Tjibbe Gielesen (A trompet)
Esmee de Graaf (A klarinet)                                                    Nel van Holsteijn (A klarinet)
Casper Langeslag (A alt-saxofoon)                                          Huub Bentvelsen (B trompet)
Joey v.d. Houven (B alt-saxofoon)                             Philip Peterse (B ongestemd slagwerk)
Joram de Jong (B ongestemd slagwerk)                                       Lieke Peters (C dwarsfluit)
Femke v.d. Linden (C dwarsfluit)                                     Sarah v.d. Heuvel (C alt-saxofoon)

En natuurlijk ook onze felicitaties voor de leraren!
 
Voor het middelbare school-examen zijn de volgende leden geslaagd:
Fleur Prins, Aukje Gielesen en Simon v.d. Berg. Van harte proficiat!
Ome Geer bokaal

Vlak voor de zomervakantie is ook de Ome Geer Bokaal uitgereikt. Hilde de Vette is de zeer verdiende winnaar voor dit jaar, voor al het werk wat ze doet in de hocie en de sponsorcie, en bij de organisatie van concerten. Van harte gefeliciteerd! Voor degenen die het niet weten: de Ome Geer Bokaal is een wisselbeker, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een lid dat zeer veel voor de vereniging heeft gedaan. Degene die de beker heeft gewonnen mag zelf bepalen aan wie hij of zij hem wil doorgeven.
Caecilia’s Young Talent

Op 30 mei was weer ons jaarlijkse toekomst-feestje: Caecilia’s Young Talent. Onder begeleiding van de leraar hebben een aantal leerlingen een muziekstukje gespeeld, als solist of samen met een paar anderen. Zowel beginnende als gevorderde talenten waren te horen. Ook de examenkandidaten, van A- tot C-examen hebben één van hun examenstukken gespeeld. De avond werd afgesloten met een kort optreden van het jeugdorkest.
 
Agenda

20 oktober: extra repetitiedag harmonie
17 november: Donateursconcert ‘Caecilia Airlines’
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Concerten

Er zijn dit voorjaar weer veel concerten gegeven door onze orkesten, naast onze bijdrage aan Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei.
 
Even een kleine samenvatting:

 
Voorjaarsconcert Jeugdorkest:
Op zondag 15 april gaf het Jeugdorkest samen met de Kleine Harmonie uit Delft een spetterend voorjaarsconcert bij Werkse! in Den Hoorn. Het was een mooie middag met veel muzikaliteit met stukken als ABBA, Elizabeth en Mary Poppins. Ook was er nog een lekkere traktatie van een jarige van de Kleine Harmonie dus het was al met al een hele fijne middag!

Concert DrumPack: Rhythm & Melody
Zondag 22 april was er een slagwerkfeestje in het Notenschip. Onze eigen slagwerkgroep DrumPack gaf samen met Slagwerkgroep Nootdorp een concert met zeer gevarieerde composities. Klik hier voor de foto's.

Midden-Delflandconcerten:
Op 15 juni was het eerste concert tijdens de Midden-Delflanddagen van het Harmonieorkest in samenwerking met Masalant. Het decor was prachtig: de Molen in Schipluiden op de achtergrond tijdens de schemering. Het concert werd gedirigeerd door Frank Hendriks en er was een solo-violist: Dmitri Ivanov. Het totale orkest speelde ook nog de première van de ‘Citta-Slowhymne’. Het stuk was gecomponeerd door niemand minder dan Jacob de Haan voor het 10-jarig bestaan van de Citta-Slowgemeenschap in Midden-Delfland. Hij kwam zelfs naar Schipluiden om zijn eigen stuk te dirigeren! De avond was heel mooi en er was veel publiek. Het was dus ook dit jaar weer een geslaagd Molenconcert!

Het tweede concert door de Harmonie werd gehouden bij ‘Bij de Buurvrouw’ in Maasland op zondag 17 juni. Dit was tevens het eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Pieter Vandermeiren. Het orkest speelde na Drumpack, die ook weer een spetterend optreden gaven. Ondanks de stevige wind was het toch een fijne middag en een mooie eerste keer voor onze nieuwe dirigent! Nog veel meer foto’s van deze concerten zijn te zien op onze facebookpagina.
 
Seizoensafsluiting:
Om de zomer goed in te luiden heeft het Jeugdorkest een seizoensafsluiting gespeeld op het schoolplein naast het Notenschip. Het was heerlijk zomers weer en met de buitenbar was het een fijne, zomerse en muzikale avond. Het jeugdorkest speelde een aantal souvenirs van het Voorjaarsconcert én nieuwe muzikale werken. Zo werd de klassieker 'Old and Wise' gespeeld en waren de 'Pirates of the Caribbean' weer van de partij. Een borrel mocht uiteraard ook niet ontbreken. Dit alles maakte het een fantastische seizoensafsluiting voor de hele vereniging.

Pynasplein concert:
Op 7 juli speelde het Harmonieorkest het laatste concert van het seizoen, weer in samenwerking met Masalant. Ook dit concert was onder leiding van Frank Hendriks en was solo-violist Dmitri Ivanov weer van de partij! Op deze dag scheen de zon volop en was het heerlijk vertoeven voor het publiek. Het concert begon met enkele stukken van het JEM (het jeugdorkest van Masalant) en vervolgens speelde het totale orkest weer een goed aantal stukken. Met de ijskraam erbij was het een zeer geslaagd concert!
 
Kadeloop:
Tenslotte leverde DrumPack op diezelfde zaterdag 7 juli een muzikale energie-boost aan de lopers van de Kadeloop! Klik hier v
oor de foto’s van Johan Gerritse en Miranda v.d. Boogert. 
Misschien heb je dat ook wel eens meegemaakt: je bent op vakantie en opeens hoor je bijzondere muziek, gewoon op straat! Heb je er een leuk filmpje van gemaakt dat je wil delen met ons? Mail het naar info@caeciliaschipluiden.nl o.v.v. Notenboot, dan kunnen we het in de volgende Notenboot opnemen.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.