Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

EEN BIJZONDERE MAAND!
De herfst zet fors in en dus hebben we voor oktober een 'warm' aanbevolen gevarieerd programma in elkaar gebokst, met heel wat buitenkansjes. Van Jazz tot folk. Van lokaal tot internationaal. Elk concert met z'n eigen charme. Het wordt ontdekken en genieten. Keuzestress? Helemaal niet nodig: kom ze gewoon allemaal zien! Één ding is zeker: het wordt een straffe maand vol gezellige avonden en daar hebben we jou graag bij. Pluk uw vrienden en familie uit hun (luie) zetel en zet koers richting LO Pétillante!


GOED OM WETEN:
• Ook in het nieuwe seizoen 2019-2020 zingt het koor van LO Pétillante verder! Voor deze najaarsreeks zijn er nog 6 repetities, namelijk op 8/10 - 22/10 - 5/11 - 19/11 - 3/12 en 17/12. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info.

• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante! Nodig eens iemand uit, of breng hen op de hoogte van onze activiteiten! Merci!


• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

OKTOBER

DO 03/10 BRISK
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Brisk SealNiet te missen! Folk van de bovenste plank. Tintelend en levendig. Meeslepend en opzwepend… Wat zijn we blij dat ze eindelijk langskomen! Brisk is een kwartet van gevestigde waarden, dat focust op Angelsaksische en Bretoense muziek. Niet verwonderlijk als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar, zang) deel uitmaken van de groep. Zij speelden enkele jaren geleden als DAOU op de podia van Zilleghem Folk, M’eire Morough, ’t Ey, enz. Bezoekers van LO Pétillante kennen Jeroen vast nog van het Nederlandstalige duo "Lies en Jeroen".

Als fluitist in Moragh leerde Gunnar de immersympathieke Wim Moons kennen. Ruim 20 jaar is Wim gesetteld in de inlandse Keltische wereld. Als zanger en bodhranspeler stond hij al met diverse bands op binnen- en buitenlandse podia.

Naomi Vercauteren is specialiste in de Ierse fiddlemuziek en maakt het plaatje helemaal compleet. Zij studeerde af op het conservatorium met een eindproject over 'het booggebruik in de Ierse folkmuziek'. Ze is ook betrokken bij Ethno Flanders. Naomi brengt niet alleen extra charme in het geheel, maar ook vioolwerk van de bovenste plank.

Deze band brengt een brok energieke muziek! Lively & quick, sharp & stimulating! Het klinkt gewoon Brisk!
Warm uzelf alvast op met deze aanstekelijke filmpjes: The Shetland Turtle - Song For The Smallpipes
Brisk live

VR 11/10 BLUE BOP QUINTET
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Blue BopHet Blue Bop Quintet is een jazzband bestaande uit vijf jonge jazzmuzikanten die elkaar in hun studententijd leerden kennen in de kunsthumaniora van Antwerpen. Ondertussen zijn ze te vinden in het Antwerpse Conservatorium. Sinds hun ontstaan in 2016 hebben ze een uitgebreid repertoire opgebouwd. Dat bestaat voornamelijk uit eigen composities in de hard-bop stijl.
Zoals Art Blakey het zou zeggen: "Come in, take off your shoes and have a ball!"WO 16/10 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

In oktober hebben we nog eens een GastKok! Samah Tamer, een dame uit Palestina, zal voor ons een héérlijke maaltijd bereiden met typische gerechten van daar. De ervaring leert ons, dat wanneer er een gastkok is, er telkens véél gegadigden zijn. Het aantal deelnemers is echter beperkt - snel inschrijven dus!


Inschrijven kan (tenzij volzet) t.e.m. maandag 14 oktober via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 18/10 MAGGET?
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
Magget?
Magget is gewoon zijn.
Magget is toch ook een beetje anders zijn.
Magget is muzikaal niet hoogdravend maar wel gevoelig en rakend.
Magget is onversterkt, zonder beat of box, heerlijk akoestisch zichzelf.
Drie vrienden, twee gitaren, een blokfluit en heel veel leuke repetities rond een knisperend vuurtje maken dat ze graag het beste van zichzelf geven op het podium. Magget? Ja? Dan bezorgen Peter De Jonghe, Nele Vanderheyden en Raf Foesier u een gezellige avond!
Magget

DO 24/10 OLD SALT (USA/BE)"COMMONS" & MORE
EXTRA SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Een buitenkansje! Een uitzonderlijk gelukkige wind blies deze topper in onze richting… Ze stalen eerder deze zomer nog de show op het Foxbarn Picking festival, waar we met hen in gesprek geraakten. Kleine zaaltjes doen ze nog slechts bij grote uitzondering… Maar kijk… Magic Happens…

Album CommonsOld Salt is een internationale Americana band met Gentse thuisbasis.. De bandleden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland, hebben van bij het begin de stijl en sound beïnvloed, ieder vanuit zijn of haar muzikale achtergrond. Sinds 2015 legde de groep een opvallend parcours af met concerten in België op onder meer Dranouter Festival en in de Stadsschouwburg van Brugge, in Zweden op het Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center, Great Barrington MA. Old Salt werd de winnaar van de “European World of Bluegrass” award 2017. In 2018 maakte de groep zijn debuut in Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Noord-Ierland.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Of het nu gaat om een street performance of een groot podium: Old Salt staat garant voor een Amerikaans-Europese folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. In mei 2019 presenteert de band ‘Commons’, de  opvolger voor ‘Up River Overseas’, hun eerste album. Deze keer werkten ze nauw samen met producer Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Waimes), het album werd gemixt in Nashville USA door Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band,…). Uit de songs spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid en de sterke wil om te verbinden over imaginaire en reële grenzen heen. Met frisse, verrassende arrangementen én respect voor traditie bewijst Old Salt alvast dat het kan. In dit filmpje stellen ze zichzelf voor: Check this out! Maar wil je hen echt leren kennen, moet je hen gewoon live bezig zien! (Wees erbij en vertel het verder).
Old Salt
Old Salt treedt voor u op met hun kern van vier vaste muzikanten: Dan Wall (USA): Lead zang - Banjo - Viool - Mondharmonica; Lotte Remmen (België): Viool - Zang; Lara Rosseel (België): Contrabas - Zang; Johannes Wannyn (België): Gitaar - Zang)
 
NOVEMBER

VR 01/11 THE CREECKS • COUNTRY NIGHT
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
The Creecks brengen bekende en minder bekende country & folk, van vroeger en nu. Wees erbij op "het gezelligste adresje van Groot Ranst!!" Dat laatste citaat komt van hen, …en vermits hun roots in Broechem liggen, kunnen ze het weten! Met Katrien Grimon - zang, Roel De Bie - contrabas, Wim Dehertefelt - percussie & gitaar, Stefaan Dehertefelt - zang & gitaar. Kom al in de sfeer met Jambalaya.
The Creecks
DO 07/11 YENT'L ADAMS & TILIA TILIA
DUBBEL SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

YENT'L ADAMS
Yent'l in het bosWie erbij was, herinnert zich vast nog haar passage in 2018. Yent'l staat live voor pure gitaarmagie met voornamelijk eigen muziek. Akoestisch, hartverwarmend en echt. Ze schrijft straffe songs, uit het leven gegrepen en begeleidt zichzelf daarbij met fingerpicking style gitaar.

Na een intens jaar, verzorgt Yent'l Adams, samen met enkele vrienden, een nu reeds onvergetelijk verklaard concert… Onvergetelijk, omdat het toevallig ook haar verjaardag is, ze aan nieuw materiaal werkt, en omdat ze Tilia Tilia meebrengt, twee geweldig samenklinkende zussen!

Filmpje?
Bekijk zeker haar doortocht op Afas Live! Of neem een kijkje op haar site of vi.be.

TILIA TILIA
Tilia Tilia is een spiksplinternieuw project van twee zussen die genetisch voorbestemd lijken om mooi samen te klinken. Ze brengen country, folk en sterke songs van grote voorbeelden zoals First Aid Kit, Bon Iver, ZAZ, enz... helemaal naar hun hand gezet en gearrangeerd voor twee hemelse stemmen en een gitaar. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze Wayfare Stranger? …van ene meneer Johnny Cash (en onlangs ook door Ed Sheeran onder handen genomen).

Dietlind Vanhove zingt al jaren, maar stapt nu voor het eerst op een podium voor een écht publiek. Linde is al langer op talrijke podia terug te vinden. Haar straffe stem kleurt moeiteloos pop, jazz en folk… Misschien kennen jullie haar wel van Cosmic Motion? Kijk en luister zeker ook even naar "Reveries."
Tilia Tilia
Kom mee genieten van dit unieke dubbelconcert! • vrije bijdrageWO 20/11 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden… Het menu rijpt nog, maar noteer alvast de datum!


Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.ZA 23/11 BLUEMAXX WORDT 10!
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage - inschrijven noodzakelijk (*)
BlueMaxx wordt 10 jaar jong! Een onvervalst bluegrassfeestje, verzorgd door de populaire vingervlugge snarentemmers uit eigen streek!

Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras en bezorgen u een energieke avond. Opzwepende nummers worden afgewisseld met bloedmooie en hartverwarmende songs… En wie weet zorgen ze naar aanleiding van hun tiende verjaardag nog wel voor muzikale verrassingen, of enkele vrienden op het podium… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes! Voor meer info over de groep: bluemaxx.be

(*) De plaatsen voor het feestje zijn beperkt, dus vooraf inschrijven is nodig. Email snel naar info@bluemaxx.be en reserveer je plaatsen op de gastenlijst. Kan je er uiteindelijk toch niet bij zijn? Annuleer dan je reservatie! Prijs? Dat mag u zelf bepalen, want we gaan rond met de hoed voor uw gewaardeerde vrije bijdrage…
BlueMaxx
 
DECEMBER

DO 05/12 POTINGUE (ES/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Eén van de betekenissen van het Spaanse woord Potingue is 'brouwsel'. Hun repertoire bevat dan ook een amalgaam van muzikale smaken. Bossa, blues, latin en jazz zijn slechts enkele van de ingrediënten. Deze muzikanten doorkruisten al heel Europa met vorige projecten, en voelen zich evengoed thuis op grote festivalpodia als bij intieme cluboptredens.

Bossanovaspecialist Juan en bluesharpspeler Ludo besloten hun instrumentariumgewijs ongewone aanpak uit te breiden met zang. Ludo had al eerder samengewerkt met de band 'Funky V' en vond er in bandleider Peter een gelijkgestemde muzikale ziel met oren open voor allerhande invloeden.

Potingue in volledige bezetting is weliswaar een kwintet, maar de trio-versie heeft toch net dat beetje meer intimiteit voor een luisterpubliek. www.potingue.be - voorproefje: Besame Mucho.

Ludo Beckers - harmonica, harmonetta (BE) • Juan Gabriel Moreno - Spaanse gitaar (ES) • Peter de Herdt - zang, dwarsfluit (BE)
 


DO 12/12 BIPOLAR BOWS (FR/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Een extra SoLO-concert omdat de Franse cellospeler van dit duo, die in Slovenië woont, even in ons land is! De Frans-Belgische samenwerking Bipolar Bows ontstond uit het studieproject van violiste Lotte Remmen en cellist Toby Kuhn. Het werd veel méér dan dat.

Het startte als een uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken en hun strijkers-technische trukendoos te vervolledigen. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.  Een mozaïek van klassiek en traditional, jazz en funk, van Balkan tot Appalachians, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen. Verwacht aangenaam beluisterbare muzikale acrobatie en een vleugje entertainment van twee uitstekende muzikanten.

Geniet alvast van deze Slängpolska of hun interpretatie van La Varenne. • Bezoek Bipolar Bows zeker ook even op Facebook.
Bipolar Bows
 
en verder…

VRIJDAG • 22/11/2019
VELT / OERBLOEMEN • LEZING
 
VRIJDAG • 29/11/2019
QUIZ • ISM OPVANGCENTRUM FEDASIL
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp