Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

LAAT DE HERFST MAAR KOMEN…
Af en toe zijn er zo van die nieuwsbrieven waar we bij het herlezen zelf enthousiast door worden vanwege alle mooie dingen die er op de planning staan… Dit is er weer zo eentje. Een programma vol variatie! Laat de herfst maar komen: LO Pétillante zorgt voor een warm najaar! Lees snel verder in onze kalender en schrijf meteen de data in uw agenda! We kijken er naar uit jullie weer te zien… en breng gerust wat vrienden mee! U doet ons daar een plezier mee en hen wellicht ook!?

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert op 2, 16 en 30 oktober; 13 en 27 november; en 11 december. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

SEPTEMBER

VR 28/09 SMALL HANDS
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Small Hands liveSmall Hands bestaat uit drie werkcollega's. Irjen, Jan en Alain weten dan ook uit ondervinding hoe ze na een vermoeiende werkweek kunnen zorgen voor het ideale startpunt van het weekend. Ze brengen rustige ballads op geheel eigenwijze wijze en laten zo de werkstress langzaam wegsmelten.

Small Hands stond al enkele keren op onze planken. Intussen hebben ze gezocht naar meer samenzang, gesleuteld aan de arrangementen voor de twee gitaren, en er is percussie toegevoegd. Ze hebben er veel goesting in. Kom genieten van hun vertrouwde recept, in een nieuwe jasje. Speciaal voor dit optreden: Frank Vandenheede zorgt in enkele nummers voor extra percussie.

En voor wie dat allemaal een beetje vaag klinkt, hebben ze ook nog deze flyer en dit filmpje als inleiding. • Vrije bijdrage!

 
OKTOBER

DO 04/10 JONAS MEERSMANS • MONNIFT II
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Monnift IIAmper een jaar na zijn debuut, onthult Jonas Meersmans deel twee van het instrumentale Monnift-drieluik. Monnift I bevatte vijf akoestische solo-gitaarstukken, die opbouwden naar de afsluiter ‘Eindstrijd’, een duet met viool.
Op het nieuwe album zet het solitaire gitaarspel een stap opzij. Er ligt meer focus op samenspel en het verfijnen van de composities wordt nog verder uitgediept. De viool krijgt een prominentere rol, ondersteund door een occasionele koperblazer. In vroegere jaren nam Jonas vijf goed onthaalde albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij schreef ook muziek voor kortfilms, waaronder het award-winnende debuut ‘Broeders’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De muziek van ‘Monnift I’ was regelmatig te horen op radio Klara, en natuurlijk in LO Pétillante.

We waren danig onder de indruk van deze gitarist, die ons vaak met ingehouden adem liet luisteren. De interactie met de viool is verstillend mooi. Het geheel zorgt voor momenten van betovering en verwondering. De doordachte composities, de verschillende speeltechnieken en de precieze uitvoering, maken van dit concert een aangenaam muzikaal avontuur dat nog lang zal blijven hangen. Nikki Verlinden neemt de vioolpartijen voor haar rekening.
www.jonasmeersmans.com

Jonas & Nikki


ZA 13/10 BILLY & BLOOMFISH • HAPPY INCOMPLETE
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
We hoeven ze niet meer aan u voor te stellen. Ze zijn kind-aan-huis in LO Pétillante en weten het publiek telkens weer te verrassen en te begeesteren. En nu hebben ze een nieuwe cd. Daar hebben ze hard aan gewerkt, en ze stellen hem dan ook graag – met enige trots – aan u voor.

De titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en er littekens aan overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles wel 'goed' is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’.... Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige, krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip.

Billy & Bloomfish
WOE 17/10 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Deze maand zorgt een Jamaicaanse gastkok voor een heerlijk menu!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 15 oktober via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


DI 23/10 ERFRECHT EN NALATENSCHAP
INFOAVOND • 20:15 • GRATIS

Hoe zit het nu eigenlijk met die successierechten? Wat is erfrecht / erfbelasting? Hoe een testament opmaken? Worden alle rekeningen bij overlijden onmiddellijk geblokkeerd? Het zijn vragen waar we allemaal al wel eens bij stil staan.

Natasja Vermeulen – notarieel juriste – komt op deze infoavond op boeiende wijze over deze materie vertellen. Zij geeft juridisch advies en helpt zo beslissingen te nemen die u en uw erfgenamen heel voordelig uitkomen. Een gericht advies voor fiscale rust. Hebt u nu reeds concrete vragen, speel ze ons gerust al door. Na de pauze kan Natasja eventueel al antwoord geven.


VR 26/10 TEGEN BETER WETEN IN • WORDT 5
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Tegen Beter Weten In is een licht gestoord doch zindelijk akoestisch duo uit het Antwerpse. Deze rakkers doen hun ding voornamelijk in het Nederlands. Een optreden is als het ware een emotionele rollercoaster: geen onderwerp of gevoel wordt uit de weg gegaan (u bent bij deze gewaarschuwd!). Maar één ding is zeker: nadat de laatste noot is uitgestorven, overheerst hetzelfde gevoel van intens welbehagen als op een luie zondagochtend in foetushouding onder uw warm donsdeken. (Of een tintelend gevoel van naakt rollen in natte sneeuw – al naargelang uw gemoedsgesteldheid).

Het begon een hele tijd geleden op een verjaardagsfeestje. Toen ze de lokale band aan het werk zagen, overviel hen (daarin bijgestaan door enkele Duvels) een gevoel van 'dat kunnen wij ook wel'. Zichzelf amuserend op tientallen podia, hielden ze het intussen al vijf jaar vol… en dat moet gevierd worden! Vlaanderen hebben ze al veroverd enneuh… door de keuze voor het Nederlands zal die veroveringstocht niet veel verder reiken dan dat, maar dat is nu ook weer niet zó erg, want in pakweg Australië hebben ze toch geen Duvel. Kortom LO Pétillante voldoet aan alle eisen en dus komen ze vol enthousiasme hun verjaardagsding voor u doen… Een groot voordeel voor u, want zeg nu zelf: de vluchten naar Australië zijn behoorlijk prijzig. Verwacht doodserieuze humor en veel meer… www.tegenbeterwetenin.be
Tegen beter Weten In
NOVEMBER

DO 01/11 ENIRA
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 14:30 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Enira, we krijgen er nooit genoeg van. Ze brengen de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en diepgaande intensiteit. Subtiele akoestische rock met de heerlijk doorleefde stem van Kurt Wertelaers. Doodeerlijke arrangementen met piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar. Maar dat wisten jullie al, want ze stonden al meermaals op ons podium, telkens voor een enthousiast publiek.

albumcoverSinds kort hebben ze een EP uit, met daarop enkele van hun mooiste nummers. Die komen ze aan u voorstellen, netjes ingekaderd, in een volledig concert.

Geniet van Wim Van Deuren op de piano, Nele Costers die de backing vocals voor haar rekening neemt en laat u meevoeren door het indringende spel van Tine Anthonis op cello en Veronica Staes op viola. Proef al even voor met "Picture This"…

We hoeven hier niet veel meer woorden aan vuil te maken: Enira is goed. Enira is krachtig. Enira gaat diep. Ze zorgen voor een vluchtig vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. Telkens weer indrukwekkend.

DO 08/11 LIES EN JEROEN
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
De trouwe bezoekers van LO Pétillante herinneren zich dit duo vast nog! Die begrijpen ook meteen waarom we hen opnieuw vroegen. Lies & Jeroen hebben intussen een hele weg afgelegd. Ze begonnen als coverband met voornamelijk Engelstalige nummers en voegden gaandeweg enkele eigen, Nederlandstalige nummers toe.

Lies en JeroenTwee jaar later verrast dit duo het publiek met vooral eigen – maar herkenbare – nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. Enkele van die nummers waren helemaal volgroeid en werden met zorg aan een EP toevertrouwd. Die komen ze vanavond vol enthousiasme kleinkunstig aan u voorstellen… Luister al even naar 'Voor ik verdrink'.

Voor die eerste EP lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand bateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.

Jeroen Knaepen is trouwens zelf ook een meer dan verdienstelijk (folk)gitartist, met palmares dat ons hier te ver zou leiden. Om maar te zeggen dat we u deze avond warm kunnen aanbevelen!
VR 09/11 QUIZ
MULTICULTURELE QUIZ • 20:00 • 8€ per ploeg
De opbrengst van deze speciale quiz gaat naar het steunfonds van het opvangcentrum. Maximaal 10 ploegen kunnen zich hiervoor inschrijven. Een ploeg bestaat uit max 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum in de ploeg. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be


ZA 17/11 SOFIE LA DIGUE & THE BLUE SKIES
CONCERT • 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Deze Antwerpse formatie met internationale invloeden brengt authentieke jazz-songs uit de periode vóór en net na WOII. Ze maken omwegjes langs aanverwante stijlen en zetten tussendoor ook nog een aantal recente pophits naar hun hand. Uniek en tijdloos. Sfeervol en verfrissend. Intiem en eerlijk.

Sofie laat zich begeleiden door straffe muzikanten. In LO Pétillante staat ze op de planken met Chris Mentens op contrabas, Stijn Wauters aan de piano, Angel Pérez op trompet en Tom Lambrecht op percussie.WOE 21/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 19 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 23/11 JACK IN THE BOX
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 21:00 • vrije bijdrage
In juni 2015 kwamen ze naar LO Pétillante met een try-out van de nummers voor hun eerste EP. Ze verrasten ons door hun speelsheid, hun bijzondere instrumentarium, hun net-iets-andere aanpak, hun amusante live-performance, hun warme présence, hun gevarieerde songs, hun ontwapenende charme en de mooie samenzang. We vonden hen een bijzonder fijne ontdekking en drukten hen op het hart ons te contacteren als ze iets nieuws hadden…

En nu is het zo ver. Na hun EP in 2016 en de single ‘Show off’ in 2017, voldraagt de Gentse band Jack in the Box in het najaar van 2018 hun eerste full album. Gisteren kwam (nét op tijd voor onze nieuwsbrief) de eerste single uit: "Déjà Vu" – inclusief amusante videoclip.

De band draait nog steeds rond zangeres Antje Cochuyt die, al dan niet met ukelele in de hand, de ene keer beroert en dan weer bezwerend uit de hoek komt. Jack in the Box combineert niet alleen kleine, mysterieuze songs die doen denken aan CocoRosie en Little Joy met nonchalante triphop (waarbij Portishead nooit ver weg is); maar experimenteert ook met snedige gitaren, indiepop en synths. Moet u gezien hebben! (www.jackinthebox.be)
 
Jack in the box
Jack in the Box zijn Antje Cochuyt (zang, ukelele), Steven Sarrazyn (keys, sounds), Teun De Voeght (gitaar), Thomas Janssens (Bass) en Ward Christens (Drums)


ZO 25/11 BIJ DE BUREN OP DE KOFFIE
GEZELLIGE KENNISMAKING • 14:00 - 16:00
PexelsDe buren op de koffie vragen, het is een oerdegelijk Vlaams gebruik. Ook dit jaar nodigen wij onze buren uit op de koffie. En onze buren… dat zijn enkele bewoners van Fedasil (en een begeleider). Bij de buren op de koffie zal doorgaan op zondag 25 november van 14u tot 16u.

Als er nog buren zijn, die ook bewoners op de koffie wensen, dan mag men dit zeker doorgeven. Het is de bedoeling dat we net zoals vorig jaar met een klein groepje bewoners langskomen om een tasje koffie (of iets anders) te drinken en elkaar wat beter te leren kennen.
DECEMBER

DO 06/12 UND ENDLICH…
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Und EndlichKurt Weill is onsterfelijk geworden door zijn samenwerking met Bertolt Brecht. En toch blijft zijn oeuvre voor heel wat mensen onbekend en dus ook onbemind. Onterecht, zo blijkt want naast de muziek voor de legendarische “Driestuiversopera” componeerde hij zoveel meer.

Karin en Kristina dompelen u onder in het gevarieerde repertoire van Weill en zijn tijdgenoten. Laat u meevoeren naar het Berlijn en New York van de jaren 20, 30 en 40 van de vorige eeuw en maak kennis met de veelzijdigheid van het Duitse muziektheater.DI 18/12 TOONMOMENT ZANGKOOR
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De juni-editie kende veel bijval… en dus laat het koor in december nog eens van hun beste kant zien. Ook benieuwd wat koorleidster Tinne Joris hen intussen heeft bijgebracht? Houd onze nieuwsbrief in de gaten: Meer info in een volgende editie.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp