Copy
Een uitgave van muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden
Beschermheer: A.J. Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland
View this email in your browser
Openbare  repetitie van  het  jeugdorkest
 
Geen echt concert, maar wel een beetje…
Vrijdag 12 april wordt iedereen uitgenodigd om te komen luisteren naar het jeugdorkest bij een openbare repetitie, voorafgaand aan de Pubquiz voor de leden (aanmelden is hiervoor nodig). Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom!!
Algemene Ledenvergadering

Op maandag 25 maart hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Er waren 2 jubilarissen: Hans van Adrichem (40 jaar lid) en Carla Langstraat (25 jaar lid). Carla was helaas niet aanwezig, omdat ze precies op deze dag ook jarig was. Zij wordt op een ander moment gehuldigd. Hans was wel aanwezig, en kreeg zijn welverdiende speldje opgespeld door de secretaris. Van de voorzitter ontving hij de bijbehorende oorkonde en uiteraard nog een bos bloemen en een lekker cadeau erbij. Dit was meteen de laatste actie in die functie van de voorzitter Martine Tieleman en de secretaris Marieke Dezaire. Zij waren beiden aftredend en niet herkiesbaar. Gelukkig waren er nieuwe kandidaten om hen op te volgen. Jet van Paassen is gekozen als de nieuwe voorzitter en Edward Boogaard is toegetreden als algemeen bestuurslid. De functie van secretaris is ingevuld door Bas Wolters, die al bestuurslid was. We zijn heel dankbaar voor alles wat Martine en Marieke vele jaren voor onze vereniging hebben gedaan in het bestuur, én we zijn ook blij dat we nieuwe enthousiaste leden bereid hebben gevonden om hun taken over te nemen, zodat we met een voltallig bestuur weer verder kunnen werken aan de toekomst.

Want al in de nabije toekomst is er een bijzondere gebeurtenis: in 2021 bestaan we 100 jaar! Tim Janssen heeft namens de jubileumcommissie een mooie presentatie gehouden met alle plannen voor dit feestjaar. Het zag er veelbelovend uit, zeer gevarieerd met veel spetterende optredens en bijzondere activiteiten. We hebben er zin in!
Ledennieuws
 
We hebben 3 nieuwe leerlingen mogen verwelkomen de afgelopen periode:
Sanne Wessels en Charlotte van Poppel zijn begonnen met klarinetles en Elora Duyvesteyn is gestart op de trombone. Alledrie zijn ze doorgestroomd uit de Kennismakingscursus. We wensen hen veel plezier en hopen natuurlijk op een langdurige muzikale carrière bij onze vereniging!

Marjolein Roeleveld en Art Molendijk zijn op 2 januari de trotse ouders geworden van dochter Elin. En op 10 februari is dochter Lonne geboren, tot grote vreugde van dirigent Pieter Vandermeiren en Kaat Macours. Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk met deze kleine dametjes!

Er is helaas ook droevig nieuws: op 30 maart is ons oud-lid Piet van Mil overleden. Piet heeft 36 jaar lang bas en baritonsaxofoon gespeeld bij onze vereniging, tot het hem anderhalf jaar geleden te zwaar werd. We denken met veel warmte aan hem terug.
Over de Dijk
 
Op zaterdag 2 februari hebben DrumPack en het klarinetensemble Caeckelbont beiden twee optredens verzorgd op het Culturele Winterfestival Over de Dijk in Den Hoorn. Het was een erg gezellig en sfeervol festival, georganiseerd door Cultuurstek, en de optredens werden enthousiast ontvangen.
100 jaar! Jubileum 2021

Op de ALV zijn alle plannen gepresenteerd, maar voor degenen die daar niet bij konden zijn nog even de belangrijkste ideeën op een rijtje:

- Caecilia Royale: Cult Royale met een Caecilia-draai
- NaPaasFestival: Amazing Meezing Matinee in Akkerleven, Paaskaarten, Jeugd/kapellenfestival met foodtrucks/bierproeverij??
- Concertreis: jeugdorkest met evt. extra aanvulling van andere leden naar een Europees land
- A Night at the Bridge: de avond voor MiddenDelflanddag een muzikaal programma op het water bij de Trambrug
- Zomerfeest: Maestro i.s.m. de Zomerfeesten
- Workshops voor de instrumentgroepen
- Jubileumweekend: donateursconcert in het theater, reunie en receptie
- Kerstfeest: kerstconcert met kerstborrel
- en nog veel meer ideeën (muzikale expositie in Tramstation, spaarplaatjes bij AH)
Lijkt het je leuk om mee te doen met organiseren van één van deze activiteiten? Meld je aan bij de organisatie: Tim, Annebel, Willemijn, Robert, Leon, Jaco, Jelle v.d. Bos, Ans, Marriëlle, Bastiaan, Dagmar, Henk, Bas, Evert & Gijs.

 
Barbonnenkaart
 
Op de ledenvergadering werden ook de barbonnenkaarten gepresenteerd. Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen om de koffie, thee, drankjes en versnaperingen aan de bar (met een kleine korting) te betalen. Er zijn kaarten met 9 strippen (€ 10) en met 20 strippen (€ 20). Het blijft ook gewoon nog mogelijk om contant te betalen.
Caecilia Sleigh Ride en Nieuwjaarsconcert

Het jaar 2018 werd op 22 december sfeervol afgesloten met een Kerstconcert door het jeugdorkest, met een hele gezellige kerstborrel na afloop. Een traditie lijkt geboren!
En op 12 januari 2019 werd het nieuwe jaar op traditionele wijze begonnen met een nieuwjaarsconcert door het harmonie-orkest in Weense sfeer, met een heerlijk glas echte champagne voor alle aanwezigen!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Dwarsfluitconcert in Akkerleven
 
Het begint inmiddels een mooie traditie te worden, ook dit jaar hebben onze dwarsfluitleerlingen een klein concert verzorgd in Wooncentrum Akkerleven. Een goed gevulde zaal met bewoners en andere geïnteresseerden luisterden geboeid naar alle verschillende muziekstukken, gespeeld door beginnende en gevorderde leerlingen.
 
Agenda

12 april:           Openbare repetitie jeugdorkest vanaf 19.30 uur
                        Daarna: Pubquiz voor alle leden (vooraf aanmelden!)
13 april:           Theorie-examen in Pijnacker
27 april:           Koningsdag met aubade Akkerleven, optocht en aubade gemeentehuis
4 mei:              Dodenherdenking
8 mei:              Caecilia’s Young Talent
17 mei:            Les Cultuurimpuls
18 mei:            Concert harmonieorkest samen met Harmonie Oranje in Wouw
1 juni:              Praktijkexamen klarinet en saxofoon in Pijnacker
15 juni:            Praktijkexamen slagwerk in Honselersdijk
15 juni:            Concert Harmonie Midden Delflanddag
22 juni:            Praktijkexamen dwarsfluit in Sassenheim
                       Optreden DrumPack bij Kerkennacht in Schipluiden
6 juli:               Optreden DrumPack bij Kadeloop
13 juli:             Schoolpleinconcert met BBQ
17 juli:             Middagconcert ter afsluiting van het schooljaar met Jozefschool
2 november:   Donateurs-Halloween-concert
Filmpjes

Op internet was er voor kinderen een muziekwedstrijd, waar ze zelf een filmpje kunnen oploaden waarin ze een stukje spelen op hun instrument (klik hier voor de link naar de website). Een aanrader voor de leerlingen, je krijgt een persoonlijk positief juryrapport met complimenten en opbouwende aanwijzingen. Twee van onze leerlingen: Elora (pas 2 maanden op les!) en Tristen, hebben dat gedaan

Filmpje Elora: klik hier 
Filmpje Tristen: klik hier
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Caecilia Schipluiden, All rights reserved.