Copy

Acum într-o nouă formă...

Ce am (mai) făcut?

Dintre (mai multele) activităţi interesante din primul trimestru al lui 2015 vom pomeni doar câteva. Întâi e vorba de finalizarea acţiunilor din cadrul unui proiect cu o firmă de IT privind constituirea şi dezvoltarea Comunităţii de Lideri din aceasta. Am văzut, din nou, cât de mare este impactul asupra oricărei organizaţii a unui grup de conducere coerent, care „vorbeşte aceeaşi limbă” şi este un exemplu bun pentru angajaţi, în special privind valorile lor comune. Mai ales când personalităţile din grup pot să fie extrem de diferite!
Relaţionarea eficientă duce la
rezultate pe măsură!
Un alt program interesant a fost legat de Comunicare şi Relaţionare Eficientă, un quasi-training cu persoane din middle management dintr-o fabrică productivă.  Spunem quasi fiindca între întâlnirile de lucru participanţii au avut multe de exersat şi de pus în practică; de fapt asta este partea care ne preocupă cel mai mult – utilitatea practică.
 
Ne bucurăm să vedem că subiectul Economie Comportamentală, pe care l-am promovat prin workshop-uri de iniţiere în câteva firme din ţară, devine tot mai atractiv pentru tot mai mulţi. O să ne străduim şi pe viitor să prezentăm acest subiect interesant pentru care s-a acordat şi premiul Nobel. 
Nu în ultimul rând, menţionăm că am terminat, în martie, colectarea datelor pentru ediţia a opta a Studiului Anual Danis „
Provocări manageriale şi evoluţia organizaţiilor”. Mulţumim respondenţilor şi abia aşteptăm să analizăm datele.

Ce urmează?

Vă dorim ca sărbătoarea
de Paşte care se apropie
să vă aducă tot ce doriţi!

Voi ce părere aveţi?

Foarte des, datorită şi muncii noastre, ne-am întâlnit cu păreri despre cei care au funcţii de conducere. Erau numiţi în diverse feluri: boss-i, lideri, şefi, manageri, conducători iubiţi etc. În timp, ne-am format o părere destul de fermă, mai ales în legătură cu dihotomia lider-manager. În şcolile de profil există o adevărată frenezie de a sublinia diferenţele dintre aceştia. Noi credem că definiţiile sunt doar didactice şi foarte puţin utile în viaţa reală. Practic, n-am întâlnit vreo persoană care să se refere la superiorul ei ca fiind mai lider sau mai manager. Întotdeauna spuneau că este un şef bun sau rău. Că are unele abilităţi sau îi lipsesc altele. De aceea, şi noi credem că ar trebui să existe un singur termen pentru un conducător (cu un spectru complet de la foarte bun la foarte rău). Dar asta credem noi.

Suntem foarte curioşi despre părerile dumneavoastră despre lider sau manager. Ce credeţi dumneavoastră? Sunteţi sau nu de acord cu noi?
Spune-ţi părerea!
Website Danis
Website Danis
Email
Email
Facebook Danis
Facebook Danis

Activităţile noastre de responsabilitate socială se desfăşoară prin Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială.

Website Fundaţia Danis
Facebook Fundaţia Danis
Copyright © 2015 Danis Consulting, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp