Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser

Een nieuwe website

Deze kersverse Notenboot trappen we af met goed nieuws over onze website: op www.caeciliaschipluiden.nl vind je een frisse, nieuwe look, vertrouwde rubrieken en een betere koppeling met de sociale media op de Nieuws-pagina. Ook de digitale Notenboot is via deze site altijd te vinden en er staan (links naar) foto’s van recente activiteiten. In de toekomst zal de site wellicht nog worden uitgebreid met meer pagina’s, dus houd de ontwikkelingen in de gaten. Neem dus snel een kijkje!


Een zonnige zondagmiddag in februari, een zanger, een groot orkest en een enthousiaste dirigent. Dat zijn de ingrediënten voor Concerto d’Amore, een gezellig Valentijnsconcert van het harmonieorkest onder de bezielende leiding van interim-dirigent Andrea Gasperin.

Wil jij mijn Valentijn zijn?
Het harmonieorkest memoreert tijdens dit concert onder meer de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, de West Side Story en The Four Noble Truths. Ook transformeert het blaasorkest tot een immense Bigband, om zanger Rudy Mackay te begeleiden bij nummers van onder andere Frank Sinatra en Michael Bublé. Laat je verrassen en schuif aan op 21 februari voor Concerto d’Amore! Het concert begint om 14.00 uur in het Notenschip. De toegang is 5 euro.


Geslaagd!!


Zaterdagochtend 23 januari hebben negen leerlingen theorie-examen gedaan in het Notenschip. En iedereen had zijn les goed geleerd, want iedereen had een 7 of hoger!

Daarmee konden drie van hen naar het praktijkexamen op 6 februari. Ook hier waren de scores uitstekend met een 8 als gemiddelde.

Dit zijn de helden:  Roos Wubben (klarinet B), Sarah v.d. Heuvel (alt-sax B) en Gerben v.d. Berg (tenor-sax). Op de foto vieren ze dit mooie resultaat met hun leraar Jasper Grijpink.

 
Groots afscheid van grootse dirigenten
Het donateursconcert Americana was tevens het afscheidsconcert van twee van onze dirigenten: Geert Schrijvers van het harmonieorkest en Wim Gielesen van het jeugdorkest stonden voor de laatste keer op de bok.

Beiden werden toegesproken door onze voorzitter Martine Tieleman en ontvingen een mooie bos bloemen en een afscheidscadeau. Voor Wim Gielesen, die ruim 30 jaar dirigent is geweest van het jeugdorkest, was er bovendien een fotoboek met foto’s uit deze periode. Alle foto’s (gemaakt door Niko Dukker) van het concert zijn hier te bekijken en te downloaden.

Welkom Bastiaan!
Het jeugdorkest heeft al een nieuwe dirigent mogen verwelkomen: Bastiaan Kuijpers. Hij heeft tijdens het concert ook al één stuk gedirigeerd. We hopen dat hij met zijn enthousiasme het jeugdorkest nog bij veel bijzondere concerten mag dirigeren. Bastiaan, veel succes met deze belangrijke taak!
 

Oude foto’s
Voor het fotoboek dat Wim Gielesen heeft gekregen bij zijn afscheid zijn we de archieven ingedoken. Ben je ook benieuwd naar de oude (en minder oude) foto’s van het jeugdorkest? Bekijk ze hier! Misschien zie je wel oude bekenden van wie je vermoedt dat ze het wel leuk zouden vinden om weer mee te komen spelen. Vraag ze gerust!
Notenschip steeds completer

Inmiddels is er weer een mooie voorziening toegevoegd aan de grote zaal van het Notenschip: een geluidsinstallatie met vier draaibare boxen.

Hier gaan alle gebruikers veel plezier van hebben. Met dank aan Tim Janssen, Hans van Adrichem en Mehrab Fijzi (congiërge Jozefschool) voor de uitgebreide werkzaamheden om dit te realiseren!

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Carnaval 2016 begon voor de Knotwilgen al op zaterdag 23 januari. Een mooi verslag van de drukste periode voor onze boerenkapel!

Sinds een aantal jaren spelen wij tezamen met andere dweilorkesten tijdens de opwarmavond van de Stichting Delftse Carnaval Vereniging. Deze altijd goed bezochte avond in Delft vormt de aftrap voor alle Delftse carnavalsverengingen. Na een gezamenlijk openingsoptreden hebben wij rond 22:00 uur een eigen, nieuw opgezette serie gespeeld. Het bleef daarna nog lang gezellig….

Een kleine week later waren wij op vrijdagavond voor het 4e achtereenvolgende jaar samen met de Drumgabbers te gast bij carnavalsvereniging De Sepneuten in Delft.  De zaterdag voor het carnavalsweekend begint het een traditie te worden dat we een optreden verzorgen bij de bewoners van het Westerhonk in Monster. Samen met een afvaardiging van carnavalsvereniging de Theebukkers in De Lier was het wederom een zeer geslaagde middag waar de mensen van het Westerhonk nog lang van nagenieten!

Woensdag 3 februari was dan daadwerkelijk de aftrap van het carnavalsweekend met een aantal optredens tijdens de door carnavalsvereniging de Theebukkers georganiseerde “Vrienden van Theebukkers Live”. Deze avond , gebaseerd op Vrienden van Amstel Live, was een combinatie van muziek van de band Fragment Live en De Knotwilgen. Waarbij door een aantal knotwilgen een geïmproviseerde blazerssectie tot stand gebracht werd om de band Fragment Live te begeleiden.

Vrijdagavond 5 februari speelden we een drietal series op het Westlands carnaval van de Theebukkers en zaterdag 6 februari  reden we voorzien van onze nieuwe buitenkleding mee tijdens de grootste optocht van het Westland in De Lier.
 
Zaterdagavond waren wij voor het eerst aanwezig bij carnavalsvereniging ’t Aogje in Princenhage waar onze muziek met groot genoegen ontvangen werd. Dit bleek mede uit het feit dat een andere kapel die in “de schuur” stond te spelen op een bepaalde moment geen publiek meer had omdat deze allemaal overgelopen waren naar “de tent” waar de Knotwilgen de tent lekker op zijn kop zette!

De zondag van het carnavalsweekend reizen wij ondertussen traditiegetrouw met een bus met aanhang richting Oeteldonk alwaar wij diverse optredens in de druk bezochte straten verzorgd hebben. Na een korte nacht hebben wij op maandagavond tijdens de thema-avond bij de Theebukkers “net als in de film” een aantal optredens verzorgd waarbij de knotwilgen ditmaal verkleed als Blues Brothers ten tonele verschenen.Tenslotte beëindigden de Knotwilgen het carnaval dit jaar tijdens de medewerkersavond van de Theebukkers waar wij na het spelen van een serie het carnaval afsloten met het spelen van de “Niet kniezen, niet zeuren”. Wij kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagd en uitermate gezellig carnaval!

Groeten van alle Knotwilgen
 
Benefietconcert voor de kankerbestrijding

€1330,40! Dat is de totale opbrengst (met alle acties eromheen) van het benefietconcert Love Life, dat op 13 december in het Notenschip werd gehouden.

Dit concert werd georganiseerd door Dansstudio FineFlow, i.s.m. de Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn. Ook ons eigen DrumPack heeft opgetreden. Bijzonder was vooral de samenwerking: er werd een freestyle breakdance uitgevoerd op de ritmes gespeeld door DrumPack. Voor herhaling vatbaar!
Ledennieuws

Piet van Mil heeft onlangs zijn 50-jarig huwelijk mogen vieren. Van harte met deze mijlpaal! Ook Dorien Keijzer had iets te vieren: zij is verkozen tot jonge vrijwilliger van het jaar in onze gemeente. Gefeliciteerd!

Tot slot verwelkomen we twee nieuwe leerlingen: Felix Hendriks op trompet en Marga Varekamp op dwarsfluit. Heel veel plezier bij onze mooie vereniging :)

 
Agenda

21 februari: Concerto d’Amore in het Notenschip
5 maart: voorspeelmiddag dwarsfluit 15.30 uur bovenzaal Notenschip
18 maart: orkestles kennismakingscursus
1 april: spelletjes- en kaartavond in het Notenschip voor de hele vereniging
17 april: concert jeugdorkest en DrumPack *
25 mei: voorspeelavond *
 
* locatie en tijd voor deze activiteiten staan t.z.t. op onze website
 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.