Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
 
NIEUWS

DANK U FEBRUARI!
Wat waren we aangenaam verrast door de soundtrack van Deborah Ostrega's leven, met Frank Peeters op gitaar. Een collectie erg mooi gezongen prachtnummers. En ook het Valentijnsconcert van het duo Joke en Jennik bracht heel wat volk én muzikaal moois naar onze zaal. Ze brachten de 'soundtrack van die liefde' en doorkruistten daarbij vele genres. Voor wie er niet bij kon zijn, mochten we van het sympathieke duo deze klassieke klassieker online zetten.

…MAAR HIER KOMT MAART!
Maart laten we u zelf ontdekken: eerst in onze kalender, dan in onze zaal! Maar let wel op: het eerste concertje vindt al plaats op donderdag 05/03! Dan trakteren Dirk Poel en Lazy Lew op een heerlijke collectie bluespareltjes! Meer naar het einde van de maand toe, kan je komen eten bij De Tafelvrienden, en we huisvesten de Billy & Bloomfish Bamboo Rebel Dance Party 2. Kort daarna ontvangen we twee levende folklegendes. Guido Piccard is nog eens even in het land en stelt samen met Philip Masure hun cd 'Webbesnaren 2.0' voor (en snaren, die hebben ze inderdaad!). We konden de heren linken aan Kadril, Lais en Urban Trad, maar daarover lezen jullie verderop meer. Een geweldige kans om dit duo aan het werk te zien voor Guido weer richting Zuid-Frankrijk verdwijnt.

Net op het volgende blad van de kalender mogen jullie zeker niet vergeten om de bloedmooie SoLO van April aan te duiden. Op 2 april komen Leana Vapper en Hartwin Dhoore helemaal uit Estland om hun cd 'Kodu' voor te stellen.


BJOOZS?! EDITIE 2020
Op 9 mei, om 19u kunnen 90 mensen de finale bijwonen van de stroomloze talentenjacht 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!'. Wie er zeker bij wil zijn, kan al een plaatsje reserveren via deze ticket link.

Je kan er ook bij zijn aan de andere kant van de zaal, namelijk op het podium. Wie vrienden heeft om samen 'sterk onversterkt' mee te musiceren, of op z'n eentje z'n mannetje (m/v/x) kan staan, kan zich inschrijven voor de wedstrijd… waaaant:
Het 'Stroomloos auditieplatform BJOOZS!?' is namelijk nog op zoek naar artiesten! Welke knoppendraaiers en microfluisteraars durven het aan alternatieven te zoeken voor hun mengpaneel of een toontje luider te zingen? Inschrijven kan tot en met 21 april 2020, 23:59u en 59 seconden via de website van Sterk Onversterkt. Een uitdaging voor muzikanten met veel noten op hun zang!


PARKEREN
Parkeren is gemakkelijk in de omgeving van LO Pétillante… Maar op de kasseiweg aan LO Pétillante is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen. Die zijn meestal reeds ingenomen door artiesten en techniek. De overblijvende schijnbaar lege plaatsen zijn doorgangen of opritten. Om de buren niet te hinderen met onnodig heen-en-weer-gerij, vragen wij om ineens te parkeren op de Bistweg. Dit is de straat schuin tegenover LO Pétillante, naast tuincentrum Aveve. Op de grote baan zelf, aan de bushalte, zijn ook 12 parkeerplaatsen!

KOOR
Op Dinsdag 7 april start een nieuwe reeks koorrepetities. Eens goed zingen verlicht uw stress, dus 'join the club!' Er wordt om de twee weken gerepeteerd. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info, of kijk al even op de Facebookpagina van de nieuwe reeks.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante! Nodig eens iemand uit, of breng hen op de hoogte van onze activiteiten! Of deel onze evenementen op Facebook. Merci! Met deze link kan je de nieuwsbrief ook netjes doosturen naar een vriend/in.

• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

MAART

DO 05/03 DIRK POEL & LUDO 'LAZY LEW' BECKERS
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Dirk Poel & Lazy LewDirk Poel is een veel gevraagd gitarist die bovendien leuk zingt. Hij woonde lange tijd op een boogscheut van LO Pétillante. Bij ons stond hij reeds in verschillende bezettingen op de planken. Of misschien ken je hem wel van de band Demi-Sec.
Deze keer komt hij nog eens terug met de geweldige 'Lazy Lew' op mondharmonica, harmonetta en zang.

Het duo staat steeds garant voor een fijn en gezellig optreden. Samen grasduinen ze op overheerlijke wijze in het vooroorlogse blues-repertoire, met af en toe een uitstap naar andere plaatsen en tijden. Daar nemen ze jullie graag mee naartoe! Een heerlijke avond vol vergeten en onvergetelijke bluespareltjes door twee ervaren entertainers. Kom er gerust bij!

Voorproeven? Winin'Boy - Babe, I Want You To Know - God Bless The Child. Dirk Poel en Lazy Lew spelen voor uw hartverwarmende vrije bijdrage!WO 18/03 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden… Het menu klinkt deze maand iets-of-wat Italiaans…


Menu
  • Sugo di pomodoro
  • Lasagna (carne/pescato/vegetariano)
  • Torta di mele


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 16 maart, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.ZA 21/03 BILLY & BLOOMFISH • BAMBOO REBEL DANCE PARTY 2
BENEFIET MET SNEAK-PREVIEW • 19:00 • VVK: 12€, KASSA: 15€
 
Bamboo Rebel Dance Party 2Billy & Bloomfish hopen dit jaar opnieuw de studio in te duiken om hun derde Album op te nemen.
Om dit mogelijk te maken, organiseren ze een supergezellig dansfeest! Niet twijfelen! De eerste editie 2 jaar geleden was een absoluut succes.
We dansen ons de lente in op zaterdag 21 maart '20.

Programma:
19h: Deuren open
20h: Live sneak preview van wat nieuwe songs
21h: DJ Monsieur Cannibale
Met Doorlopend:
Shots & Cocktailbar, Billy's Spicy Jambalaya - Chicken of veggie & een dessertenbuffet.
 
Kan je niet komen, en wil je hen toch een duwtje in de rug geven? Je kan steunkaarten kopen of een vrij bedrag overmaken.
     ➤ Tickets of steunkaarten kosten in VVK 12€,
        te storten op KBC 738-0410851-78. Mail naar bonnieattempts@gmail.com
     ➤ Aan de Kassa betaal je nog altijd maar 15€ voor deze prachtig gevulde avond!

 

DO 26/03 PHILIP MASURE & GUIDO PICCARD • WEBBESNAREN 2.0
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Webbesnaren 2.0Twee fijnbesnaarde excellenties der betokkelbare instrumenten: daar konden we niet 'nee' tegen zeggen. Deze grootheden uit de Belgische folkscene stonden mee aan de wieg van de folkrevival en vormen intussen een bron van inspiratie voor vele (ook jonge) liefhebbers van snaarinstrumenten. Nooit van gehoord? Dan zullen onderstaande bands allicht toch nog een belletje laten rinkelen.

Philip Masure wordt soms ook wel de "D-A-d-g-a-d-koning" (een open stemming) genoemd. Hij gaf workshops over heel de wereld, speelt mee op meer dan honderd cd's en wordt ook vaak gevraagd als producer. Maar we kennen hem nog beter als live-muzikant. Je kon hem aan het werk zien bij/met Laïs, Urban Trad (die werden ooit tweede op het Eurovisiesongfestival), Ambrozijn, Poescafé, Ialma, Comas, Helen Flaherty, David Munnelly (De Dannan, The Chieftains), en zo kunnen we nog even doorgaan. Hij bespeelt gitaren en aanverwante muziektuigen, occasioneel met een vingervlugheid waarbij je rookvorming verwacht. Af en toe stelt hij ook z'n zangstem ter beschikking van het duo.

Guido Piccard leerde een hele generatie hommel spelen, schreef honderden nummers, waarvan er heel wat werden opgepikt door binnen- en buitenlandse folkgroepen. Kadril, bijvoorbeeld, maar ook Helen Flaherty, Ashels, Floes, Didier François, Twalseree, Cecilia,… Hij speelde zelf ook in meerdere bands, maar verhuisde enkele jaren geleden naar een sprookjesachtige plaats veel te ver weg in Frankrijk. Slechts af en toe waagt hij zich aan de autorit, die bijna een ganse dag in beslag neemt, om hier voor u te komen spelen en zo te voorkomen dat horden fans massaal naar ginder zouden trekken.

Samen brachten deze virtuozen 22 jaar geleden de cd Webbesnaren uit. Het werd een klassieker in het genre, die terecht in menige cd-collectie vertoeft en er zelden de kans krijgt om stof te vergaren.

Grijp uw kans en kom mee genieten van Webbesnaren 2.0, hun nieuwe spruit. Mooie melodieën, kundig (of is het kunstig) uitgevoerd op gitaar, cister en hommel, lagen aan de basis van dit langverwachte vervolg. Enkele oude bekenden met ronkende namen als David Munnelly, Sylvain Barou en Soetkin Collier droegen hun steentje bij aan dit nieuwe project.
Philip en Guido
Een 'voorstelling' van de foto op de cd vinden jullie alvast hierboven… Voor de bijhorende muziek, nodigen we jullie van harte uit om het concert bij te wonen! Fijnzinnig en virtuoos, aan elkaar geregen met boeiende verhalen stellen de heren hun nieuwe cd aan u voor. Vanzelfsprekend gaat dit gepaard met een kwinkslag en een vleugje humor wanneer je die twee samen een podium laat bestijgen. Niet te missen. Deze levende legendes spelen voor uw hartverwarmende vrije bijdrage!

Een klein voorbeeldje: Vlinders in de Vingers / Salade Niçoise.
APRIL

DO 02/04 LEANA & HARTWIN (EST/BEL) • CD-VOORSTELLING "KODU"
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

Helemaal uit Estland brengen ze deze warme voorstelling voor u mee. Het is een dagboek van verwondering, met songs over kleine wonderen op afgelegen plaatsen, of teksten die stilstaan bij alledaagse dingen. Verhalen van thuis. Een reusachtige boom op een open plek, het ontwaken van de lente. Verhalen over liefde, die de afstand van België tot het eiland Sareemaa in Estland overspant. En als jullie denken dat we overdrijven… in december 2019 ontvingen ze in hun thuisbasis een onderscheiding voor hun 'nieuwe' traditionele muziek.

Leana & Hartwin leerden elkaar kennen in Gent in 2011. Sindsdien reisden ze door heel Europa met hun intieme moderne folkmuziek. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Estse liederen en instrumentale melodieën. Leana, geboren op het eiland Saaremaa in Estland is zangeres en speelt ook doedelzak en fluit. Hartwin (o.a. Trio Dhoore) werd geboren in Vlaanderen speelt diatonisch accordeon. Samen creëren ze een muzikale wereld die iets wegheeft van een bootreis tussen het Westen en het Noorden van Europa.

Hun nieuwe cd “Kodu” (thuis) neemt jullie mee naar hun thuisbasis Saaremaa en haar prachtige natuur. Leana en Hartwin hebben hun ziel in dit programma gelegd en laten u zomaar even naar binnen kijken. Heerlijk intiem. Zalig intens. Vrije Bijdrage!

youtube: leana & hartwinwww.leanahartwin.ee

Leana & HartwinWO 15/04 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 13 april, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
 
MEI

ZA 09/05 BJOOSZ?! 2020 • FINALE
TALENTENJACHT • 19:00 • VVK: €12
Foto: Michael PellisHet stroomloze auditieplatform "Ben jij Onversterkt ook zo Sterk!?", of kortweg "BJOOZS!?", daagt artiesten uit om een publiek stroomloos te entertainen. Tijdens de finale wordt het publiek een avond lang verwend door nieuw en gevestigd talent, pure klanken en 100% entertainment!

Finalisten maken kans op een podiumplaats tijdens het zomerfestival Sterk Onversterkt. Met de publieksprijs stem jij jouw favoriet naar het podium! Het inkomticket geeft recht op een stem!

De vorige edities waren helemaal volzet! Ditmaal loopt de voorverkoop tot en met woensdag 06.05.2020. Bestellen kan uitsluitend via: BJOOZS-TICKETS. Als er nog enkele plaatsen over zijn, komen deze aan een iets hogere prijs ter beschikking aan de kassa.WO 20/05 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 18 mei, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2020 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp