Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

KOM MEE GENIETEN VAN EEN TOPMAAND!
De heren van Le Trio Perdu hebben hun sporen al lang verdiend. Ze stonden geruime tijd op ons verlanglijstje en dus zijn we erg blij dat ze het SoLO-seizoen met muzikaal vuurwerk willen afsluiten. Ze zijn gespecialiseerd in klezmer en gipsy swing, maar ze grasduinen net zo graag in aanleunende repertoires. Trouwe lezers herinneren zich vast dat we in onze vorige editie nog niet veel konden verklappen omdat de Le Trio Perdu er 'iets speciaals' van wilden maken. En dat wordt het zeker… Meer daarover in onze kalender. We zijn er nu al zeker van dat het naar goede gewoonte virtuoos, grappig en gezellig wordt! Dat kan ook niet anders met zulke klassebakken als muzikanten. Ons advies: zorg dat je erbij bent… 

En dat is nog maar het begin van juni! Er is nog meer muzikaal en poëtisch lekkers, en dat wel in één programma: Higgs Factory zorgt voor het laatste 'concert' dit seizoen… Warme nummers uit hun eigen wereld! En natuurlijk mag ook het 'toonmoment' van ons koor niet ontbreken. Zij krijgen het laatste woord.

DE TAFELVRIENDEN SPECIAL
Over lekkers gesproken: er is deze maand eveneens niet-muzikaal lekkers voorzien: NIET op de gebruikelijke derde woensdag van de maand, maar wel op vrijdag 21 juni, en daar is een goede reden voor: de jongeren van het opvangcentrum van Fedasil brengen zorgen voor exotisch getinte gerechten… Schrijf tijdig in!

KOOR
Er is tweemaal geweldig nieuws: Ook in theaterseizoen 2019-2020 gaat het koor van LO Pétillante door! En op 25 juni kan u hen komen bewonderen, want dan laten ze aan het publiek zien wat ze kunnen…
Deze maand repeteert het zangkoor nog op 11/6, en op 18/6 is er een extra repetitie om de stemmen volledig gesmeerd te hebben tegen ‘t Toonmoment. Wie meer wil weten over het koor, of wie volgend seizoen mee wil doen met deze gezellige bende, kan een mailtje sturen voor meer info.


ZOMERSTOP
In juli en augustus wordt het heel erg rustig op het podium van LO Pétillante. Er is in deze periode ook geen "open-Buurt"-Café,… maar geen paniek! In september vliegen we er weer in.

B&B
B & BWilly toverde de (z)werfwagen in de tuin van LO Pétillante om tot het gezellige en karaktervolle LO-PETIT-B&B. De inrichting is half comfortabel, half avontuurlijk.

Ook tijdens de zomerstop kunnen hier tot 3 personen terecht om te overnachten. Meer info bij Willy of op onze site.GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag, behalve in juli en augustus, is er vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

JUNI

DO 06/06 LE TRIO PERDU - SNEAK PEAK NIEUW REPERTOIRE +
BEST OF

SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
We zijn superblij dat Le Trio Perdu ons laat kennismaken met fragmenten uit hun nieuwe repertoire. Liedjes van vóór de jaren '50 die elders wortel hebben geschoten. Veel mooie dingen, die van 'hier' naar 'daar' zijn gewaaid en er bleven hangen, in een tijd dat daar nog niet alles 'Amerikaans' moest zijn. Muziek uit zowat alle windstreken van Europa, tot het Noorden toe! En ja – héél af en toe – tóch ook wel iets Amerikaans… omdat mooie muziek uitsluiten op basis van herkomst een beetje racistisch is; en daar doen ze niet aan mee.

Bij het samenstellen van het nieuwe programma kozen ze voor materiaal dat andere grote namen wist te inspireren, en dat op die manier de muziekgeschiedenis mee beïnvloedde. Nummers die Django op z'n repertoire zette, maar die later ook ingang vonden bij Ella en Louis. Kortom: Europese liedjes die het Westen beïnvloedden, en niet andersom.

Perfectionistisch als de heren van Le Trio Perdu wel eens durven te zijn, is het nieuwe programma nog niet helemaal af. Nog niet alle nummers staan op punt en dus krijgen we een combinatie van heel wat pareltjes uit het nieuwe programma, aangevuld met een soort 'Best Of' van ouder werk… of zoals ze lieten uitschijnen: verwacht hier en daar zeker iets van Wannes en een 'klezmerke' ertussendoor…

Viool en zang: Kevin 'NeoNerd' Van Stayen. Gitaar: Jokke 'Wannes in Jazz' Schreurs; en op de bas: Chris 'Jazz Van' Mentens (hoofd van de jazzafdeling van De! Kunsthumaniora in Antwerpen). Ze spelen elk nog in 13 andere projecten, maar voor Trio Perdu bundelen ze hun krachten. Gezellig, humorvol en virtuoos entertainment! Verlaat uw tuinstoel, blaas het feest af en kom met z'n allen naar LO Pétillante voor het allerlaatste SoLO-concert van het seizoen. Wie meer wil weten kan terecht op hun website. Daar vonden we ook dit leuke (oude) filmpje.

Le Trio Perdu


VR 14/06 HIGGS FACTORY • CENTRIPETAL
CONCERT 20:30 • vrije bijdrage
Higgs FlyerHiggs Factory brengt folky pop en loopt daarvoor tussen de wegen die naar verschillende genres leiden, laverend over kruispunten tussen poëzie en protestsongs… Toch verdwalen ze niet. Ze brengen mooie, warme nummers waarmee ze de luisteraar meelokken in hun eigen muzikale wereld. En die wereld IS muziek:
"De muziek is een collectief gebeuren, ingebed in het dna van het systeem. Planten, dieren, mensen en insecten trillen in het grote geheel en maken de facto muziek, of toch zeker klank. De harmonie van de klanken en later nog de woorden erbij geeft de mens vleugels. Muziek beweegt zich vanuit het midden naar buiten, en weer naar het midden volgens een metrum en een ritme. C'est la vie, je te dis."

Wie de volledige versie wil lezen, of wie een fragment wil beluisteren, kan terecht op hun website. Higgs Factory speelt voor uw hartverwarmende vrije bijdrage. Ze starten om 20h30.


VR 21/06 DE TAFELVRIENDEN • SPECIAL
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€

Uitzonderlijk niet op de derde woensdag van de maand, maar wél op vrijdag 21 juni, precies één dag na wereldvluchtelingendag…

Na de geslaagde editie van vorig jaar, is de laatste Tafelvrienden voor de zomer ook dit jaar een benefiet! De jongeren van het opvangcentrum Fedasil komen voor u koken. De opbrengsten van de maaltijd zullen integraal gebruikt worden voor activiteiten tijdens de zomervakantie.


HET MENU:
Het menu wordt in buffetvorm gepresenteerd. Nog vóór jullie geproefd hebben, zullen de speekselklieren al in gang schieten voor deze tafel met typische gerechten uit Palestina, Guinee, Afghanistan en Irak. En voor wie slim is en nog een klein plaatsje overhoudt, is er ook nog een dessertenbuffet!


Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 18 juni via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

Food Around The World

DI 25/06 HET LO-PÉTILLANTE ZANGKOOR LAAT VAN ZICH HOREN
TOONMOMENT • 20:15 • vrije bijdrage
Eens kijken of onze koorleden nog zoveel noten op hun zang hebben als er publiek in de zaal zit… We zijn zeker van wel. De afgelopen edities waren fijn, gezellig en soms verrassend. Ook benieuwd welke nummers ze leerden, of wens je eens te praten met enkele koorleden voor je zelf de stap zet? Kom dan op 25 juni proeven van de sfeer, want dan laten ze aan het publiek zien wat ze in hun mars hebben… En naar uitstekende traditie zal het koor ook dit keer voor een verrassing zorgen, zodat er meer dan enkel muzikaal lekkers te rapen valt.
 
SEPTEMBER

DO 05/09 BARDS AND BEARDS - IERSE EN SCHOTSE FOLK
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
September lijkt nog ver, maar voor uw agenda geven we toch alvast het eerste optreden mee… Bards and Beards ontstond twee jaar geleden uit enkele doorwinterde muzikanten die op zoek waren naar de essentie van het muziek maken zonder elektronische toeters en bellen. Bart, Bart en Dieter kenden elkaar reeds van vorige bands en vonden Linus simpelweg via het internet. Een jaar later vervoegde Tibi hen om de band compleet te maken. De Ierse en Schotse folk die ze brengen, wordt akoestisch gebracht, met speciale aandacht voor de typische Keltische instrumenten. Ze hebben hun roots in Nijlen en proberen naast de klassieke Ierse songs een greep te doen uit het onbekendere, poëtische werk dat reeds eeuwen meegaat in wat veruit het muzikaalste land in Europa moet zijn. De sfeer van de Ierse pubs komt meteen naar voren in deze songs.

Bards and Bears zijn:
Bart Ribbens: zang, bodhran, cajon, bottle, spoons, shakers
Dieter Janssens: zang, accordeon, accordina
Linus de Smet: zang, gitaar en bouzouki
Tiberius "Tibi" Morariu: flute, thin whistle, low whistle, draailier, mondharp
Bart Ooms: zang, banjo, mandoline

Bards and Beards


ZA 07/09 YUNE - BEST OF YUNE
CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
YuneNaar aanleiding van de jaarmarkt haalt Yune 's avonds alles uit de kast met een zinderende 'Best Of Yune'.

Wie hen al eerder op ons podium aan het werk, weet wat dat betekent: Ambiance verzekerd!
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2019 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp