Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN?
We leggen nog de laatste hand aan de najaarspuzzel. De eerste namen kregen al een plaatsje. Met deze augustus-update willen we jullie alvast warm maken voor ons programma van september, met een prachtig dubbelconcert als opener voor het nieuwe seizoen. Details in onze kalender! We kijken er naar uit jullie terug te mogen verwelkomen!

ZANGKOOR
Het zangkoor van LO Pétillante zong de sterren van de hemel tijdens hun gesmaakte toonmoment in juni. En… er is goed nieuws: Ze gaan door! Vanaf 4 september repeteert het koor opnieuw om de 14 dagen. Zin om de nachtegaal in uzelf te ontdekken? Nieuwe koorleden zijn van harte welkom, met een extra warme oproep voor extra mannenstemmen. De repetities zijn altijd kei-gezellig en worden kundig geleid door Tine Joris.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk: mail voor info en inschrijving naar LO Pétillante. Het koor repeteert op 4 en 18 september; 2, 16 en 30 oktober; 13 en 27 november; en 11 december. Deelname voor de reeks van 8 sessies bedraagt
40.

STERK ONVERSTERKT
Voor we er zelf aan beginnen, gaan we op 1 september nog even langs op het zomerfestival van Sterk Onversterkt. Het publiek van LO Pétillante heeft tijdens de wedstrijd BJOOZS?! mee gestemd wie de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Ze kunnen hun favoriet nu uitgebreider aan het werk zien op dit gezellige, stroomloze festival.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

SEPTEMBER

DO 06/09 YENT'L ADAMS • RUBEN FOCKETYN • (DUBBELCONCERT)
SoLO-CONCERT / SEIZOENSOPENING • 20:15 • vrije bijdrage

YENT'L ADAMS
Yent'l Adams is een singer-songwriter/fingerstyle gitarist uit Wuustwezel. Ze timmert al enkele jaren aan de weg en laat voor de gelegenheid haar nieuwe setlist op u los. Pakkende, speelse en hartveroverende gitaarsongs, die je zullen aanzetten om zelf luidop te gaan dromen! Zelf is ze begeesterd
door de rijke gitaarmuziek van Newton Faulkner, Ben Howard, Thomas Leeb, Mike Dawes, enz. Het voorbije jaar was al prachtig, en heeft nog wel wat voor haar in petto. Er ligt haar een leuke muzikale toekomst in het verschiet!

RUBEN FOCKETYN
Bij Humo’s Rock Rally haalde deze rasartiest vlot de halve finale. Daarna speelde hij het voorprogramma van Amy Macdonald en
werkte samen met Steven De bruyn & Roland Van Campenhout. Hij werd bekend onder zijn pseudoniem Nevada Fellow, liet als jonge snaak reeds een diepe indruk na met "Darling if you say so" op een podium dat hij op Dranouter Festival deelde met o.a. Roland en Luka Bloom. Zijn single 'Beam Of Light' en later 'Alpine Tundra' werden opgepikt door Radio 1. Hij vertoefde recent nog in het goede gezelschap van Wouter Deprez en bracht vorig seizoen een tweede solo-EP uit. Redenen genoeg, zo lijkt ons, om hem nog eens uit te nodigen in LO Pétillante. Hij mag samen met Yent'l Adams ons nieuwe seizoen stevig op de rails zetten.
Ruben en Yent'lZO 09/09 SEPTEMBER, BORSTGEZONDHEIDSMAAND
INFO • 14:30 • VVK (via pur-esse): 15€ (reservatie verplicht, enkel toegankelijk voor vrouwen)
Te gast in LO Pétillante: 'September Borstgezondheidsmaand' nodigt alle vrouwen uit om eens dieper in eigen boezem te kijken en vooral te voelen! Deze lezing wil u kennis laten maken met iets heel nieuws om jezelf te ondersteunen waar het je prachtige borsten betreft. Of ze nu gezond zijn, ziek, of ziek geweest.

“De Groene Zuster” Marielle van Tienen geeft een korte presentatie over borstgezondheid en preventief borstonderzoek. Marielle is Medisch Thermograaf en aangesloten bij IAMT (International Association of Medical Thermographers). "Als wij het borstkankercijfer werkelijk willen verlagen dan zullen we wat anders moeten gaan doen dan we de afgelopen 30 jaar hebben gedaan". Wil je er al meer over weten? Neem dan gerust een kijkje op de website.
Natasja Nibte, osteopate, mesologe en borstweefseltherapeut/lesgeefster bij VLOW, zal het hebben over BorstWeefselTherapie. Een nieuwe vorm van behandelen om spanningen en diepe pijnen te transformeren en op lossen.

In België zijn deze therapieën nog niet zo bekend, en daar brengen de dames graag verandering in. In het najaar volgt de eerste opleiding voor borstweefseltherapie in België. Geïnteresseerden hiervoor zijn ook welkom.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan niet via LO Pétillante, maar enkel via pur-esse: info@pur-esse.be


DI 11/09 ERNST LÖW • ADVOCATEN LIEGEN NIET
MUZIKALE BOEKVOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
Ernst LöwErnst Löw (acteur, auteur en singer-songwriter met roots in Amsterdam, maar al een hele tijd residerend in Antwerpen) stelt zijn nieuwe roman voor.
Het hoofdpersonage in 'Advocaten Liegen niet'  is (ex-bokser) advocaat Joris Verlackt, die niet meer tegen de laksheid van het systeem kan en zich zodanig gaat verzetten dat hij het noorden dreigt te verliezen... Deze tragikomische fictieroman is in één adem geschreven. Een adem die zijn inspiratie vond in de werkelijk waanzinnige toestanden die mensen in een vechtscheiding kunnen overkomen. Geïnspireerd door verhalen van andere mensen die in dergelijke situaties verkeren en door toestanden die Löw van zeer dichtbij vanaf de zijlijn meemaakt.

Advocaten liegen nietSamen met Deborah Ostrega komt Ernst over zijn boek vertellen, worden er enkele passages voorgelezen en zullen er eveneens Nederlandstalige kleinkunstklassiekers gebracht worden.
Kortom: de avond is het best te omschrijven als een "muzikale boekvoorstelling".


ZA 15/09 REPAIR CAFÉ
EVENEMENT • 14:00-17:00
Het opvangcentrum van Fedasil Broechem, Buurthuis LO-Pétillante en het Buurtcomité (Van Den Nestlaan/Abelebaan) nodigen u uit op een nieuwe editie van het Repair-Café.
Onze vrijwilligers helpen u om uw materiaal te herstellen. Reparaties zijn gratis met uitzondering van eventuele onderdelen.
Waar: Opvangcentrum Broechem - Van Den Nestlaan 104.
Er is kinderanimatie voorzien. LO Pétillante zorgt voor muzikale omlijsting, gebracht door MTCHUK.


WOE 19/09 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen…


     Heerlijk Nazomersbuffet
   • Soepje van courgette en komkommer
   • (na-)zomersbuffet
   • dessertje van vanillepudiing en fruit.


Inschrijven kan t.e.m. maandag 17 september september via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
OKTOBER

DO 04/10 JONAS MEERSMANS • MONNIFT II
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Monnift IIAmper een jaar na zijn debuut, onthult Jonas Meersmans deel twee van het instrumentale Monnift-drieluik. Monnift I bevatte vijf akoestische solo gitaarstukken, die bouwden op naar de afsluiter ‘Eindstrijd’, een duet met viool. Op het nieuwe album zet het solitaire gitaarspel een stap opzij. Er ligt meer focus op samenspel en het verfijnen van compositie wordt verder uitgediept. De viool krijgt een prominentere rol, ondersteund door een occasionele koperblazer. In vroegere jaren nam Jonas vijf goed onthaalde albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij schreef ook muziek voor kortfilms, waaronder het award-winnende debuut ‘Broeders’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De muziek van ‘Monnift I’ was regelmatig te horen op radio Klara, en natuurlijk in LO Pétillante.

We waren danig onder de indruk van deze gitarist, die ons vaak met ingehouden adem liet luisteren. De interactie met de viool is verstillend mooi. Het geheel zorgt voor momenten van betovering en verwondering. De doordachte composities en de precieze uitvoering, maken van dit concert een aangenaam muzikaal avontuur dat nog lang zal blijven hangen. Nikki Verlinden neemt de vioolpartijen voor haar rekening.

Jonas & NikkiZA 13/10 BILLY & BLOOMFISH • HAPPY INCOMPLETE
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
We hoeven ze niet meer aan u voor te stellen. Ze zijn kind-aan-huis in LO Pétillante en weten het publiek telkens weer te verrassen en te begeesteren. En nu hebben ze een nieuwe cd. Daar hebben ze hard aan gewerkt, en ze stellen hem dan ook graag – met enige trots – aan u voor.

De titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’.... Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip.
Billy & Bloomfish
NOVEMBER

DO 01/11 ENIRA
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 14:30 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Noteer alvast de datum… Enira komt terug naar LO Pétillante!
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp