Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

AGENDA BIJ DE HAND?
DunjaOnze activiteitenkalender geraakte de afgelopen weken werkelijk ondergesneeuwd. Maar nu de vlokjes hun plaatsje hebben gevonden, zetten we graag alles op een rijtje voor u. We hebben heel wat 'nieuwe' namen, en ook enkele vaste waarden… We leggen opnieuw de focus op 'ontdekken'… Laat u niet enkel overtuigen door een bekende naam, maar kom zeker ook eens proeven van dingen die u nog niet kent. Wie altijd gras eet, ontdekt nooit de zoete druif…
In maart op onze kalender:
Dunja & Tom Nelson


Neem uw agenda erbij en markeer de nieuwe data alvast in vet onderlijnd en met fluostift omkaderd! Blijkbaar komt deze nieuwsbrief bij heel wat mensen nog steeds in de spam-folder terecht. Verwittig dus zeker ook uw muziekminnende vrienden: samen naar een concert gaan is extra gezellig… Neem snel een kijkje in onze kalender, want het eerste concert vindt al plaats nu donderdag, op 7 februari. Gitarist Kris Doms opent de maand met prachtig gitaarspel en zelf uitgewerkte arrangementen in zijn live-loop-lab.


EEN PERSOONLIJK EN UNIEK AFSCHEID
Als we kijken naar de nieuwe uitvaartwensen duikt steeds vaker de vraag naar een informele plechtigheid op. Oude tradities veranderen, de rituelen worden ánders; minder plechtig. Het leven wordt 'gevierd' en dit wordt meer en meer heel persoonlijk ingekleurd. Vaak wordt een fotoslideshow getoond, moderators vertellen het levensverhaal, vrienden geven speeches en de favoriete muziek van de overledene wordt gespeeld.

Ook de traditie van de klassieke koffietafel verandert mee. Steeds meer wordt het glas geheven op het leven en kiezen mensen eerder voor een soort receptie-vorm… En laten wij als LO Pétillante daar nu nét héél goed in zijn! Samen mét u denken wij graag mee om – in ons huislijk kader – nét iets anders aan te bieden. Contacteer ons voor meer info.
afscheidLO-PETIT-B&B
Willy toverde de (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante om tot een gezellige mini-B&B… De inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk.
Laatste bus gemist? Behoefte aan een ander uitzicht bij het ontwaken? Zin in een portie platteland? Een avond ongestoord praten?

LO-PETIT-B&BEr is plaats voor maximum drie personen aan
27,50 per persoon met ontbijt.

Voor mensen die zelf voor een ontbijt zorgen, knabbelen we nog iets van de prijs af. Interesse? Spreek Willy zeker aan bij uw volgende bezoek voor een nadere kennismaking met LO-PETIT-B&B…GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag, behalve op 15 maart, is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert op 12 en 26 februari, en op 5 en 19 maart. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

FEBRUARI

DO 07/02 KRIS DOMS ONE MAN BAND
SoLO-CONCERT• 20:15 • vrije bijdrage
Kris Doms neemt jullie mee op een livelooping-avontuur langs verschillende genres. Als je de ogen sluit, lijkt het of er een hele band musiceert. Deze veelzijdige gitarist studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen. Daarna experimenteerde hij met lichtere muziekstijlen, humor en improvisatie. Berucht, beroemd en geprezen in Antwerpen en omstreken.

Hield hij zich tien jaar geleden slechts sporadisch bezig met live looping, tegenwoordig loopt het zwaar uit de hand. Zo sprokkelde hij dan ook een hele show bij elkaar. Tijdens dit concert speelt Kris solo, omringd door gesofisticeerde machinerie. Daarmee vermenigvuldigt hij live zijn gitaarklanken en stapelt hij de laagjes netjes boven op elkaar. De toeschouwer krijgt impressies van beats, percussie, orgels, blazers, etnische instrumenten, en nog veel meer.  Het geheel klinkt gezellig retro met een hoge dosis latin, jazz, wereldmuziek en pop.

Wie Kris al even aan online het werk wil zien kan proeven van "Historia de un Amor" of "Reflekto", maar kom toch vooral gezellig mee genieten van veel meer mooie nummers tijdens zijn concert! Kris speelt voor uw hartverwarmende vrije bijdrage

Kris Doms


VR 15/02 MAN-MAN-MAN
CONCERT• 21:00 • vrije bijdrage
Swa Vermeiren, Mark Vanden Bremt en Anthony Aussems: 3 vrienden met een gedeelde passie voor muziek en samenzang. En dan liefst uit hun gezamenlijke geschiedenis van folkgroepen zoals Trol, Pendulum en Threepence, of covergroepen zoals Pyls en Pocket ... niet te vergeten het hedendaags koor Tosangana.

Met hun 3 akoestische gitaren nemen ze je mee op een muzikale reis van country & folk, over blues tot spirituals met een stevige knipoog naar de 70-ties.

Man-man-man


WOE 20/02 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum! Zodra het menu gekend is, zetten we het op onze website!

Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 februari via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


ZO 24/02 KEES MEERMAN PRÉ-CD-RELEASE
CONCERT• 14:30 • GRATIS!
Kees Meerman lanceert in maart zijn 6e album: 'De Lage Landen'. Samen met zijn band speelt hij een pre-CD-Release in LO Pétillante. En het is gratis! Jawel!

Kees'De Lage Landen" gaat over hoe je jezelf staande houdt in een tijd waar je zo overspoelt wordt door de massamedia. Vrolijke, confronterende, maar ook emotionele songs van een Nederlandstalige singer-songwriter die nummers schrijft als leuke kortverhalen. Kortom: een heerlijk zondagmiddagje muziek! TOEGANG GRATIS!

Kees Meerman: zang - gitaar - piano, Ken Pichal: gitaar, Midas Wouters: drum, Gerben Brys: contrabas


DO 28/02 PHILIP VLEMMINGS SOU MUSICA
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
Philip Vlemmings is een vaste waarde geworden in onze programmatie. Tijdens de vorige optredens luisterde het publiek haast ademloos en soms zelfs verwonderd naar zijn mooie, secure gitaarspel. Als hij een nieuwe cd wil komen voorstellen, zetten we de deur dan ook wagenwijd open.

VlemmingsPhilip is een gitarist met een brede muzikale achtergrond. Met invloeden uit de Fado, Brasiliaanse en klassieke muziek schept hij - enkel met zijn gitaar - een muzikale wereld die je doet dromen. Hij ontwikkelde een eigen uniek gitaarspel: verfijnd en tegelijk erg toegankelijk.

Na EQUILIBRIO en EUDAIMONIA (die zeer goed ontvangen werd in de Franse vakpers) komt deze gitarist-componist zijn 3e solo album "SOU MUSICA" aan u voorstellen. Een gitaarconcert om duimen en vingers bij af te likken…
Meer info: www.philipvlemmings.com
 
MAART

DO 07/03 HT ROBERTS & PASCALE "BLOOMFISH" MICHIELS
                SUNBURST & SILK

SoLO-CONCERT & CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
In die dagen, toen Clapton nog God was, ging Muddy Waters naar een concert van hem kijken. Na het optreden ging Muddy naar God toe en zei : "Boy, you play the blues alright. But you're not old enough to sing it yet."

"In 2017 ben ik 60 geworden… én grootvader. Ik denk dat ik eindelijk oud genoeg ben om de blues te zingen. En dus deed ik wat al een paar jaren in mijn hoofd zat: een bluesplaat maken, samen met Pascale 'Bloomfish' Michiels. Opgenomen met ons tweeën, in mijn kleine studio in de tuin, op een dag of zes." - Ht Roberts.

Verwacht een avondje vol zalige blues! Deze kanjers spelen voor uw hartverwarmende vrij te kiezen bijdrage.

Sunburst and SilkHt Roberts neemt Pascale Michiels mee op een heus blues-avontuur. En zoals dat bij muziek vaak het geval is, wordt 1 + 1 meer dan 2.


ZA 16/03 DUNJA & TOM NELSON
CONCERT • 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Yes! Yes! Yes! Ze komen terug naar LO Pétillante!Kom samen met ons genieten van dit jonge, swingende en (H)eerlijk akoestische zang-en-gitaar-duo met zalige versies van nummers uit de blues, pop en jazz op hun repertoire!

Dunja Mees is gespecialiseerd in scat-singing en vocale improvisaties, waarbij ze vooral geïnspireerd wordt door Amerikaanse blues&jazz vocalisten als Etta James, Ella Fitzgerald, Ida Cox, Rachelle Ferrell, Bobby Mcferrin...
Zij behaalde met haar sterke performances de finale van "The Voice van Vlaanderen". Met gitarist Tom Nelson scoorden ze de overwinning in "Talent Der Lage Landen 2013". LO Pétillante had hen toen al opgemerkt - kort nadien stonden zij op ons podium! Met héél veel plezier verwelkomen we hen terug!
Nieuwsgierig? Bekijk alvast even hun nieuwe video op Facebook: Before You Accuse Me".

Plaatsen in voorverkoop kosten slechts 10. Schrijf snel het juiste bedrag over op Reknr. BE12 9730 6817 7492 met duidelijke vermelding = uw naam/Dunja+Tom/aantal personen.
Dunja


WOE 20/03 DE TAFELVRIENDEN

SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 maart via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 29/03 DE KASTAARS
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
De Kastaars is een duo bestaande uit vader en zoon Frank en Bram Deckers. Beiden zingen en spelen gitaar. Ze waren al heel even te gast in LO Pétillante toen ze deelnamen aan de wedstrijd 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!".
De nummers die ze brengen zijn meestal humoristisch, frivool en soms zelfs lichtvoetig van aard. Maar vergis u niet: met enkele pakkende teksten bewijzen ze dat ze af en toe ook serieus kunnen zijn. Dat ze een publiek kunnen raken.
Verwacht u aan een amusante avond met hoog entertainmentgehalte, boordevol humor en met nu en dan ook wel wat interactie met het publiek… Voorproefje? MinnemoechkaDe Kastaars op Sterk Onversterkt festival.
De Kastaars
LATER DIT SEIZOEN:
04/04 - THIS IS HERT
26/04 - BRIL
06/06 - TRIO PERDU
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp