Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

EEN EXTRA EDITIE
We vallen zomaar even uw mailbox binnen met een extra editie, tussen twee geplande nieuwsbrieven in. Er staat heel wat op het programma dat we bij deze gelegenheid graag nog een keer onder uw aandacht brengen, maar er zijn ook enkele nieuwtjes en verzoekjes die u verderop kan lezen.

Mogen we jullie intussen uitnodigen om de eerstvolgende weken alvast mee te komen genieten van het indrukwekkende Old Salt, een 'country night' met The Creecks, en het duoconcert van Yent'l Adams met Tilia Tilia? Werp zeker ook een blik op de andere activiteiten in onze kalender… Zoveel fijne dingen om vooral niet te missen! Maar eerst een paar administratieve mededelingen…


VOLZET! EXTRA CONCERT BLUEMAXX 10 JAAR!
Het concert van BlueMaxx op zaterdag 23/11 is VOLZET. Maar omdat er nog zoveel vraag was naar plaatsen, besloten de heren om ook op zondagnamiddag een feestje te bouwen. Het zondag-concert is eveneens met vrije bijdrage, maar u moet ook voor dit concert wel even op voorhand inschrijven. Hoe precies, lezen jullie verderop in deze nieuwsflash.

OLD SALT TOUR GESTART
Mooie verhalen, krachtige nummers, een warme leadstem, prachtige samenzang en af en toe flink wat acrobatisch muzikaal geweld… Na eerdere passages op Dranouter, Foxbarn Picking en het concertgebouw in Brugge, is Old Salt is opnieuw 'in town' en dat leverde vers beeldmateriaal op. Bekijk hier enkele fragmenten van hun optreden in het Provinciaal domein Dommelhof. en een clipje van het mooie "Cherokee Trail", gedraaid tijdens een concert in een opnamestudio…

29/11: MULTICULTURELE QUIZ OP VERPLAATSING
Om voldoende ploegen de kans te geven om mee te doen, gaat de multiculturele quiz van het buurtcomité in samenwerking met FEDASIL niet door in LO Pétillante, maar in Den Boomgaard. Youri en Willy nemen er de toogdienst voor hun rekening. Wie wil komen supporteren of behoefte heeft aan een gezellige pint, kan die avond daar terecht!

VERGUNNING
LO Pétillante werd op de hoogte gebracht dat een deel van de activiteiten in landbouwzone plaatsvinden, en dat de nodige vergunningen hiervoor niet in orde zijn. We bekijken samen met de gemeente welke oplossingen mogelijk zijn. De planning voor de toekomst is dan ook onder voorbehoud. Profiteer dus nog van de straffe dingen die dit najaar op ons podium staan!

PARKEREN
LO Pétillante wil de buurt bij elkaar brengen, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van onze directe buren… Daarom herhalen we ons verzoek om niet voor de oprit van de buren te parkeren. Het is een beetje moeilijk zichtbaar, omdat die nog niet is aangelegd, maar voor de betrokken buren is dit een extreem gevoelig punt. Als u niet zeker bent, parkeer dan bij voorkeur langs de Bistweg, de zijstraat aan de overzijde, 50 meter verderop aan het AVEVE-tuincentrum. Zo helpt u ook mee voorkomen dat concerten onderbroken worden om… een auto te verplaatsen.

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

OKTOBER

DO 24/10 OLD SALT (USA/BE)"COMMONS" & MORE
EXTRA SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Een buitenkansje! Een uitzonderlijk gelukkige wind blies deze topper in onze richting… Ze stalen eerder deze zomer nog de show op het Foxbarn Picking festival, waar we met hen in gesprek geraakten. Kleine zaaltjes doen ze nog slechts bij grote uitzondering… Maar kijk… Magic Happens…

Album CommonsOld Salt is een internationale Americana band met Gentse thuisbasis.. De bandleden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland, hebben van bij het begin de stijl en sound beïnvloed, ieder vanuit zijn of haar muzikale achtergrond. Sinds 2015 legde de groep een opvallend parcours af met concerten in België op onder meer Dranouter Festival en in de Stadsschouwburg van Brugge, in Zweden op het Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center, Great Barrington MA. Old Salt werd de winnaar van de “European World of Bluegrass” award 2017. In 2018 maakte de groep zijn debuut in Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Noord-Ierland.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Of het nu gaat om een street performance of een groot podium: Old Salt staat garant voor een Amerikaans-Europese folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. In mei 2019 presenteert de band ‘Commons’, de  opvolger voor ‘Up River Overseas’, hun eerste album. Deze keer werkten ze nauw samen met producer Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Waimes), het album werd gemixt in Nashville USA door Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band,…). Uit de songs spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid en de sterke wil om te verbinden over imaginaire en reële grenzen heen. Met frisse, verrassende arrangementen én respect voor traditie bewijst Old Salt alvast dat het kan. In dit filmpje stellen ze zichzelf voor: Check this out! Maar wil je hen echt leren kennen, moet je hen gewoon live bezig zien! (Wees erbij en vertel het verder).
Old Salt
Old Salt treedt voor u op met hun kern van vier vaste muzikanten: Dan Wall (USA): Lead zang - Banjo - Viool - Mondharmonica; Lotte Remmen (België): Viool - Zang; Lara Rosseel (België): Contrabas - Zang; Johannes Wannyn (België): Gitaar - Zang)
 
NOVEMBER

VR 01/11 THE CREECKS • COUNTRY NIGHT
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
The Creecks brengen bekende en minder bekende country & folk, van vroeger en nu. Wees erbij op "het gezelligste adresje van Groot Ranst!!" Dat laatste citaat komt van hen, …en vermits hun roots in Broechem liggen, kunnen ze het weten! Met Katrien Grimon - zang, Roel De Bie - contrabas, Wim Dehertefelt - percussie & gitaar, Stefaan Dehertefelt - zang & gitaar. Kom al in de sfeer met Jambalaya.
The Creecks
DO 07/11 YENT'L ADAMS & TILIA TILIA
DUBBEL SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

YENT'L ADAMS
Yent'l in het bosWie erbij was, herinnert zich vast nog haar passage in 2018. Yent'l staat live voor pure gitaarmagie met voornamelijk eigen muziek. Akoestisch, hartverwarmend en echt. Ze schrijft straffe songs, uit het leven gegrepen en begeleidt zichzelf daarbij met fingerpicking style gitaar.

Na een intens jaar, verzorgt Yent'l Adams, samen met enkele vrienden, een nu reeds onvergetelijk verklaard concert… Onvergetelijk, omdat het toevallig ook haar verjaardag is, ze aan nieuw materiaal werkt, en omdat ze Tilia Tilia meebrengt, twee geweldig samenklinkende zussen!

Filmpje?
Bekijk zeker haar doortocht op Afas Live! Of neem een kijkje op haar site of vi.be.

TILIA TILIA
Tilia Tilia is een spiksplinternieuw project van twee zussen die genetisch voorbestemd lijken om mooi samen te klinken. Ze brengen country, folk en sterke songs van grote voorbeelden zoals First Aid Kit, Bon Iver, ZAZ, enz... helemaal naar hun hand gezet en gearrangeerd voor twee hemelse stemmen en een gitaar. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze Wayfare Stranger? …van ene meneer Johnny Cash (en onlangs ook door Ed Sheeran onder handen genomen).

Dietlind Vanhove zingt al jaren, maar stapt nu voor het eerst op een podium voor een écht publiek. Linde is al langer op talrijke podia terug te vinden. Haar straffe stem kleurt moeiteloos pop, jazz en folk… Misschien kennen jullie haar wel van Cosmic Motion? Kijk en luister zeker ook even naar "Reveries."
Tilia Tilia
Kom mee genieten van dit unieke dubbelconcert! • vrije bijdrageWO 20/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden… Het menu rijpt nog, maar noteer alvast de datum!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.VR 22/11 OERBLOEMEN / GERT DESSOY • EEN INTERESSANTE TUIN
LEZING ISM VELT • 20:00 • GRATIS
Het burgerinitiatief "Oerbloemen" wil met meer bloemen en bijvriendelijke bomen meer biodiversiteit brengen voor bijen en insecten. En van al die natuurpracht, profiteert de mens natuurlijk ook. In dit kader nodigen zij Gert Dessoy uit om voor jullie te spreken. Gert is tuinarchitect, dendroloog, imker en organisator/begeleider van tuinreizen. Hij legt uit welke planten en bloemen jouw tuin het ganse jaar interessant houden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Meer info op hun website: oerbloemen.be of volg hen gerust op instagram @oerbloemen.
ZA 23/11 BLUEMAXX 10 JAAR JONG!
CONCERT • 20:15 •  VOLZET


 EXTRA CONCERT 
ZO 24/11 BLUEMAXX
10 JAAR OUD!

CONCERT • 15:00 • vrije bijdrage - inschrijven noodzakelijk (*)
BlueMaxx wordt 10 jaar! Een onvervalst bluegrassfeestje, verzorgd door de populaire vingervlugge snarentemmers uit eigen streek!

Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras en bezorgen u een energieke avond. Opzwepende nummers worden afgewisseld met bloedmooie en hartverwarmende songs… En wie weet zorgen ze naar aanleiding van hun tiende verjaardag nog wel voor muzikale verrassingen, of enkele vrienden op het podium… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes! Voor meer info over de groep: bluemaxx.be

(*) De plaatsen voor het feestje zijn beperkt, dus vooraf inschrijven is nodig. Email snel naar info@bluemaxx.be en reserveer je plaatsen op de gastenlijst. Kan je er uiteindelijk toch niet bij zijn? Annuleer dan je reservatie! Prijs? Dat mag u zelf bepalen, want we gaan rond met de hoed voor uw gewaardeerde vrije bijdrage…
BlueMaxx
VR 29/11 MULTICULTURELE QUIZ • (OP VERPLAATSING)
QUIZ • 20:00 • 10€ per ploeg
Het opvangcentrum FEDASIL te Broechem en het buurtcomité: "Buren zonder grenzen" slaan de handen opnieuw in mekaar en organiseren voor de tweede maal een heuse QUIZ. Een ploeg bestaat ook dit jaar weer uit 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum. De opbrengst van deze speciale quiz gaat volledig naar het Steunfonds van het opvangcentrum.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be met de leuke naam van jouw ploeg. Snel zijn is de boodschap gezien er maximaal 14 ploegen kunnen deelnemen.

De Quiz start stipt om 20u de deuren van de polyvalente zaal van den Boomgaard (Antwerpsesteenweg 43) gaan open om 19u30! LO Pétillante zorgt voor een vlotte bediening aan de toog.

 
DECEMBER

DO 05/12 POTINGUE (ES/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Eén van de betekenissen van het Spaanse woord Potingue is 'brouwsel'. Hun repertoire bevat dan ook een amalgaam van muzikale smaken. Bossa, blues, latin en jazz zijn slechts enkele van de ingrediënten. Deze muzikanten doorkruisten al heel Europa met vorige projecten, en voelen zich evengoed thuis op grote festivalpodia als bij intieme cluboptredens.

Bossanovaspecialist Juan en bluesharpspeler Ludo besloten hun instrumentariumgewijs ongewone aanpak uit te breiden met zang. Ludo had al eerder samengewerkt met de band 'Funky V' en vond er in bandleider Peter een gelijkgestemde muzikale ziel met oren open voor allerhande invloeden.

Potingue in volledige bezetting is weliswaar een kwintet, maar de trio-versie heeft toch net dat beetje meer intimiteit voor een luisterpubliek. www.potingue.be - voorproefje: Besame Mucho.

Ludo Beckers - harmonica, harmonetta (BE) • Juan Gabriel Moreno - Spaanse gitaar (ES) • Peter de Herdt - zang, dwarsfluit (BE)
 


DO 12/12 BIPOLAR BOWS (FR/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Een extra SoLO-concert omdat de Franse cellospeler van dit duo, die in Slovenië woont, even in ons land is! De Frans-Belgische samenwerking Bipolar Bows ontstond uit het studieproject van violiste Lotte Remmen en cellist Toby Kuhn. Het werd veel méér dan dat.

Het startte als een uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken en hun strijkers-technische trukendoos te vervolledigen. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.  Een mozaïek van klassiek en traditional, jazz en funk, van Balkan tot Appalachians, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen. Verwacht aangenaam beluisterbare muzikale acrobatie en een vleugje entertainment van twee uitstekende muzikanten.

Geniet alvast van deze Slängpolska of hun interpretatie van La Varenne. • Bezoek Bipolar Bows zeker ook even op Facebook.
Bipolar Bows
 
 Meer nieuws volgt…
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp