Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
Foto: knuffelsneeuwman - Pexels
 
 LO Pétillante wenst u een hartverwarmend, deugddoend en wonderlijk eindejaar! Voor het nieuwe jaar wensen we jullie alles toe wat jullie echt belangrijk vinden in het leven! 
 
Uitzonderlijk hebben we ook een wens voor onszelf: we hopen dat jullie samen met ons duimen dat we, na al die jaren, onze werking ook in het nieuwe jaar verder kunnen zetten.

En oh ja… voor wie goede voornemens wil maken, zet dit exemplaar gerust in uw lijstje: "Regelmatig LO Pétillante bezoeken." Dat is vast goed voor uw geestelijke en culturele gezondheid…
 
NIEUWS

NOG ÉÉN (BIJZONDER FIJN) CONCERT
Gezondheidsperikelen hebben onze najaarskalender een beetje uitgedund. Maar op donderdag 12/12 zullen we dit allemaal snel vergeten zijn met de laatste muzikale activiteit in 2019: Bipolar Bows – we sluiten het jaar af met een topper. Een cello en een viool flirten met elkaar, dansend rond bekende en minder bekende melodieën. Dan komen ze samen: krachtig, boeiend en mooi. Virtuoos. Soms plagend, maar altijd met beloning.

De violiste liet eerder dit jaar al zien wat ze in haar mars heeft met Old Salt. Het publiek was razend enthousiast. De cellist, die even Slovenië inruilt voor Broechem, moet niet onderdoen. Dit heeft alles om een knallende afsluiter te worden van het seizoen. Als jullie er bij zijn toch! Kom je samen met ons verbazen en breng gerust nog andere muziekliefhebbers mee… Deze artiesten verdienen een fijn publiek, zoals dat van LO Pétillante!


TAFELVRIENDEN EN WINTERSTOP
Op woensdag 18 december staan de laatste tafelvrienden van 2019 op het programma. Daarna lassen we een korte winterstop in. Op vrijdag 20/12 – 27/12 – 03/01 en 10/01 is er dan ook geen "Open Buurt"-café. Noteer ook alvast dat het "Open Buurt"-café op vrijdag 7 februari evenmin doorgaat.

EEN VOORZICHTIGE BLIK OP 2020
We willen jullie als kleine eindejaarsverrassing toch al enkele namen onthullen waarmee we 2020 op gang trekken.
Het openingsconcert staat nog niet helemaal vast. Daarover vernemen jullie later meer. Wat we wel al kunnen meegeven zijn volgende data:


DO 06/02/2020:
SoLO-concert met Deborah Ostrega en Frank Peeters

In 2017 geraakt Deborah Ostrega in de ban van het gitaarspel van Frank Peeters. Ze wilde al lang iets doen met haar fascinatie voor film en dito muziek, haar geloof in romantiek, haar melancholie,… Samen nemen ze jullie mee op een bizarre reis van soundtracks, Italiaanse chansons, Oost-Europese folk en Amerikaanse Jazz.

VR 14/02/2020
De puntjes moeten nog op de i gezet worden, maar als alles goed gaat, brengen twee oude bekenden van LO Pétillante een ode aan de liefde… maar dan zonder de clichés.

DO 5/03/2020:
SoLO-concert: Dirk Poel & Ludo 'Lazy Lew' Beckers.

Een beproefd recept, of iets helemaal nieuws? We vertellen het in een volgende nieuwsbrief… Deze 'brothers in blues' stonden al meermaals op ons podium voor een gezellige avond vol songs vanuit de buik… en vanuit het hart.

ZA 21/03/2020:
Dance Rebel Party, hosted by Billy & Bloomfish

Vorig jaar een groot succes… En dus is er een nieuwe editie in de maak… meer info volgt.

DO 02/04/2020:
SoLO-concert Leana & Hartwin

Een dagboek van verwondering, met songs over kleine wonderen op afgelegen plaatsen, of teksten die stilstaan bij alledaagse dingen. Ze nemen je mee naar een reusachtige boom op een open plek, of delen het ontwaken van de lente. Verhalen over liefde, die de afstand van België tot het eiland Sareemaa in Estland overspant. Leana Vapper (EST) en Hartwin Dhoore (BEL) hebben hun ziel in dit programma gelegd, en laten u naar binnen kijken. Heerlijk intiem. Zalig intens.

En verder:
Ook in 2020 komen de tafelvrienden elke derde woensdag van de maand bij elkaar. Dan kunnen ze bijpraten, of leren ze nieuwe mensen kennen, terwijl ze intussen ook lekker smullen… Kom ook een keer proeven… van de sfeer, de gezellige babbels en natuurlijk de (h)eerlijke maaltijd. Noteer alvast 15/01, 19/02, 18/03 en woensdag 15/04. Vergeet niet om tijdig in te schrijven per e-mail. Het menu zetten we enkele dagen op voorhand op de website, op Facebook of in de nieuwsbrief.

Ook volgend jaar proberen we enkele lezingen of infomomenten op te nemen in de kalender.


KOOR 2020
Het koor van LO Pétillante zingt lustig verder! Op 17/12 is er nog één repetitie in de huidige reeks 17/12. Op Dinsdag 14/01 start een nieuwe reeks. Eens goed zingen verlicht uw stress, dus zet samen met ons zingen op uw lijstje met goede voornemens. Er wordt om de twee weken gerepeteerd. Wie meer wil weten over het koor, of wie mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante! Nodig eens iemand uit, of breng hen op de hoogte van onze activiteiten! Merci! Met deze link kan je de nieuwsbrief netjes doosturen naar een vriend/in.

• Elke vrijdag is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

DECEMBER

DO 12/12 BIPOLAR BOWS (FR/BE)
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
De Frans-Belgische samenwerking Bipolar Bows ontstond uit het studieproject van violiste Lotte Remmen (oa. Strograss & Old Salt) en cellist Toby Kuhn (oa. Old Salt). Het werd veel méér dan dat.

Het startte als een uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken en hun strijkers-technische trukendoos te vervolledigen. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.  Een mozaïek van klassiek en traditional, folk, jazz en funk, van Balkan tot Appalachians, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen. Verwacht aangenaam beluisterbare muzikale acrobatie en een vleugje entertainment van twee uitstekende muzikanten.

De Franse cellist woont in Slovenië, en is dus niet zo vaak in België te bewonderen. Een uitstekende reden om hen voor u op de planken te zetten, nu de gelegenheid zich voordoet! Geniet alvast van deze Slängpolska of hun interpretatie van La Varenne. • Bezoek Bipolar Bows zeker ook even op Facebook. (en in LO Pétillante natuurlijk!)

Bipolar Bows
WO 18/12 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Heerlijk en gezellig relaxed genieten van de creaties van de chef, met oude… of toekomstige vrienden…

Het menu rijpt nog even. Wie wil weten wat hij/zij zal eten, houdt best de website en onze facebookpagina in de gaten.


Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. maandag 16 december, uitsluitend via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
Meer nieuws volgt…

LO Pétillante werd op de hoogte gebracht dat een deel van de activiteiten in landbouwzone plaatsvinden, en dat de nodige vergunningen hiervoor niet in orde zijn. Na de bekendmaking van dat bericht ontvingen we veel en erg warme reacties. Bedankt daarvoor. We bekijken samen met de gemeente welke oplossingen mogelijk zijn. De planning voor de toekomst is onder voorbehoud. Profiteer nog van de straffe dingen die op ons podium staan!
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp