Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

VERBAZING
Soms komen we op onze wegen mensen tegen die ons verbazen. Misschien wel een beetje omdat we ons graag laten verbazen. Omdat we openstaan voor verwondering. Soms bij heel tegengestelde, dan weer net op aanvullende aspecten… We laten ons telkens weer verrassen, bijvoorbeeld door grootsheid in kleine dingen,… of door intimiteit in grootse momenten. Door virtuositeit, maar ook door inzet en doorzettingsvermogen om daar te geraken. We laten ons verwonderen door creativiteit, door durf, door spontane menselijke warmte. Door smaken en kleuren. Door klassiek en modern. Door schoonheid én door de bouwstenen er naartoe. Die verwondering proberen over te brengen op ons publiek door artiesten een podium te geven. En we zijn er van overtuigd dat we ook deze maand samen verwondering mogen delen.

DunjaBijvoorbeeld over de prachtige stem van Dunja, de creativiteit en veelzijdigheid van Frederik De Clercq, met zijn passieproject 'This Is Hert'; over het enthousiasme waarmee de Kastaars hun met een Antwerps accent afgekruide kleinkunst afwisselen met ambiance… Verbazing over hoe de combinatie van eenvoudige ingrediënten onze smaakpapillen in verrukking brengen. Er is voor ieder wat wils! Agenda's ingevuld? Vergeet dan niet nog snel een ticket te kopen voor Dunja Mees & Tom Nelson!GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

Willy toverde de (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante om tot het gezellige LO-PETIT-B&B. De inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk. Spreek Willy zeker aan voor een nadere kennismaking met deze karaktervolle bed-and-breakfast…


• Elke vrijdag, behalve op 15 maart, is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Voor de koorleden: Het zangkoor van LO Pétillante repeteert deze maand nog op 5 en 19 maart. 

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

MAART

DO 07/03 HT ROBERTS & PASCALE "BLOOMFISH" MICHIELS
                SUNBURST & SILK

SoLO-CONCERT & CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage
In die dagen, toen Clapton nog God was, ging Muddy Waters naar een concert van hem kijken. Na het optreden ging Muddy naar God toe en zei : "Boy, you play the blues alright. But you're not old enough to sing it yet."

"In 2017 ben ik 60 geworden… én grootvader. Ik denk dat ik eindelijk oud genoeg ben om de blues te zingen. En dus deed ik wat al een paar jaren in mijn hoofd zat: een bluesplaat maken, samen met Pascale 'Bloomfish' Michiels. Opgenomen met ons tweeën, in mijn kleine studio in de tuin, op een dag of zes." - Ht Roberts.

Verwacht een avondje vol zalige blues! Deze kanjers spelen voor uw hartverwarmende vrij te kiezen bijdrage. The High Road

Sunburst and SilkHt Roberts neemt Pascale Michiels mee op een heus blues-avontuur. En zoals dat bij muziek vaak het geval is, wordt 1 + 1 meer dan 2.


ZA 16/03 DUNJA & TOM NELSON
CONCERT • 20:15 • KASSA: 12,50€ • VVK: 10€
Yes! Yes! Yes! Ze komen terug naar LO Pétillante!Kom samen met ons genieten van dit jonge, swingende en (H)eerlijk akoestische zang-en-gitaar-duo met zalige versies van nummers uit de blues, pop en jazz op hun repertoire!

Dunja Mees is gespecialiseerd in scat-singing en vocale improvisaties, waarbij ze vooral geïnspireerd wordt door Amerikaanse blues&jazz vocalisten als Etta James, Ella Fitzgerald, Ida Cox, Rachelle Ferrell, Bobby Mcferrin...
Zij behaalde met haar sterke performances de finale van "The Voice van Vlaanderen". Met gitarist Tom Nelson scoorden ze de overwinning in "Talent Der Lage Landen 2013". LO Pétillante had hen toen al opgemerkt - kort nadien stonden zij op ons podium! Met héél veel plezier verwelkomen we hen terug!
Nieuwsgierig? Bekijk alvast even hun nieuwe video op Facebook: Before You Accuse Me".

Plaatsen kosten in voorverkoop slechts 10. Schrijf nog snel het juiste bedrag over op Reknr. BE12 9730 6817 7492 met duidelijke vermelding = uw naam/Dunja+Tom/aantal personen.
Dunja


WOE 20/03 DE TAFELVRIENDEN

SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

     Menu
   • Mexicaanse maissoep met biet
   • Bloemkool-pastinaakstamppot met tartaarballen (of een veggie alternatief)
   • Chocolade panna cotta met amandelkoekjesslagroom


Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 maart via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 29/03 DE KASTAARS
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
De Kastaars is een duo bestaande uit vader en zoon Frank en Bram Deckers. Beiden zingen en spelen gitaar. Ze waren al heel even te gast in LO Pétillante toen ze deelnamen aan de wedstrijd 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!".
De nummers die ze brengen zijn meestal humoristisch, frivool en soms zelfs lichtvoetig van aard. Maar vergis u niet: met enkele pakkende teksten bewijzen ze dat ze af en toe ook serieus kunnen zijn. Dat ze een publiek kunnen raken.
Verwacht u aan een amusante avond met hoog entertainmentgehalte, boordevol humor en met nu en dan ook wel wat interactie met het publiek… Voorproefje? MinnemoechkaDe Kastaars op Sterk Onversterkt festival.
De Kastaars
APRIL

DO 04/04 THIS IS HERT
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
Wanneer antwoorden vervelen werpt This Is Hert vragen op. Hij is het typevoorbeeld van de eeuwig zoekende muzikant met oog voor detail en schoonheid van muziek. Met intimistische songs probeert This Is Hert bergen te verzetten en een eigen waarheid te spreken. Damon Albarn, David Bowie en Sufjan Stevens fluisteren wijsheden in, die gekanaliseerd worden tijdens de ietwat schizofrene shows.

Frederik De Clercq is multigetalenteerd. Hij is radiomaker, componist, schrijver en zoekend muziekfilosoof. We waren onder de indruk toen hij vorig jaar met Be Irving LO Pétillante bezocht, en er feilloos creativiteit met muzikaliteit wist te combineren.
Op 4 april komt hij één van zijn andere projecten aan u voorstellen: "This Is Hert". In zijn introductie vonden we de zin: ""Ears that write, eyes that sing and songs that seek a truth." Cryptisch maar veelzeggend.

Wie al even wil luisteren hoe gevarieerd This Is Hert kan klinken, vindt vast z'n gading tussen de demo's op z'n soundcloud. Van experiment tot catchy meerwaardepop…
This is Hert


WOE 17/04 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

Inschrijven kan t.e.m. maandag 15 april via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 26/04 BRIL
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
cd cover fragment BrilBRIL is een duo bestaande uit BRam en ILona. Ze brengen muziek van de jaren 50 tot nu.
Covers, eigen nummers, interpretaties, creatieve verwerkingen, vreemde talen, spoken word... Ze laten u geen enkele kans op verveling! Deze avond stellen zij hun eerste album voor!

Hier vinden jullie alvast een greep uit hun repertoire:
Speech of the Inner Child
Keep On Rocking
En voor wie nog meer info wil, hebben ze ook een Facebookpagina.

BRIL


Bram Deckers: gitaar (akoestisch, elektrisch), zang, mondharmonica, ritmische instrumenten, keyboard, fluit... Ilona Van de Vijver: gitaar (akoestisch), zang, mondharmonica, ritmische instrumenten, keyboard, fluit.
LATER DIT SEIZOEN:
10/05 - DOUBLE DUTCH
06/06 - TRIO PERDU
14/06 - HIGGS FACTORY
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp