Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

UITGESTELD: CONCERT BLUEMAXX 10 JAAR!
Vol enthousiasme kondigden we in onze nieuwsflash aan dat het eerste concert volzet was en dat er een tweede datum werd ingelast… Door ziekte van één van de muzikanten, worden beide concerten echter uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. Wij wensen hem alvast veel beterschap en een voorspoedig herstel!

UITGESTELD: CONCERT POTINGUE
Het is niet gezond om muzikant te zijn dezer dagen… Ook het optreden van Potingue moet "op doktersvoorschrift" uitgesteld worden. Twee bandleden recupereren nog van een ingreep en zijn niet op tijd helemaal paraat om jullie het optreden te brengen zoals ze dat graag willen… Meer nieuws in een volgende nieuwsbrief.

WINTERSTOP
Op vrijdag 20/12 – 27/12 en 3/1 is er geen "Open Buurt"-café.

EEN SNAAR VERVANGEN DOE JE ZO…
Toch als je Old Salt heet en druk bezig bent een lied te zingen, wanneer je plots ontdekt dat je een snaar minder hebt…  Geniet mee van dit filmpje op Facebook. De violiste staat trouwens op 12 december opnieuw op ons podium met Bipolar Bows!

GOED OM WETEN:
• Ook in het nieuwe seizoen 2019-2020 zingt het koor van LO Pétillante verder! Repetities op 5/11 - 19/11 - 3/12 en 17/12. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info.

• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante! Nodig eens iemand uit, of breng hen op de hoogte van onze activiteiten! Merci!


• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

NOVEMBER

DO 07/11 YENT'L ADAMS & TILIA TILIA
DUBBEL SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

YENT'L ADAMS
Yent'l in het bosWie erbij was, herinnert zich vast nog haar passage in 2018. Yent'l staat live voor pure gitaarmagie met voornamelijk eigen muziek. Akoestisch, hartverwarmend en echt. Ze schrijft straffe songs, uit het leven gegrepen en begeleidt zichzelf daarbij met fingerpicking style gitaar.

Na een intens jaar, verzorgt Yent'l Adams, samen met enkele vrienden, een nu reeds onvergetelijk verklaard concert… Onvergetelijk, omdat het toevallig ook haar verjaardag is, ze aan nieuw materiaal werkt, en omdat ze Tilia Tilia meebrengt, twee geweldig samenklinkende zussen!

Filmpje?
Bekijk zeker haar doortocht op Afas Live! Of neem een kijkje op haar site of vi.be.

TILIA TILIA
Tilia Tilia is een spiksplinternieuw project van twee zussen die genetisch voorbestemd lijken om mooi samen te klinken. Ze brengen country, folk en sterke songs van grote voorbeelden zoals First Aid Kit, Bon Iver, ZAZ, enz... helemaal naar hun hand gezet en gearrangeerd voor twee hemelse stemmen en een gitaar. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze Wayfare Stranger? …van ene meneer Johnny Cash (en onlangs ook door Ed Sheeran onder handen genomen).

Dietlind Vanhove zingt al jaren, maar stapt nu voor het eerst op een podium voor een écht publiek. Linde is al langer op talrijke podia terug te vinden. Haar straffe stem kleurt moeiteloos pop, jazz en folk… Misschien kennen jullie haar wel van Cosmic Motion? Kijk en luister zeker ook even naar "Reveries."
Tilia Tilia
Kom mee genieten van dit unieke dubbelconcert! • vrije bijdrageWO 20/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…


Menu
  * Kruidige groentesoep (Perzisch recept)
  * Stamppot met andijvie, spek, peertjes en kaas
  * Rood fruit met frambozenroom.

Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 18 november, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.VR 22/11 OERBLOEMEN / GERT DESSOY • EEN INTERESSANTE TUIN
LEZING ISM VELT • 20:00 • GRATIS
Het burgerinitiatief "Oerbloemen" wil met meer bloemen en bijvriendelijke bomen meer biodiversiteit brengen voor bijen en insecten. En van al die natuurpracht, profiteert de mens natuurlijk ook. In dit kader nodigen zij Gert Dessoy uit om voor jullie te spreken. Gert is tuinarchitect, dendroloog, imker en organisator/begeleider van tuinreizen. Hij legt uit welke planten en bloemen jouw tuin het ganse jaar interessant houden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Meer info op hun website: oerbloemen.be of volg hen gerust op instagram @oerbloemen.
UITGESTELD ZA 23/11 BLUEMAXX 10 JAAR JONG!
UITGESTELD ZA 24/11 BLUEMAXX 10 JAAR JONG!

Door ziekte van één van de bandleden, wordt het verjaardagsfeest van BlueMaxx uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum.VR 29/11 MULTICULTURELE QUIZ • (OP VERPLAATSING)
QUIZ • 20:00 • 10€ per ploeg
Het opvangcentrum FEDASIL te Broechem en het buurtcomité: "Buren zonder grenzen" slaan de handen opnieuw in mekaar en organiseren voor de tweede maal een heuse QUIZ. Een ploeg bestaat ook dit jaar weer uit 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum. De opbrengst van deze speciale quiz gaat volledig naar het Steunfonds van het opvangcentrum.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be met de leuke naam van jouw ploeg. Snel zijn is de boodschap gezien er maximaal 14 ploegen kunnen deelnemen.

De Quiz start stipt om 20u de deuren van de polyvalente zaal van den Boomgaard (Antwerpsesteenweg 43) gaan open om 19u30! LO Pétillante zorgt voor een vlotte bediening aan de toog.

 
DECEMBER

UITGESTELD DO 05/12 POTINGUE (ES/BE)
Om medische redenen uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum.


DO 12/12 BIPOLAR BOWS (FR/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De Franse cellospeler van dit duo, die in Slovenië woont, is even in ons land en dat is een prima gelegenheid om hen op de planken van LO Pétillante te zetten. De Frans-Belgische samenwerking Bipolar Bows ontstond uit het studieproject van violiste Lotte Remmen (oa. Strograss & Old Salt) en cellist Toby Kuhn (oa. Old Salt). Het werd veel méér dan dat.

Het startte als een uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken en hun strijkers-technische trukendoos te vervolledigen. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.  Een mozaïek van klassiek en traditional, jazz en funk, van Balkan tot Appalachians, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen. Verwacht aangenaam beluisterbare muzikale acrobatie en een vleugje entertainment van twee uitstekende muzikanten.

Geniet alvast van deze Slängpolska of hun interpretatie van La Varenne. • Bezoek Bipolar Bows zeker ook even op Facebook.
Bipolar Bows
 
Meer nieuws volgt…

LO Pétillante werd op de hoogte gebracht dat een deel van de activiteiten in landbouwzone plaatsvinden, en dat de nodige vergunningen hiervoor niet in orde zijn. Na de bekendmaking van dat bericht ontvingen we veel en erg warme reacties. Bedankt daarvoor. We bekijken samen met de gemeente welke oplossingen mogelijk zijn. De planning voor de toekomst is dan ook onder voorbehoud. Profiteer nog van de straffe dingen die dit najaar op ons podium staan!
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp