Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
 
NIEUWS

SAMEN GENIETEN IN HET NIEUWE JAAR
De feestroes verdwijnt stilaan. De wereld herneemt zijn zotte zorgen, op het ritme van de zotte morgen. Maar bij LO Pétillante, kan je die even vergeten, want ook dit jaar hebben we voor jullie heel wat te gekke activiteiten in petto…

We nodigen jullie uit om talrijk mee te komen genieten! Reeds volgende week zijn jullie van harte welkom voor het optreden van Deborah Ostrega, ditmaal in duo met Frank Peeters. Breng ook zeker wat vrienden mee naar ons Valentijnsconcert met twee jonge 'oude bekenden'. Er is ook een lezing voor wie alles wil weten over 'de kus', en wie honger heeft, kan terecht bij De Tafelvrienden. We houden de nieuwssectie kort. Zo hebben jullie meer tijd om de concertkalender door te lezen. Maar dit moeten we toch nog even vertellen:


BJOOZS?! EDITIE 2020
Zopas werd de nieuwe editie van 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!' gelanceerd. De publieke voorstelling gaat door op 9 mei, in LO Pétillante. We kijken er nu al naar uit! Maar eerst zijn er nog de audities…

Het 'Stroomloos auditieplatform BJOOZS!?' is op zoek naar artiesten! Welke knoppendraaiers en microfluisteraars durven het aan alternatieven te zoeken voor hun mengpaneel of een toontje luider te zingen? Inschrijven kan tot en met 21 april 2020, 23:59u en 59 seconden via de website van Sterk Onversterkt. Een uitdaging voor muzikanten met veel noten op hun zang!


KOOR
Op Dinsdag 14/01 startte een nieuwe reeks repetities. Eens goed zingen verlicht uw stress, dus joint the club! Er wordt om de twee weken gerepeteerd. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante! Nodig eens iemand uit, of breng hen op de hoogte van onze activiteiten! Merci! Met deze link kan je de nieuwsbrief netjes doosturen naar een vriend/in.

• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje). Opgelet: het "Open Buurt"-café van vrijdag 7 februari valt weg.

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

FEBRUARI

DO 06/02 FRANK PEETERS & DEBORAH OSTREGA
"SOUNDTRACKS OF LIFE"

SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

Frank {eeters, Deborah OstregaDe Nederlandse gitarist Frank Peeters ontpopte zich als een veelzijdig inzetbare muzikant. Met een flamboyante manier van spelen is hij een graag geziene gast in diverse bands. Nog voor hij afstudeerde aan het Conservatorium van Hilversum, stond hij al op het Nort Sea Jazz Festival. Hij deelde er het podium met oa Bob Sheppard (Steely Dan), Ernie Watts (Aretha Franklin, Steve Wonder), Mark Murphy en Greg Walker (Santana).
 
Al heel jong werd hij gefascineerd door de duo-opnames van Aretha Franklin en Joe Pass. Daarin heeft hij zijn hart verloren. Kleine combinaties. Eén op één. Hij laat zijn gitaar zingen, net zoals de zangeres die hij begeleidt, of het nu Jazz, Pop, Soul, Funk of R&B is. Intussen woont hij in Antwerpen, waar ook de Limburgs Poolse Deborah Ostrega een tijdje geleden aanspoelde.

Als kind kon zij niet wachten tot het zondag was zodat ze op de Duitse televisie naar heimatfilms kon kijken met Katarina Valente en Peter Alexander. Of naar de in het Duits gesynchroniseerde Elvis Presley films. Mario Lanza was voor haar ook geen onbekende. Gelukkig werd haar filmsmaak na verloop van tijd subtieler. Geboeid door het medium acteerde ze zelf in de Belgische kaskraker De Zaak Alzheimer.
 
Maar omdat ze al kon zingen, nog voor ze kon praten, werd dát haar reden van bestaan. Na een jarenlange tocht, aanvankelijk langs elektronische bands als Suburban Prejudice, Lords of Acid en Wunderkind, vind je haar sinds enkele jaren ook op Kleinkunstpodia. In 2017 raakt ze in de ban van het gitaarspel van Frank Peeters.
 
Met haar fascinatie voor film en dito muziek, haar geloof in romantiek, haar melancholie, neemt ze je mee op een bizarre reis van soundtracks, Italiaanse chansons, Oost-Europese folk en Amerikaanse Jazz. Vrije Bijdrage!ZO 09/02 ILSE LANDUYT
"GESCHIEDENIS VAN DE KUS EN ALLE GEVOLGEN VAN DIEN"

LEZING • 11:00 • Davidsfondsleden: €10, Niet-leden: €15

Met veel beeldmateriaal en talrijke vrolijke, soms trieste, maar altijd zedige anekdotes weet Ilse Landuyt als geen ander de geschiedenis van relaties, van verliefdheid, van huwelijk en ouderschap tot leven te brengen. Geen vuile praatjes tijdens haar voordracht, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, en zelfs het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskinderen en vreemde tradities. 

lse Landuyt studeerde politieke en sociale geschiedenis van de westerse wereld en Romaanse filologie. Reeds enkele jaren onderhoudt zij Vlaanderen en Nederland over de geschiedenis van het dagelijks leven, in al zijn facetten. Zoals bijvoorbeeld de eerdere voordracht “Proper en puur”, een vrolijke geschiedenis van de persoonlijke hygiëne.

Na de lezing nodigen wij de deelnemers uit op een receptie met hapjes en brengen we een drink uit op het nieuwe jaar.

Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. zondag 2 februari 2020 per e-mail bij Chris Van Olmen met vermelding “Geschiedenis van de Kus”, uw naam en het aantal personen. De inschrijving is definitief na overschrijving van het benodigde bedrag op rekening nummer BE44 40 38 0448 6145 Davidsfonds Broechem met de vermelding “Geschiedenis van de kus, naam en aantal personen”.VR 14/02 JOKE & JENNIK"SOUNDTRACK OF LOVE"
VALENTIJNSCONCERT 20:30 • vrije bijdrage

Moeten we hen nog voorstellen? Joke Van Tilborg & Jennik Verlinden… Ze stonden beiden al met zoveel verschillende formaties op het podium van LO Pétillante. Het publiek ziet hen graag komen! Joke met onder andere 'Encantadas', 'Taisa', en in duo met Philippe 'speelt het hard' Sysmans… Jennik met 'Human Show', 'Tri Viocal', enz. Maar… nog niet eerder als duo… en daar komt nu verandering in.

Dat wordt ongetwijfeld prachtig! En het is bovendien praktisch, want zo weten jullie meteen ook wat te doen met Valentijn. Verleid uw geliefde – hij of zij moet nog niet noodzakelijk op de hoogte zijn van dat detail – tot een gezellige concertavond. Niemand op het oog… maak er dan een gezamenlijke uitstap van met andere mensen die op Valentijn liefst een dag zouden verdwijnen (tip: het ideale verdwijnadres ligt die dag helemaal niet toevallig in Broechem). Of breng een 'gebroken hart'svriend(in) mee, die beter niet alleen is en wel wat afleiding kan gebruiken. Kortom: aanbevolen voor iedereen!

Voor dit Valentijnsconcert, brengt dit duo ervaringsdeskundigen niets minder dan een ode aan de liefde. Dat doen ze met een verzameling onvergetelijke muzikale juweeltjes, gevist uit die enorme muzikale zee van Vlaamse liederen, filmmuziek, Weense melodieën en operette, tango, swing, musette en noem maar op. Niet zomaar een Valentijnsconcert! Vrije Bijdrage!

Joke en Jennik
 
Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, vonden ze elkaar in een gemeenschappelijke passie voor kwaliteitsvolle, lichte muziek.
Een ideaal recept voor een fijne Valentijn!WO 19/02 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 17 februari, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
MAART

DO 05/03 DIRK POEL & LUDO 'LAZY LEW' BECKERS
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Dirk Poel & Lazy LewDirk Poel woonde lange tijd op een boogscheut van LO Pétillante. Hij stond reeds in verschillende bezettingen op de planken van ons podium. Ditmaal komt hij nog eens samen met 'Lazy Lew'. Ze grasduinen op heerlijke wijze in het vooroorlogse blues-repertoire, met af en toe een uitstap naar andere plaatsen en tijden. Een heerlijke avond vol vergeten en onvergetelijke bluespareltjes.

Proeven? Winin'Boy - Babe, I Want You To Know - God Bless The Child
Dirk Poel en Lazy Lew spelen voor uw hartverwarmende vrije bijdrage!WO 18/03 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 16 maart, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
 
APRIL

DO 02/04 LEANA & HARTWIN (EST/BEL) • CD-VOORSTELLING "KODU"
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

Helemaal uit Estland brengen ze deze warme voorstelling voor u mee. Het is een dagboek van verwondering, met songs over kleine wonderen op afgelegen plaatsen, of teksten die stilstaan bij alledaagse dingen. Verhalen van thuis. Een reusachtige boom op een open plek, het ontwaken van de lente. Verhalen over liefde, die de afstand van België tot het eiland Sareemaa in Estland overspant. En als jullie denken dat we overdrijven… in december 2019 ontvingen ze in hun thuisbasis een onderscheiding voor hun 'nieuwe' traditionele muziek.

Leana & Hartwin leerden elkaar kennen in Gent in 2011. Sindsdien reisden ze door heel Europa met hun intieme moderne folkmuziek. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Estse liederen en instrumentale melodieën. Leana, geboren op het eiland Saaremaa in Estland is zangeres en speelt ook doedelzak en fluit. Hartwin (o.a. Trio Dhoore) werd geboren in Vlaanderen speelt diatonisch accordeon. Samen creëren ze een muzikale wereld die iets wegheeft van een bootreis tussen het Westen en het Noorden van Europa.

Hun nieuwe cd “Kodu” (thuis) neemt jullie mee naar hun thuisbasis Saaremaa en haar prachtige natuur. Leana en Hartwin hebben hun ziel in dit programma gelegd en laten u zomaar even naar binnen kijken. Heerlijk intiem. Zalig intens. Vrije Bijdrage!

youtube: leana & hartwinwww.leanahartwin.ee

Leana & HartwinWO 15/04 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 13 april, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2020 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp