Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
  FLASH UPDATE 

••••>  BLUEMAXX SPRINGT IN
Het SoLO-concert voor de eerste donderdag van december werd nét voor het versturen van de nieuwsbrief afgezegd omwille van gezondheidsredenen. Maar… niet getreurd! De mannen van BlueMaxx, een in de regio inmiddels legendarische Bluegrassband, komt het gaatje in de kalender opvullen met hun gekende recept. Ze brengen heel want nieuwe nummers mee, en spelen in gewijzigde bezetting. Meer info in onze agenda onderaan. Maar we zien de muziekliefhebbers eerst nog terug voor de aanstekelijke nummers van Jack In The Box.

••••>  OPTREDEN SOFIE LA DIGUE & THE BLUE SKIES WORDT VERPLAATST
Het optreden van Sofie La Digue & The Blue skies op 17 november gaat niet door. Een eventuele vervangdatum wordt later bekend gemaakt.

EERSTE NAMEN VOOR 2019
Zaterdag 19 jan - 20u15:
Brasserie Croque-Notes zingt Georges Brassens: "Sa mauvaise réputation…"
Na twee jaar komen ze nog een keer naar Lo Pétillante! We kozen voor het gloednieuwe programma "Sa mauvaise réputation…" - Het mag al eens minder braaf zijn. Brasserie Croque-Notes brengt een aantal klassiekers, maar ook enkele nummers die ze voor het eerste zullen (durven) zingen. Ze zorgen telkens voor een gezellige avond vol straffe muziek, verhalen en commentaren… Maar jullie kennen hen al, dus zet de datum in de agenda en reserveer snel een ticket!
Vrijdag 25 jan - 21u00:
JOOS: "Voor Altijd"
Lutgarde Joos nam een EP op met liedjes over grote en kleine herinneringen. Voor de live-voorstelling van deze Nederlandstalige cd stelde ze een – zonder overdrijven – fantastische band samen, met stuk voor stuk uitstekende muzikanten, waarvan er een aantal eerder op onze planken stonden (soms meermaals). Joos
Een avond met Nederlandstalige folkpop, rijk maar gedoseerd gearrangeerd, vaak met een jazzy of bluesy randje. We kijken er naar uit! JOOS live zijn: Zang: Ellen Schepers (pianiste Triunfal quintet), Contrabas en zang: Juno Kerstens (Cream Colored Ponies, the Bonnie Blues), Cello en zang: Nele Gilis, Rhodes en saxofoon: Nathan Kerstens, Drums en percussie: Tijl Piryns (Martine de Kok, You Raskal You), Gitaar: Ludgarde Joos.

Meer info in de nieuwsbrief van december.GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert nog op 13 en 27 november; en op 11 december. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

NOVEMBER

WOE 21/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen:


     Menu
   • Pittige pompoensoep
   • Champignons Bourguinon met waterkerspuree
   • Mokkashake


Inschrijven kan t.e.m. maandag 19 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 23/11 JACK IN THE BOX
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 21:00 • vrije bijdrage
In juni 2015 kwamen ze naar LO Pétillante met een try-out van de nummers voor hun eerste EP. Ze verrasten ons door hun speelsheid, hun bijzondere instrumentarium, hun net-iets-andere aanpak, hun amusante live-performance, hun warme présence, hun gevarieerde songs, hun ontwapenende charme en de mooie samenzang. We vonden hen een bijzonder fijne ontdekking en drukten hen op het hart ons te contacteren als ze iets nieuws hadden…

En nu is het zo ver. Na hun EP in 2016 en de single ‘Show off’ in 2017, voldraagt de Gentse band Jack in the Box in het najaar van 2018 hun eerste full album. Vorige maand kwam de eerste single uit: "Déjà Vu" – inclusief amusante videoclip.

De band draait nog steeds rond zangeres Antje Cochuyt die, al dan niet met ukelele in de hand, de ene keer beroert en dan weer bezwerend uit de hoek komt. Jack in the Box combineert niet alleen kleine, mysterieuze songs die doen denken aan CocoRosie en Little Joy met nonchalante triphop (waarbij Portishead nooit ver weg is); maar experimenteert ook met snedige gitaren, indiepop en synths. Moet u gezien hebben! (www.jackinthebox.be)

Jack in the Box: Antje Cochuyt (zang, ukelele), Steven Sarrazyn (keys, sounds), Teun De Voeght (gitaar), Thomas Janssens (Bass) en Ward Christens (Drums)


ZO 25/11 BIJ DE BUREN OP DE KOFFIE
GEZELLIGE KENNISMAKING • 14:00 - 16:00
PexelsDe buren op de koffie vragen, het is een oerdegelijk Vlaams gebruik. Ook dit jaar nodigen wij onze buren uit op de koffie. En onze buren… dat zijn enkele bewoners van Fedasil (en een begeleider). Bij de buren op de koffie zal doorgaan op zondag 25 november van 14u tot 16u.

Als er nog buren zijn, die ook bewoners op de koffie wensen, dan mag men dit zeker doorgeven. Het is de bedoeling dat we net zoals vorig jaar met een klein groepje bewoners langskomen om een tasje koffie (of iets anders) te drinken en elkaar wat beter te leren kennen.
DECEMBER

DO 06/12 BLUEMAXX
SoLO-CONCERT• 20:15 • vrije bijdrage
We vernamen net voor het versturen van de november-nieuwsbrief dat het liedjesprogramma "Und Endlich…" rond Kurt Weill afgelast wordt omwille van gezondheidsredenen, maar het gaatje in de kalender wordt op enthousiaste wijze ingevuld door de vingervlugge snarentemmers van BlueMaxx. Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras en bezorgen u een energieke avond. Ze worden afgewisseld met enkele bloedmooie hartverwarmende songs… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Deze bluegrassjongens met roots in o.a. Oelegem, stonden al een paar keer op de planken van LO Pétillante. De voorbije twee jaar sleutelden ze hard aan hun repertoire. Het resultaat is een koffer vol toffe toffe songs in bluegrass-outfit. Enerzijds brengen ze de tofste klassiekers uit hun vorige shows, maar ze brengen dit keer ook heel wat nieuwe en frisse vertolkingen mee. De arrangementen werden ook een beetje aangepast omdat Gerd Van Loock werd gevraagd om de groep te vervolledigen na het vertrek van gitarist Marc. Alleen speelt Gerd banjo en ngeen gitaar, dus werden de rollen wat anders verdeeld. Kortom: het wordt een prima combinatie van een vertrouwd BlueMaxx-concert en een ontdekkingsreis in hun opgefriste repertoire.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes!
Voor meer info over de groep: www.bluemaxx.be.

BleuMaxx is: Dieter Van Peteghem (zang, gitaar), Luc Van Peteghem (zang, contrabas), Jan Michielsen (zang, mandoline), Gerd Van Loock (banjo), Stefan van Laethem (zang, fiddle)
VR 07/12 QUIZ
MULTICULTURELE QUIZ • 20:00 • 8€ per ploeg
De opbrengst van deze speciale quiz gaat naar het steunfonds van het opvangcentrum. Maximaal 10 ploegen kunnen zich hiervoor inschrijven. Een ploeg bestaat uit max 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum in de ploeg. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be


VR 14/12 WARDROBE
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Johan Verckist (Shun Club, Glitterpaard) heeft zich in zijn nieuwe project Wardrobe van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor zijn debuut "Crawling" had geschreven. Dit naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren ’70 kregen. Zo kregen ze amper tijd om ze te leren, om zo frisheid te laten samengaan met kunde. Samen met producer Pascal Deweze leverden ze 11 broze en ingetogen composities af die net door hun eenvoud hun ware aard niet onmiddellijk prijsgeven maar langzaam maar zeker onder je huid en in je hart zullen kruipen. Het debuut trok de aandacht van pers en media.

Live brachten ze de songs meer levendig dan op het album. Gaandeweg veranderde hun sound. Met deze ervaring in hun rugzak, besloten ze de studio in te duiken voor een tweede album. "Giving Up A Ghost". De eerste single "24 weeks" kwam uit in september, en zeer recent volgde "Off The Reel", waarvan u hier de videoclip kan vinden. Het nummer werd inmiddels reeds opgepikt door Studio Brussel.

Voor wie de naam Johan Verckist niet meteen een belletje doet rinkelen, kunnen we erbij vertellen dat hij zich wist te omringen met wel heel straffe muzikanten als Sarah Green van Portland en Arne Leurentop, die jullie aan het werk konden zien met Sir Yes Sir (eerder bij ons op de planken), Liesa Van der Aa en Hannelore Bedert. Als dat geen referentie is om 'u' tegen te zeggen… Sowieso straffer dan de glühwein, die in deze decemberdagen toch veel te zoet gedronken wordt. Kom zeker proeven van dit fijne concert!


Wardrobe


DI 18/12 TOONMOMENT ZANGKOOR
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De juni-editie kende veel bijval… en dus laat het koor zich in december nog eens van hun beste kant zien. Ook benieuwd wat koorleidster Tine Joris hen intussen heeft bijgebracht? Hou onze nieuwsbrief in de gaten: Meer info in de volgende editie.


WOE 19/12 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

Inschrijven kan t.e.m. maandag 17 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


MON 24/12 DE TAFELVRIENDEN • KERSTSPECIAL
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • Meer info volgt
Een extra gezellige editie… met Fondue op het menu!

Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 21 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

Dinner
(Photo by picjumbo.com from Pexels)
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp