Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

EEN MAAND VOL STRAFFE ACTIVITEITEN …
Deze maand begint met twee straffe donderdagen na elkaar… Op Allerheiligen stelt Enira hun cd voor met een titel die wel wat in het thema van de dag zou kunnen passen: "For All Lost Time". Ze brengen een namiddagconcert met knappe nummers vol intensiteit en met waanzinnig mooie arrangementen. Enkele weken geleden moest het CC waar ze optraden, na een stormloop op de tickets, nog een grotere zaal voorzien. Geweldige strijkers, een unieke stemmencombinatie, diepgaande teksten, een meesterlijk pianist en een akoestische gitaar… We hoeven er geen tekening bij te maken… Kom zeker meegenieten!

Eén week later, komen Lies en Jeroen terug naar LO Pétillante! En wel om hun Nederlandstalige EP voor te stellen… Enkele weken geleden lieten ze het Gasthuis in Wijnegem nog genieten van hun release-concert, Donderdag 8 november komen ze het voor u nog een keer overdoen.

En dat is nog maar het begin van een straffe maand… lees verderop in de nieuwsbrief zeker ook over de toffe initiatieven in samenwerking met het opvangcentrum in onze buurt, de geweldige Jazz-formatie Sofie la Digue & The BLUE SKIES, en het spontane, verfrissende 'Jack in the Box'. Ergens daartussenin, wordt er gesmuld tijdens een verse editie van De Tafelvrienden.


EXPO SARA VERMEYLEN
We schreven hierboven dat we geen tekening moesten maken om jullie te motiveren om naar Enira te komen. Wie wél een tekening maakte bij Enira, is Sara Vermeylen. We maakten kennis naar aanleiding van het releasefeestje van hun cd "For all Lost Time," waarvoor zij de hoes ontwierp. Dat leidde tot een leuke babbel, die op zijn beurt weer leidde tot een expo in LO Pétillante. 

Vermeylens kenmerkende houtskooltekeningen zijn metershoog en potig. Ze tonen menselijke lichamen die om hun eigen as kronkelen in een verwoede poging om aan zichzelf te ontsnappen. Waar de lijnen lallend over het papieroppervlak lijken te zwalpen, weten ze scherp en trefzeker lichaamstaal over te brengen. Zo verbeeldt al die gebalde gallische agressie toch vooral een fijnbesnaard plaatje. 
 
Sara VermeylenDe tentoonstelling in LO Pétillante gooit het over een andere boeg. Het is een terugkeer naar de intieme basis. Vermeylen selecteerde speciaal voor deze gelegenheid een reeks tekeningen die niet eerder geëxposeerd werden en die gerust atypisch genoemd mogen worden.  Het onderwerp van de onmogelijke machtsstrijd en het kleine geheime lijden blijft omnipresent, maar het abstracte maakt plaats voor het figuratieve, de houtskool voor de grafiet, groot voor klein, lijnen voor vlakken, scherp voor zacht.
 
Sara Vermeylen (°1983) ontwikkelt zich in 2011 als kunstenaar onder een alter ego, tast de kunstscene af in Toronto, Londen en Mechelen en exposeert zonder medeweten van haar omgeving. Sinds 2014 komt ze naar buiten onder eigen naam. In 2017 grijpt Vermeylen een solo-tentoonstelling aan om een onderzoek te voeren naar het eeuwige streven in haar werk: troost. De tekeningen die getoond worden in LO Pétillante zijn rechtstreeks beïnvloed door dit onderzoek naar troost. Het totale resultaat hiervan is het kunstboek Snipper de ui, dat op 29 november 2018 wordt voorgesteld aan het publiek in GC 't Blikveld. www.saravermeylen.be

Sara VermeylenGOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert nog op 30 oktober; 13 en 27 november; en 11 december. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

NOVEMBER

DO 01/11 ENIRA
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 14:30 • vrije bijdrage
Enira, we krijgen er nooit genoeg van. Ze brengen de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en diepgaande intensiteit. Subtiele akoestische rock met de heerlijk doorleefde stem van Kurt Wertelaers. Doodeerlijke arrangementen met piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar. Maar dat wisten jullie al, want ze stonden al meermaals op ons podium, telkens voor een enthousiast publiek.

albumcoverSinds kort hebben ze een EP uit, met daarop enkele van hun mooiste nummers. Die komen ze aan u voorstellen, netjes ingekaderd, in een volledig concert.

Geniet van Wim Van Deuren op de piano, Nele Costers die de backing vocals voor haar rekening neemt en laat u meevoeren door het indringende spel van Tine Anthonis op cello en Veronica Staes op viola. Proef al even voor met "Picture This"…

We hoeven hier niet veel meer woorden aan vuil te maken: Enira is goed. Enira is krachtig. Enira gaat diep. Ze zorgen voor een vluchtig vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. Telkens weer indrukwekkend.

DO 08/11 LIES EN JEROEN
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
De trouwe bezoekers van LO Pétillante herinneren zich dit duo vast nog! Die begrijpen ook meteen waarom we hen opnieuw vroegen. Lies & Jeroen hebben intussen een hele weg afgelegd. Ze begonnen als coverband met voornamelijk Engelstalige nummers en voegden gaandeweg enkele eigen, Nederlandstalige nummers toe.

Lies en JeroenTwee jaar later verrast dit duo het publiek met vooral eigen – maar herkenbare – nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. Enkele van die nummers waren helemaal volgroeid en werden met zorg aan een EP toevertrouwd. Die komen ze vanavond vol enthousiasme kleinkunstig aan u voorstellen… Luister al even naar 'Voor ik verdrink'.

Voor die eerste EP lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand bateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.

Jeroen Knaepen is trouwens zelf ook een meer dan verdienstelijk (folk)gitartist, met palmares dat ons hier te ver zou leiden. Om maar te zeggen dat we u deze avond warm kunnen aanbevelen!
ZA 17/11 SOFIE LA DIGUE & THE BLUE SKIES
CONCERT • 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
The BLUE SKIES is de swingende formatie rond zangeres Sofie La Digue, met deze keer Chris Mentens op contrabas, Angel Pérez op trompet, Stijn Wauters aan de piano, Jelle Van Giel op swingende drums en Sofie La Digue zang en gitaar.

Naast Jazz en bossa nova, interpreteert dit quintet recentere hits met een jazz twist en nu en dan een latin noot à la Manu Chao. Zangeres Sofie woonde een tijdlang in New York en Spanje; zingen in meerdere talen is haar naturel. De mix van talen en stijlen maakt haar sound uniek. Sofie zegt zelf: haar eerste passie is muziek, haar tweede passie is de kleur van diverse talen. De rode draad doorheen dat alles is JAZZ…

SofieDeze jazzmuzikanten geven elkaar ruimte voor improvisatie van het moment, wat jazz jazz maakt. Een song klinkt nooit tweemaal hetzelfde.
Tussen de songs vertelt Sofie al eens korte anekdotes over de tijdsgeest of componist en dan plots hoort u haar trompetgeluid... Sofie La Digue & The BLUE SKIES spelen voor u met aanstekelijke vreugde jazz en meer.
 
Quotes over Sofie La Digue:
“Deze dame zingt jazz standards alsof ze zopas werden uitgevonden”
“Sofie LD doet meer dan zingen, zij croont”

 WOE 21/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen:


     Menu
   • Pittige pompoensoep
   • Champignons Bourguinon met waterkerspuree
   • Mokkashake


Inschrijven kan t.e.m. maandag 19 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 23/11 JACK IN THE BOX
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 21:00 • vrije bijdrage
In juni 2015 kwamen ze naar LO Pétillante met een try-out van de nummers voor hun eerste EP. Ze verrasten ons door hun speelsheid, hun bijzondere instrumentarium, hun net-iets-andere aanpak, hun amusante live-performance, hun warme présence, hun gevarieerde songs, hun ontwapenende charme en de mooie samenzang. We vonden hen een bijzonder fijne ontdekking en drukten hen op het hart ons te contacteren als ze iets nieuws hadden…

En nu is het zo ver. Na hun EP in 2016 en de single ‘Show off’ in 2017, voldraagt de Gentse band Jack in the Box in het najaar van 2018 hun eerste full album. Vorige maand kwam de eerste single uit: "Déjà Vu" – inclusief amusante videoclip.

De band draait nog steeds rond zangeres Antje Cochuyt die, al dan niet met ukelele in de hand, de ene keer beroert en dan weer bezwerend uit de hoek komt. Jack in the Box combineert niet alleen kleine, mysterieuze songs die doen denken aan CocoRosie en Little Joy met nonchalante triphop (waarbij Portishead nooit ver weg is); maar experimenteert ook met snedige gitaren, indiepop en synths. Moet u gezien hebben! (www.jackinthebox.be)
 
Jack in the box
Jack in the Box zijn Antje Cochuyt (zang, ukelele), Steven Sarrazyn (keys, sounds), Teun De Voeght (gitaar), Thomas Janssens (Bass) en Ward Christens (Drums)


ZO 25/11 BIJ DE BUREN OP DE KOFFIE
GEZELLIGE KENNISMAKING • 14:00 - 16:00
PexelsDe buren op de koffie vragen, het is een oerdegelijk Vlaams gebruik. Ook dit jaar nodigen wij onze buren uit op de koffie. En onze buren… dat zijn enkele bewoners van Fedasil (en een begeleider). Bij de buren op de koffie zal doorgaan op zondag 25 november van 14u tot 16u.

Als er nog buren zijn, die ook bewoners op de koffie wensen, dan mag men dit zeker doorgeven. Het is de bedoeling dat we net zoals vorig jaar met een klein groepje bewoners langskomen om een tasje koffie (of iets anders) te drinken en elkaar wat beter te leren kennen.
DECEMBER

DO 06/12 UND ENDLICH…
WORDT VERVANGEN • 20:15 • vrije bijdrage
We vernamen net voor het versturen van deze nieuwsbrief dat het liedjesprogramma "Und Endlich…" rond Kurt Weill afgelast wordt omwille van gezondheidsredenen. We sturen een nieuwsflash achterna wanneer het vervangprogramma gekend is.


VR 09/11 QUIZ
MULTICULTURELE QUIZ • 20:00 • 8€ per ploeg
De opbrengst van deze speciale quiz gaat naar het steunfonds van het opvangcentrum. Maximaal 10 ploegen kunnen zich hiervoor inschrijven. Een ploeg bestaat uit max 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum in de ploeg. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be


VR 14/12 WARDROBE
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Johan Verckist (Shun Club, Glitterpaard) heeft zich in zijn nieuwe project Wardrobe van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor zijn debuut "Crawling" had geschreven. Dit naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren ’70 kregen. Zo kregen ze amper tijd om ze te leren, om zo frisheid te laten samengaan met kunde. Samen met producer Pascal Deweze leverden ze 11 broze en ingetogen composities af die net door hun eenvoud hun ware aard niet onmiddellijk prijsgeven maar langzaam maar zeker onder je huid en in je hart zullen kruipen. Het debuut trok de aandacht van pers en media.

Live brachten ze de songs meer levendig dan op het album. Gaandeweg veranderde hun sound. Met deze ervaring in hun rugzak, besloten ze de studio in te duiken voor een tweede album. "Giving Up A Ghost". De eerste single "24 weeks" kwam uit in september, de tweede "Off The Reel" enkele dagen geleden. 

Voor wie de naam Johan Verckist niet meteen een belletje doet rinkelen, kunnen we erbij vertellen dat hij zich wist te omringen met wel heel straffe muzikanten als Sarah Green van Portland en Arne Leurentop, die jullie aan het werk konden zien met Sir Yes Sir (eerder bij ons op de planken), Liesa Van der Aa en Hannelore Bedert. Als dat geen referentie is om 'u' tegen te zeggen… Sowieso straffer dan de glühwein, die in deze decemberdagen toch veel te zoet gedronken wordt. Kom zeker proeven van dit fijne concert!


Wardrobe


DI 18/12 TOONMOMENT ZANGKOOR
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De juni-editie kende veel bijval… en dus laat het koor in december nog eens van hun beste kant zien. Ook benieuwd wat koorleidster Tine Joris hen intussen heeft bijgebracht? Hou onze nieuwsbrief in de gaten: Meer info in de volgende editie.


WOE 19/12 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

Inschrijven kan t.e.m. maandag 17 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


MON 24/12 DE TAFELVRIENDEN • KERSTSPECIAL
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • Meer info volgt
Een extra gezellige editie… met Fondue op het menu!

Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 21 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

Dinner
(Photo by picjumbo.com from Pexels)
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp