Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

VERBORGEN PARELS
Kent u dat gevoel wanneer je een bocht om gaat en plots een fantastisch landschap te zien krijgt? Wanneer je op het strand tegen een grijze schelp stampt en er een verborgen parel tevoorschijn komt? Dat gevoel hadden we bij This Is Hert.
Helemaal alleen beklom Frederik De Clercq het podium. De eeuwig zoekende muzikant leek plots te vinden. Hij raakte zijn publiek; toonde het de details en de schoonheid van zijn muziek. Het was de eerste keer dat we This Is Hert aan het werk zagen, en toch voelde het alsof dit project weer thuiskwam. Een oude makker die terugkeert na een lange reis.

Er was niet zo heel veel publiek, maar wie er bij was, vergeet dit magische optreden nooit meer… Schoonheid schuilt soms op onverwachte plekken. Ze openbaart zich aan mensen die er zich voor open stellen en die er moeite voor doen… En daarom kunnen we jullie maar één advies geven… Laat u niet afschrikken als er eens iets op onze planken stond dat u toch niet helemaal kon bekoren. Kom samen met ons nieuwe onbekende namen ontdekken, en af en toe verandert onbekendheid in een allesomringende warmte vol magische schoonheid.

Donderdag 2 mei ontdekken we alvast People In Houses. Zorg dat je er bij bent, want deze drie zangers/muzikanten rijden een heel eind, speciaal om voor jullie te kunnen spelen.


KOOR
Er slopen foutieve data in de lijst met repetities, dus baseer u vooral niet op de vorige nieuwsbrief. Het zangkoor van LO Pétillante repeteert om de veertien dagen. Dinsdag 30/4, 4/5, 28/5 en 11/6. Op 18/6 is er een extra repetitie om onze stemmen volledig gesmeerd te hebben tegen ‘t Toonmoment op 25/6 – meer nieuws over dat laatste in onze volgende nieuwsbrief! Wie meer wil weten over het koor, kan een mailtje sturen voor meer info. Deelname voor deze reeks is €40.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

Willy toverde de (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante om tot het gezellige en karaktervolle LO-PETIT-B&B. De inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk. Spreek Willy zeker eens aan voor een nadere kennismaking.


• Elke vrijdag, behalve in juli en augustus, is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

MEI

DO 02/05 PEOPLE IN HOUSES
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Het is mei en de tuin roept… Maar tóch kunnen we u alleen maar de raad geven om op 2 mei massaal af te zakken naar LO Pétillante voor dit fijne SoLO-concert. Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (zouden die in Gent gewoond hebben én zou één van hen trompet spelen).

Een gezellig avondje americana en country met een ruw randje. Denk aan prachtige arrangementen en een uitgekiende samenzang. De groep gebruikt een verrassend eigenzinnig instrumentarium. Hij bestaat uit drie uitstekende muzikanten, die samen nóg beter worden: HouseMan: gitaar, harmonium, voetpercussie en zang – Johannes Wannyn: gitaar, mandoline, zang; Dr. K. – euphonium, trompet, chromaharp, mondharmonica en zang).

Wie helemaal geen idee heeft waar dit over gaat kan even luisteren naar "Shoes" of "Rich Man's Rain",… maar we hoorden fluisteren dat ze 'live' nog veel straffer zijn dan op hun beeldmateriaal. Die laatste zin geldt als warme aanbeveling om hen ter plaatse te komen ontdekken – geheel risicoloos, want ze spelen voor uw (hartverwarmende) vrije bijdrage! Ze komen van ver, dus trommel uw muziekminnende vrienden op en we maken er een gezellige avond van, vol mooie muziek!
People in Houses foto


WO 08/05 ERNST LÖW IS SOKRATES
TONEELVOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
Ernst LöwHet toneelstuk "Ernst Löw is Sokrates" is een door Ernst Löw zelf vertaalde en bewerkte versie van Plato's apologie van Sokrates.
In de 50 minuten durende monoloog houdt de oude Griekse wijsgeer Sokrates een toespraak waarin hij zich moet verantwoorden aan juryleden die hem terecht doen staan wegens 'het niet vereren van de goden die de stad vereren, nieuwe goddelijke wezens introduceren en het hebben van een zeer slechte invloed op de jeugd'. Als de rechtbank na deze toespraak hem alsnog schuldig bevindt, dan wacht hem de dood.

De inhoud van dit eeuwenoud (oorspronkelijk Grieks) toneelstuk is ontzettend hedendaags. Vooral het deel waarin sokrates de Atheense democratie aanvalt en belachelijk maakt is zeer actueel. Zijn visie op politiek, populisme, democratie en menselijkheid doet de toeschouwer nadenken. Met de naderende verkiezingen van 25 mei op komst is het stuk dan ook zeer de moeite om gespeeld én gezien te worden. • We gaan rond met "Den Hoed".


VR 10/05 DOUBLE DUTCH
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Double Dutch: fruitige muziek, gerijpt op eigen vaten. Een heerlijk gezellige en ontspannende muzikale avond. Op de playlist van Double Dutch vind je enkele bekende, maar vooral minder bekende pareltjes uit een waaier van swing, soul, country, early rhythm & blues, enz. Deze band laat zich dus niet op één stijl vastpinnen.

Als er al een rode draad zou inzitten dan is dat zeker het bouwjaar van de nummers die ze coveren. Double Dutch gaat terug naar de wortels van de hierboven vernoemde genres. We hebben hier dus te maken met "muzikale 60-plussers," dit in fel contrast met de bandleden. Waarschijnlijk is de voornaamste troef van Double Dutch dat zij met een relatief beperkte bezetting toch een heel assortiment aan stijlen en sferen weten op te roepen. Dat doen ze voor uw vrije bijdrage! (Met Katrien Grimon: zang, Stijn Van Hooydonk: drum / backings, Roel Debie: gitaar / bas, Peter Steurs: bas / gitaar) Double DutchWOE 15/05 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

    Menu
   • Zoete Tabouleh met dadels
   • Viscurry met groenten (of de veggie versie)
   • Gestoofde mirabellen met platte kaas en bessencoulis


Inschrijven kan t.e.m. maandag 13 mei, enkel via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
 
JUNI

DO 06/06 LE TRIO PERDU
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De jongens willen er iets speciaals van maken en dus zijn ze nog volop aan het vergaderen wat ze precies gaan doen. De heren zijn gespecialiseerd in klezmer en gipsy swing, maar ze grasduinen net zo graag in aanleunende repertoires. We zijn er nu al zeker van dat het naar goede gewoonte virtuoos, grappig en gezellig wordt! Dat kan ook niet anders met zulke klassebakken als muzikanten. Viool en zang: Kevin 'NeoNerd' Van Stayen. Jokke 'Wannes in Jazz' Schreurs en Chris 'Jazz Van' Mentens (hoofd van de jazzafdeling van De! Kunsthumaniora in Antwerpen). Ze spelen elk nog in 13 andere projecten, maar voor Trio Perdu bundelen ze hun krachten. Verlaat uw tuistoel, blaas het feest af en kom met z'n allen naar LO Pétillante voor het allerlaatste SoLO-concert van het seizoen.

Onze spion ter plaatse probeert de vergadering af te luisteren, en zodra we meer nieuws hebben, zetten we dat voor u meteen in de volgende nieuwsbrief! Wie intussen al wat meer wil weten kan terecht op hun website. Wie even zoekt, vindt daar ook dit leuke filmpje.

Le Trio Perdu


VR 14/06 HIGGS FACTORY
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Higgs Factory brengt folky pop en loopt daarvoor tussen de wegen die naar verschillende genres leiden, laveert over kruispunten tussen poëzie en protestsongs… Toch verdwalen ze niet. Ze brengen mooie, warme nummers waarmee ze de luisteraar meelokken in hun eigen muzikale wereld. En die wereld IS muziek:
"De muziek is een collectief gebeuren, ingebed in het dna van het systeem. Planten, dieren, mensen en insecten trillen in het grote geheel en maken de facto muziek, of toch zeker klank. De harmonie van de klanken en later nog de woorden erbij geeft de mens vleugels. Muziek beweegt zich vanuit het midden naar buiten, en weer naar het midden volgens een metrum en een ritme. C'est la vie, je te dis."

Wie de volledige versie wil lezen, of wie een fragment wil beluisteren, kan terecht op hun website.


VR 21/06 DE TAFELVRIENDEN • SPECIAL
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Uitzonderlijk niet op de derde woensdag van de maand, maar wél op vrijdag 21 juni, precies één dag na wereldvluchtelingendag…

Na de geslaagde editie van vorig jaar, is de laatste Tafelvrienden voor de zomer ook dit jaar een benefiet! De jongeren van het opvangcentrum Fedasil komen voor u koken. De opbrengsten van de maaltijd zullen integraal gebruikt worden voor activiteiten tijdens de zomervakantie.


Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 18 juni via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp