Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

EINDEJAAR
We wensen jullie een geweldig eindejaar en een fantastisch begin van 2019. Er staan alvast heel wat leuke evenementen in onze kalender om jullie daarbij te helpen!

LO-PETIT-B&B
Wie heeft er zich al afgevraagd wat het doel is van de door Willy kleurig beschilderde (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante… Wél: Hij is af! Helemaal in de sfeer van LO Pétillante, heeft Willy er een artistiek verantwoorde én gezellige mini-B&B van gemaakt…
LO-PETIT-B&BDe inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk: er is wel elektriciteit, maar geen stromend water… Tenzij de bewoner het zelf doet stromen natuurlijk, want voor regenwater kan gezorgd worden. Als het buiten wat kouder wordt is er een kachel die een gezellige warmte verspreidt. En… er is ook Wifi – we geven het maar mee voor mensen die schrik hebben voor ontwenningsverschijnselen.

Af en toe zal er eens een muzikant overnachten, maar als de bedden vrij zijn, kunnen ze gebruikt worden voor een klein prijsje. Laatste bus gemist? Behoefte aan een ander uitzicht bij het ontwaken? Zin in een portie platteland? Een avond ongestoord praten? Er is plaats voor maximum drie personen aan
27,50 per persoon met ontbijt. Voor mensen die zelf voor een ontbijt willen zorgen, knabbelen we nog iets van de prijs af.

Spreek Willy gerust aan bij uw volgende bezoek voor een nadere kennismaking met LO-PETIT-B&B…GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert nog op 11 december. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

DECEMBER

DO 06/12 BLUEMAXX
SoLO-CONCERT• 20:15 • vrije bijdrage
De vingervlugge snarentemmers van BlueMaxx komen terug!
De avond valt… Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras. Ze worden afgewisseld met enkele bloedmooie hartverwarmende songs… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een energieke avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Deze bluegrassjongens met roots in o.a. Oelegem, stonden al meermaals op de planken van LO Pétillante. De voorbije twee jaar sleutelden ze hard aan hun repertoire. Het resultaat is een koffer vol toffe toffe songs in bluegrass-outfit. Enerzijds mogen jullie rekenen op de tofste klassiekers uit hun vorige shows, maar daarnaast brengen ze ook heel wat nieuwe en frisse vertolkingen mee. De arrangementen werden ook wat aangepast omdat Gerd Van Loock werd gevraagd om de groep opnieuw te vervolledigen na het vertrek van gitarist Marc. Alleen speelt Gerd banjo en geen gitaar, dus werden de rollen wat anders verdeeld. Kortom: het wordt een prima combinatie van een vertrouwd BlueMaxx-concert en een ontdekkingsreis in hun opgefriste repertoire.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes!
Voor meer info over de groep: www.bluemaxx.be.

BleuMaxx: Dieter Van Peteghem (zang, gitaar), Luc Van Peteghem (zang, contrabas), Jan Michielsen (zang, mandoline), Gerd Van Loock (banjo), Stefan van Laethem (zang, fiddle)
VR 07/12 QUIZ
MULTICULTURELE QUIZ • 20:00 • VOLZET
De opbrengst van deze speciale quiz gaat naar het steunfonds van het opvangcentrum. Maximaal 10 ploegen kunnen zich hiervoor inschrijven. Een ploeg bestaat uit max 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum in de ploeg. De quiz zelf is volzet, maar toeschouwers zijn natuurlijk nog welkom.


ZA 08/12 ZANGCOACH KEES MEERMAN • LEERLINGENCONCERT 2018
LEERLINGENCONCERT• 20:00 • KASSA: 15€ • VVK: 12,50€
Kee MeermanTwaalf verschillende zangers die elk een nummer brengen. Twaalf verschillende stemmen en twaalf verschillende werelden op één avond!
Kees Meerman presenteert de avond en levert zelf ook een muzikale bijdrage. Steven Beyers is pianist van dienst. Het Leerlingenconcert is een enorm warme avond die oergezellig is en waar veel gelachen en genoten wordt! Geniet mee van beginnende zangers die heel wat in hun mars hebben! En dat alles – en we citeren – "in het gezelligste theater van België! Kom genieten!"

Reseveren kan door over te schrijven op reknr. BE12 9730 6817 7492 van LO Pétillante met duidelijke vermelding: uw naam/Kees/aantal personen. VOL = VOL: reserveren aangeraden.
Deuren gaan pas open voor het publiek om 19.30 uur! De zangers hebben eerst nog een opwarm-moment.VR 14/12 WARDROBE
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Johan Verckist (Shun Club, Glitterpaard) heeft zich in zijn nieuwe project Wardrobe van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor zijn debuut "Crawling" had geschreven. Dit naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren ’70 kregen. Zo kregen ze amper tijd om ze te leren, om zo frisheid te laten samengaan met kunde. Samen met producer Pascal Deweze leverden ze 11 broze en ingetogen composities af die net door hun eenvoud hun ware aard niet onmiddellijk prijsgeven maar langzaam maar zeker onder je huid en in je hart zullen kruipen. Het debuut trok de aandacht van pers en media.

Live brachten ze de songs meer levendig dan op het album. Gaandeweg veranderde hun sound. Met deze ervaring in hun rugzak, besloten ze de studio in te duiken voor een tweede album. "Giving Up A Ghost". De eerste single "24 weeks" kwam uit in september, en zeer recent volgde "Off The Reel", waarvan u hier de videoclip kan vinden. Het nummer werd inmiddels reeds opgepikt door Studio Brussel.

Voor wie de naam Johan Verckist niet meteen een belletje doet rinkelen, kunnen we erbij vertellen dat hij zich wist te omringen met wel heel straffe muzikanten als Sarah Green van Portland en Arne Leurentop, die jullie aan het werk konden zien met Sir Yes Sir (eerder bij ons op de planken), Liesa Van der Aa en Hannelore Bedert. Als dat geen referentie is om 'u' tegen te zeggen… Sowieso straffer dan de glühwein, die in deze decemberdagen toch veel te zoet gedronken wordt. Kom zeker proeven van dit fijne concert!


Wardrobe


DI 18/12 TOONMOMENT ZANGKOOR
CONCERT • 20:15 • GRATIS TOEGANG
De juni-editie kende veel bijval… en dus laat het koor zich in december nog eens van hun beste kant zien. Ook benieuwd wat koorleidster Tine Joris hen intussen heeft bijgebracht? Publiek is van harte welkom! Er is zelfs een verrassing voorzien voor de aanwezigen! Mensen die aan een volgende reeks willen deelnemen kunnen op deze avond bovendien info krijgen uit eerste hand.

WOE 19/12 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!


  Menu
     Het menu rijpt nog in de geest van de chef…
     Zodra het oogstbaar is, plaatsen we het op onze website!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 17 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


MON 24/12 DE TAFELVRIENDEN • KERSTSPECIAL
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Een extra gezellige editie… met Fondue op het menu!

Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 21 december via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

Dinner
(Photo by picjumbo.com from Pexels)
 
2019
 
JANUARI

WOE 16/01 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 14 januari via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


ZA 19/01 BRASSERIE CROQUE-NOTES
BRENGT: GEORGES BRASSENS • "SA MAUVAISE RÉPUTATION…"

CONCERT• 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Na twee jaar komen ze nog een keer naar Lo Pétillante! We kozen voor het gloednieuwe programma "Sa mauvaise réputation…" – Het mag al eens minder braaf zijn.

Het repertoire van Georges Brassens blijft onuitputtelijk. Nogal wat van zijn nummers waren ooit verboden – om politieke, religieuze of erotische redenen. Het zijn vaak ballades die voor sommige oren te anarchistisch, te godslasterend of te pornografisch klonken. Verboden op de radio, verboden in het parochiehuis, verboden onder dictaturen.
Brasserie Croques-Notes verlegt deze avond z'n eigen grenzen met een aantal chansons die ze voor het eerst (durven) zingen. Sommigen werden ware klassiekers, andere werden gekoesterd door fijnproevers. En altijd is er die licht ironische ondertoon. De vorige edities werden druk bijgewoond, dus bestel tijdig uw ticket!
Reseveren kan door over te schrijven op reknr. BE12 9730 6817 7492 van LO Pétillante met duidelijke vermelding: uw naam/croque-notes/aantal personen.
Brasserie

Brasserie Croque-Notes: Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar), Tom Meeuws (percussie) www.brasserie-croquenotes.beVR 25/01 JOOS • VOOR ALTIJD
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
JoosLutgarde Joos nam een EP op met liedjes over grote en kleine herinneringen. Voor de live-voorstelling van deze Nederlandstalige cd stelde ze een – zonder overdrijven – fantastische band samen, met stuk voor stuk uitstekende muzikanten, waarvan er een aantal eerder op onze planken stonden (soms meermaals).
Een avond met Nederlandstalige folkpop, rijk maar gedoseerd gearrangeerd, vaak met een jazzy of bluesy randje. We kijken er naar uit! Neem zeker de tijd om op haar Soundcloud even te snuisteren in fijn parelende dauwdruppels van haar verleden.


Joos collageZang: Ellen Schepers (pianiste Triunfal quintet), Contrabas en zang: Juno Kerstens (Cream Colored Ponies, the Bonnie Blues), Cello en zang: Nele Gilis, Rhodes en saxofoon: Nathan Kerstens, Drums en percussie: Tijl Piryns (Martine de Kok, You Raskal You), Gitaar: Ludgarde Joos.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp