Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

ZELF ONDER DE INDRUK!
De zomer is voorbijgevlogen, maar we hebben hem goed gebruikt! Onder andere om een fantastisch straf najaar voor u in elkaar te boksen (we zijn zelf onder de indruk van zoveel talent op ons podium). We hebben een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme, van folk over pop tot jazz, van nationaal en internationaal. Ook De Tafelvrienden zijn weer terug, er is een benefiet, een optreden van het koor, een lezing, en ga zo maar door.

Niets van al die straffe dingen betekent ook maar iets zonder uw aanwezigheid! Dus hopen we u in grote aantallen weer te zien… En ken je misschien mensen die veel te veel aan hun computer zitten, workaholics die dringend ontspanning nodig hebben, eenzamen die thuis rondhangen, of muziekliefhebbers die een beetje schrik hebben om ergens alleen naartoe te gaan? Breng hen dan eens mee! Of stuur onze nieuwsbrief door en vertel hen over LO Pétillante: Er is niets beter dan mond-aan-mond reclame door enthousiaste bezoekers. U doet er ons, en wellicht ook hen, een heel groot plezier mee!

KOOR
Ook in het nieuwe seizoen 2019-2020 gaat het koor van LO Pétillante door!  Op dinsdag 10/9 trekken we de nieuwe reeks op gang. Vervolgens repeteren we om de 14 dagen tot dinsdag 17/12. Deelname voor de reeks van 8 avonden is 40,-€. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info. De actuele data kan je ook terugvinden in het facebook-evenement.

EEN PERSOONLIJK EN UNIEK AFSCHEID
Ook in België is er steeds meer vraag naar alternatieve locaties voor Afscheidsvieringen. LO Pétillante is uiteraard ook zo'n plekje, waar de nabestaanden sereen en in een huiselijk kader afscheid kunnen nemen van hun dierbare overledene. Samen mét u denken wij graag mee om – in ons huislijk kader – nét iets anders aan te bieden. En laten wij daar nu net héél goed in zijn! Contacteer ons voor meer info.

GOED OM WETEN:
Willy toverde de (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante om tot het gezellige en karaktervolle LO-PETIT-B&B. De inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk. Tot 3 personen kunnen er overnachten. Meer info bij Willy of op onze site.

• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

SEPTEMBER

DO 05/09 BARDS AND BEARDS • IERSE EN SCHOTSE FOLK
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Bards and Beards ontstond twee jaar geleden uit enkele doorwinterde muzikanten die op zoek waren naar d'e essentie van het muziek maken,' zonder elektronische toeters en bellen. Bart, Bart en Dieter kenden elkaar reeds van vorige bands en vonden Linus simpelweg via het internet. Een jaar later vervoegde Tibi hen om de band compleet te maken.

De Ierse en Schotse folk die ze op hun repertoire hebben staan, wordt akoestisch gebracht, met speciale aandacht voor de typische, Keltische instrumenten. Ze hebben hun roots in Nijlen en proberen naast de klassieke Ierse songs een greep te doen uit het onbekendere, poëtische werk dat reeds eeuwen meegaat in wat veruit het muzikaalste land in Europa moet zijn. De sfeer van de Ierse pubs komt meteen naar voren in deze songs. Kijk alvast even naar dit filmpje.
Bards and Beards
Bart Ribbens: zang, bodhran, cajon, bottle, spoons, shakers; Dieter Janssens: zang, accordeon, accordina; Linus de Smet: zang, gitaar en bouzouki; Tiberius "Tibi" Morariu: flute, thin whistle, low whistle, draailier, mondharp; Bart Ooms: zang, banjo, mandoline.ZA 07/09 YUNE • BEST OF YUNE
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
YuneNaar aanleiding van de jaarmarkt haalt Yune 's avonds alles uit de kast met een zinderende 'Best Of Yune'.

Wie hen al eerder op ons podium aan het werk, weet wat dat betekent: Ambiance verzekerd! Een feestje! Kom gezellig mee plezier maken!

(Met: Ilse Melis: zang, Michel Bazzoni: cajon, Benny Van Acker: bas, Mark Somers: gitaar)
WO 18/09 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef met oude… of toekomstige vrienden…
Het menu verschijnt weldra op onze website.

Inschrijven kan t.e.m. maandag 16 september via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.ZA 21/09 BENEFIET VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN
BENEFIET MET OPTREDENS • 14:30 • vrije bijdrage
Lore Adriaenssens wil meewandelen met de 'Refugee Walk' om Vluchtelingenwerk Vlaanderen te steunen. Dat doet ze met vier vriendinnen. Om op 29/09 deel te mogen nemen aan deze wandelmarathon (40 km), moet er per deelnemer minstens €100 ingezameld worden.

Refugee WalkOm dit mogelijk te maken organiseert zij een bescheiden benefietconcertje dat in LO Pétillante doorgaat op zaterdag 21 september!  Er zal allerlei muziek aan bod komen: van Chopin over Ludovico Einaudi tot Coldplay… Meerdere muzikanten steunen het initiatief met mini-optredens:
▶  Lore Adriaessens
▶  Annelore Jans en Lore Adriaenssens
▶  Astrid Jans
▶  Marcus Praet
▶  Viktor Meulemans en Lore Adriaenssens
… en misschien zelfs meer!

De waardering voor muziek en project kan je uitdrukken door een hartverwarmende bijdrage in de hoed.
Vluchtelingewerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Als je écht niet naar het concert kan komen, maar dit initiatief graag steunt, kan je dat doen via deze link: refugeewalksteunenZO 22/09 OPENDEUR MET REPAIRCAFÉ EN ONS KOOR
OPENDEURDAG OPVANGCENTRUM FEDASIL • 15:00
repair-caféDit evenement
gaat niet in LO Pétillante door, maar je kan er wel ons eigen zangkoor in actie zien!
Het buurtcomité organiseert een Repaircafé tijdens de Open-Deur-Dag van het opvangcentrum Fedasil. Om 15:00 geeft ons koor daar hun eerste échte optreden. Meer details op website en sociale media zodra bekend…
OKTOBER

DO 03/10 BRISK
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Brisk SealNiet te missen! Folk van de bovenste plank. Tintelend en levendig. Meeslepend en opzwepend… Wat zijn we blij dat ze eindelijk langskomen! Brisk is een kwartet van gevestigde waarden, dat focust op Angelsaksische en Bretoense muziek. Niet verwonderlijk als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar, zang) deel uitmaken van de groep. Zij speelden enkele jaren geleden als DAOU op de podia van Zilleghem Folk, M’eire Morough, ’t Ey, enz. Bezoekers van LO Pétillante kennen Jeroen vast nog van het Nederlandstalige duo "Lies en Jeroen".

Als fluitist in Moragh leerde Gunnar de immersympathieke Wim Moons kennen. Ruim 20 jaar is Wim gesetteld in de inlandse Keltische wereld. Als zanger en bodhranspeler stond hij al met diverse bands op binnen- en buitenlandse podia.

Naomi Vercauteren is specialiste in de Ierse fiddlemuziek en maakt het plaatje helemaal compleet. Zij studeerde af op het conservatorium met een eindproject over 'het booggebruik in de Ierse folkmuziek'. Ze is ook betrokken bij Ethno Flanders. Naomi brengt niet alleen extra charme in het geheel, maar ook vioolwerk van de bovenste plank.

Deze band brengt een brok energieke muziek! Lively & quick, sharp & stimulating! Het klinkt gewoon Brisk!
Warm uzelf alvast op met deze aanstekelijke filmpjes: The Shetland Turtle - Song For The Smallpipes
Brisk live

VR 11/10 BLUE BOP QUINTET
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Blue BopHet Blue Bop Quintet is een jazzband bestaande uit vijf jonge jazzmuzikanten die elkaar in hun studententijd leerden kennen in de kunsthumaniora van Antwerpen. Ondertussen zijn ze te vinden in het Antwerpse Conservatorium. Sinds hun ontstaan in 2016 hebben ze een uitgebreid repertoire opgebouwd. Dat bestaat voornamelijk uit eigen composities in de hard-bop stijl.
Zoals Art Blakey het zou zeggen: "Come in, take off your shoes and have a ball!"WO 16/10 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden… Het menu rijpt nog, maar noteer alvast de datum!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 14 oktober via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.DO 24/10 OLD SALT (USA/BE)"COMMONS" & MORE
EXTRA SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Een buitenkansje! Een uitzonderlijk gelukkige wind blies deze topper in onze richting… Ze stalen eerder deze zomer nog de show op het Foxbarn Picking festival, waar we met hen in gesprek geraakten. Kleine zaaltjes doen ze nog slechts bij grote uitzondering… Maar kijk… Magic Happens…

Album CommonsOld Salt is een internationale Americana band met Gentse thuisbasis.. De bandleden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland, hebben van bij het begin de stijl en sound beïnvloed, ieder vanuit zijn of haar muzikale achtergrond. Sinds 2015 legde de groep een opvallend parcours af met concerten in België op onder meer Dranouter Festival en in de Stadsschouwburg van Brugge, in Zweden op het Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center, Great Barrington MA. Old Salt werd de winnaar van de “European World of Bluegrass” award 2017. In 2018 maakte de groep zijn debuut in Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Noord-Ierland.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Of het nu gaat om een street performance of een groot podium: Old Salt staat garant voor een Amerikaans-Europese folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. In mei 2019 presenteert de band ‘Commons’, de  opvolger voor ‘Up River Overseas’, hun eerste album. Deze keer werkten ze nauw samen met producer Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Waimes), het album werd gemixt in Nashville USA door Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band,…). Uit de songs spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid en de sterke wil om te verbinden over imaginaire en reële grenzen heen. Met frisse, verrassende arrangementen én respect voor traditie bewijst Old Salt alvast dat het kan. In dit filmpje stellen ze zichzelf voor: Check this out! Maar wil je hen echt leren kennen, moet je hen gewoon live bezig zien! (Wees erbij en vertel het verder).
Old Salt
Old Salt treedt voor u op met hun kern van vier vaste muzikanten: Dan Wall (USA): Lead zang - Banjo - Viool - Mondharmonica; Lotte Remmen (België): Viool - Zang; Lara Rosseel (België): Contrabas - Zang; Johannes Wannyn (België): Gitaar - Zang)
NOVEMBER en verder…
(voorlopige lijst)


VRIJDAG • 01/11/2019
THE CREECKS • COUNTRY NIGHT

DONDERDAG • 07/11/2019
YENT'L ADAMS + LINDE & DITTE • Na een intens jaar, verzorgt Yent'l – op haar verjaardag, nota bene – samen met enkele vrienden een nu reeds onvergetelijk verklaard concert…

WOENSDAG • 20/11/2019
TAFELVRIENDEN • GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL!

VRIJDAG • 22/11/2019
VELT / OERBLOEMEN • LEZING
 
ZATERDAG • 23/11/2019
BLUEMAXX • BlueMaxx wordt 10 jaar jong!  En dat zullen we geweten hebben! Een onvervalst bluegrassfeestje! Vrije bijdrage, maar verplicht inschrijven via: info@bluemaxx.be wegens het beperkte aantal plaatsen.

VRIJDAG • 29/11/2019
QUIZ • ISM OPVANGCENTRUM FEDASIL

DONDERDAG • 05/12/2019
POTINGUE • Een van de betekenissen van het Spaanse woord Potingue is 'brouwsel'. Bossa, blues, latin en jazz zijn enkele van de ingrediënten.

DONDERDAG • 12/12/2019
BIPOLAR BOWS (BE/FR) • De cellospeler van dit virtuoze duo, die Slovenië woont, is even in ons land. Een uitstekende reden voor een EXTRA SoLO-CONCERT.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp