Copy
LO Pétillante - NIEUWS & KALENDER
View this email in your browser
NIEUWS

EXPOSITIE MEI - JUNI
Griet Secelle is graficus van opleiding en heeft zich tijdens haar studies vooral toegelegd op het maken van etsen. Ze laat zich inspireren door mythen, sagen en allegorieën, die vaak een diepere betekenis aan haar werken verlenen. Gefascineerd door de werking van kleuren, verdiepte ze zich nog verder in de kleurenleer. Eerst experimenteerde ze met gouache en vervolgens met pastelkrijt en olieverf, telkens in een andere stijl en rond diverse thema's. Aangemoedigd door een paar vrienden, liet ze zich thans verleiden om met enkele werken naar buiten te treden. Het resultaat daarvan kan u gedurende mei en juni bekijken in LO Pétillante, telkens voor en na de optredens, of tijdens de andere activiteiten.

GOED OM WETEN:
• De beste reclame is mond-aan-mond-reclame. Doe ons een groot plezier en vertel anderen over LO Pétillante, nodig eens iemand uit, of stuur deze nieuwsbrief door naar andere muziekliefhebbers! Merci!

• Elke vrijdag vanaf 19:00 “Open-Buurt”-Café. Kom eens langs voor een gezellige babbel en een frisse pint. Er is mogelijkheid tot Free-Podium (graag vooraf een seintje).

Het zangkoor van LO Pétillante repeteert op: 08/05, 22/05 en 05/06.


Vergeet niet om voor verder nieuws, programmawijzigingen enz... regelmatig onze website www.lo-petillante.be te raadplegen!
 

KALENDER

MEI

DO 03/05 EL & OHM
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
El & Ohm brengt gezongen pianoballads opgebouwd rond het pianopspel van Tom Garré en de diepe stem van Christel Van den Broeck. Naast de eigen nummers van de cd Free me, brengen ze heel wat covers mee, zowel Engels- als Franstalig. Denken we aan Christy Moore, Suzanne Vega, Anouk, Joni Mitchell, Nick Cave, Serge Lama, Jacques Brell, Edit Piaf,... Op Youtube zijn enkele nummers al eens te beluisteren. We zetten jullie alvast op het spoor van "Mosaïc" uit de cd "Free Me".
Wie nog meer wil weten, kan ook terecht op hun Facebookpagina.ZA 05/05 THE BONNIE BLUES
CONCERT • 20:15 • KASSA: 15€, VVK: 12,50
The Bonnie Blues wisten in een mum van tijd Vlaanderen te veroveren. Niet moeilijk als je weet dat de drie samenstellende flamboyante dames echte klassemuzikanten pur sang zijn. Nele Paelinck - viool & zang, Juno Kerstens - contrabas & zang, en Laura Vanden Heede - gitaar & zang.
Nele speelde bij onder meer bij School is Cool, Juno zorgde recent mee voor onvergetelijke optredens van Mira, en Laura 'Jonna' Vanden Heede, is half opgegroeid in LO Pétillante, dus die moeten we u niet meer voorstellen.

De dames brengen u een grote variatie aan nummers uit lang vervlogen en minder lang vervlogen tijden. Luister alvast even naar "It's a sin to tell a lie". Hun oeuvre gaat van slowfox tot calypso, van bolero tot barbershop ragtimes, keuze genoeg, en dat alles heerlijk meerstemmig gezongen. Een avondje vol muzikaal plezier en fijne humor. Of wat dacht u van "Hawaiian War Chant"?

Wie nog meer wil weten over de (inter)nationale belevenissen van de dames, vindt een bezoekje aan hun facebookpagina vast de moeite waard.
WOE 16/05 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 20€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en 't zal weer lekker zijn…


     Menu Italiano - serviamo in stile buffet
   • Scampi diabolo
   • Zuppa di peperoni
   • Lasagna Bolognaise - Lasagna solo verdura - Tagliatelli al pesce
   • Tiramisu


Inschrijven kan t.e.m. dinsdagvoormiddag 15 mei via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.


VR 25/05 GENTLEMEN 4 SWING
CONCERT • 21:00 • vrije bijdrage
De heren waren vorig seizoen al eens te gast, toen ze zo vriendelijk waren – met groot succes – een andere band te vervangen. Gentlemen4swing brengt een boeiende mix van swing, jazz en latin.

ERWIN DE RYCK is muziekpedagoog en pianist bij de New Sound Big Band. Hij is de drijvende kracht en muzikale leider van Gentlemen4swing en neemt de piano voor z'n rekening. Voormalig orkestleider en muziekdocent JAN BEYERS kan zich volledig uitleven in G4s, Hij doet dat op sax, klarinet en dwarsfluit.
FRANK PICAVET heeft een gevarieerde muziekcarrière achter de rug en toont zijn passie voor jazz in enkele big bands en in G4s. Hij zorgt vanavond voor voldoende bas. JAN VAN DEN EYNDE legde samen met Erwin de fundamenten voor G4s. Hij bespeelt voor u de drums! Kom zeker mee genieten van een gezellige avond vol variatie!

G4s

 
JUNI

DO 07/06 ORIT SHIMONI
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage
We waren zo onder de indruk van deze Canadese beroepstroubadour, vertel-ster en muzikale filosofe, dat we onmiddellijk na haar optreden in 2017 al een nieuwe afspraak maakten. Haar mooie teksten en intense songs kruipen moeiteloos onder uw vel, waar ze nog dagenlang blijven zitten.
Ze plaatst haar nummers met verfijnde precisie en neemt je mee tot diep in het verhaal. Met haar mooie gitaarspel tokkelt ze vaak op meer dan één gevoelige snaar. Haar bindteksten zijn grappig, ontroerend en amusant; vaak spontaan, anekdotisch of impulsief, maar ze heeft altijd wel iets te vertellen. We zijn verheugd dat ze op haar wereldwijde muzikale reizen even wil stoppen in Broechem.

Even luisteren? Hier is een fragment van haar vorige optreden in LO Pétillante. En als bonus nog eentje met Ingrid Veerman als tweede stem: geniet van het ook al bloedmooie "I Don't Understand". Veel meer moois op 7 juni! • vrije bijdrage!

WOE 20/06 DE TAFELVRIENDEN
SAMEN AAN TAFEL • 19:00 • 21€
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig.

Inschrijven kan t.e.m. dinsdagvoormiddag 19 juni via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.
Neem regelmatig een kijkje op onze website-kalender voor updates en last-minute wijzigingen, info over de toegangsprijs, hoe te reserveren,… en soms een extra woordje uitleg bij de evenementen. Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Twitter
Twitter
Bezoek onze website
Bezoek onze website
Een reservatie is pas geldig na betaling. Reservaties worden niet terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling of activiteit. Gelieve bij elke overschrijving duidelijk te vermelden: uw naam/datum optreden/aantal personen.
Vermits overschrijvingen niet verbonden zijn met een E-mailadres worden er geen bevestigingen van betalingen verstuurd. Uw reservatie staat op de gastenlijst aan de kassa.
Door wisselende zaalschikkingen werken wij niet met genummerde plaatsen. Om ecologische redenen worden er geen inkomkaarten of tickets gedrukt, noch opgestuurd.
Copyright © 2018 LO Pétillante vzw, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp