Copy

 
Nyt fra Offpiste Gurus & Trinelise Væring

View this email in your browser
Share
Tweet
Forward

Ingen grund til at klappe hesten

Offpiste Gurus' album In Case of Fire har nu været ude og og stå på egne ben i lidt over en måned, og vi er meget lykkelige og lettede over den modtagelse, den har fået, både i pressen og hos vores live publikum.
Et album fuld af nye sange er lidt som et barn, der skal flytte hjemmefra. På et eller andet tidspunkt kan man ikke holde det ind til kroppen længere, så må man give slip og håbe det bedste. Måske er man så heldig at få lov følge sine sange lidt på vej, fordi man kan komme med dem rundt og spille koncerter,
men de skal alligevel kunne stå selv, og man skal ikke stå alt for meget i vejen for dem.
Nu glæder vi os til juleferien, fordi vi faktisk synes, vi er lykkedes ret godt med det her. Vi ved, der kommer flere anmeldelser, især fra det tyske marked, men dem glæder vi os bare til. 

Jeg vil lige slutte med noget af det sidste fra anmeldelsen i Jazzspecial: "det er en plade, der skal høres om og om igen for rigtigt at fatte, hvor langt fremme Væring og Lundin er. Fed og modig musik, fede tekster, fed lyd og produktion. Både dybt og sjovt."
 

Med andre ord: Årets mandelsgave ! 

Vi signerer gerne og sender over alt i ind- og udland. Skriv til wordforword@vaering.com, så sender vi straks et kontonummer og et album. Eller se ud i spalten til højre og betal over paypal.


Håndspillede live videoer.

Vi har valgt at spille live på vores videoer, fordi vi gerne vil give jer noget ekstra, ved rent faktisk at spille for jer, og ikke bare playbacke til de albumversioner, som I forhåbentlig allerede har hørt.
Derfor gik vi i studiet sammen med instruktøren Frigge Fri og indspillede lyd og billede samtidigt.
I sidste nyhedsbrev sendte jeg jer Accidentally on Purpose. Denne gang får I When Pigs Fly.
Klik på billede for at se video

De Flyvende Grise

Og nu hvor I har spottet, at mit overskrifts-tema er noget med bondegårdsdyr, tænker I nok, at jeg prøver at være sjov. Men tag ikke fejl, jeg er aldrig helt igennem sjov, der er altid alvor i farvandet. When Pigs Fly er et fast udtryk, der betyder aldrig, og det giver jo god mening, når man ved at grise normalt er terrængående. Sangen handler om alt det man gerne ville kunne tage for givet, men er realistisk nok til at vide, ikke kommer til at ske før Pigs Fly.

 

Tak fordi I kom

Offpiste Gurus anbefaler. 


Jeg spurgte Fredrik, Thomas, Jeppe og vores producer Nikolaj Nørlund, hvilken sang de ville anbefale, hvis de kun måtte vælge én sang fra det ny album.


Fredrik saxofonist og komponist: 

Èn sang, det kan jeg sgu ikke. Måske When Pigs Fly, fordi den var den første af de ny sange. Den afstak ligesom retningen for flere af de andre og så er den meget basal og blues-agtig og upretentiøs, og swinger skide godt. Jeg er også ret glad for One and Lonely, hvor Trinelise synger utrolig smukt og hudløst, og jeg synes vi har få lavet et fint skrøbeligt spind omkring hende. Eller måske Accidentally on Purpose, som Trinelise og jeg jammede frem sammen over en figur jeg fandt på Thomas' Rickenbacker-bas. Den blev ligesom helt sin egen, og har en dejlig upbeat feeling og en smadder sjov tekst.

Thomas Vang bassist og lydteknikker: 

Den sang som jeg synes lyder bedst på pladen er nok Accidentally on Purpose, fordi der er nogen spændende arrangementsmæssige ting, nogen usædvanlige akkorder og en virklig god tekst. Der er de der 2/4 takter der kommer i omkvædet, og det med at bassen spiller hele introen og de første vers, måske fordi det bare er dig (TL red.) og mig. Jeg synes også vi spiller den godt.Der er mange numre, jeg godt kan li', men Accidentally er ret helstøbt,  og meget os. Det lyder jo fuldt besat, også når vi spiller det som kvartet.

Jeppe Gram trommeslager: 

Det er jo svært ik, fordi der er mange gode, men jeg synes, at hvis man skulle høre ét nummer er det Submarine. Det er lykkedes rigtig godt i forhold til både stemningen i nummeret og teksten der smelter fuldstændig sammen med produktionen og indspilningen. Det hele går op i en højere enhed, og man bliver taget der hen, hvor det er hensigten, man skal tages hen, ned under vandet eller ned under overfladen i hvert fald. Jeg er virkelig vild med det, det må jeg sige. Og så er det et ret specielt nummer, det er jo ikke sådan repræsentativt, men et nummer hvor man sådan lige bliver taget et andet sted hen, hvor de fleste andre numre er mere groove orienterede. 
Er det ikke lidt specielt at pege på et nummer uden trommer, når man er trommeslager? Nej, ikke når man er sådan en trommeslager, som jeg er.

Nikolaj Nørlund producer:

Nummeret Big Girl, synes jeg, byder på mange af de elementer, vi har arbejdet med: en stærk sang med en god melodi, fræk rytmik, masser af sax og ikke mindst en god solo.
 

Trinelise sangerinde komponist og teksforfatter:

Hvis jeg selv skulle pege på én enkelt sang, kunne det være Nickname and Shoe Size. Det er Fredrik, der har lavet både musik og melodi og den var længe lidt af et problembarn for os, fordi den næsten var lidt for "god" en sang, lidt for straight med stort omkvæd og sådan. Vi er jo lidt mere skæve i det, så det blev hele tiden lidt for meget. Jeg synes, den er så vellykket her fordi, det arrangement og den produktion, vi fik lavet sammen med Nikolaj, er så skarp og fri for unødigt pynt. Nikolaj var god til, at holde os fast på enkeltheden. Da vi så kom hjem med den, var den så lige lovlig nøgen, B-stykket manglede noget, og så lavede jeg det der falset-herrekor, som drengene sang ind. Min idé var, at det skulle lyde som koret på Gasolins gamle "som et strejf af en dråbe", og den "købte" Nikolaj.

Teksten er jeg også glad for fordi, jeg er lykkedes med at skabe det der eftertragtede fortolkningsrum, uden at den er dynget til med metaforer. Man kan læse den på to måder, enten 1:1 som en sang om en veritabel stalker, der ligefrem går i skraldet. Eller man kan læse den som den velkendte historie om den kvindelige dåseåbner, der, prøver at trænge ind til kernen af den tavse mand, og så tager hun den måske lidt ud. Jeg synes, det er en god måde at skabe spænding i en tekst, det at  finde sit ordforråd inden for én særlig sproglig ramme, som her detektivens, og så bruge den til at fortælle en helt anden historie, man har på hjerte. Det greb bruger jeg tit, fx også i In Case of Fire.

 
Hvis I er nået bunden, siger vi tak for jeres opmærksom :-)
På vegne af OFFPISTE GURUS og enja/yellowbird
Trinelise Væring

I dette nyhedsbrev

  • Det skrev anmelderne 
  • Offpiste Gurus som julegave
  • Se video: When Pigs Fly 
  • Turnébilleder
  • Offpiste Gurus anbefaler
  • Kommende koncerter
 

Fra anmeldelserne:


"Dybt originalt" Jazzspecial

"Modigt og kompromisløst kunstnerisk opgør" Gaffa

"Cool som en dansk Rickie Lee Jones"  Politiken

"Noe av det hippeste" Tor de jazz. (N)

"Mit Sinn und Verstand" Sonic Soul(D)

"Med tydelege meldingar til ettertanke" Dagsavisen (N)

"Female extraordinaire songwriter meets Scandinavian jazz saxophonist…fantastic!"  Nordicvibrations (int.)

"Sehr persönlichen Musik-Cocktails “In Case of Fire  -  Just taste it…" Concerto (A)

"Voll im skandinavischen Americana-Trend Tom Waits, 60ties Rock oder Coco Rosie angelehnten Musikstil" Jazzthing (D)

"Pulls together the pop sensibilities of the indie world with the slow soulful lilt of a jazz ensemble" Nordic spotlight (US.blog)

"Vil kunne selge i bøtter og spann" salt-peanuts (blog)

 
Fakta: In Case of Fire er produceret af Nikolaj Nørlund og udkommer på det tyske selsakb Enja/Yellowbird
 
Buy Album/CD

 

Få signeret CD


For forsendelser til Danmark
100 d.kr + 19 kr porto

For forsendelser til udlandet
14 euro + porto 4 euro
 
HUSK 
at efterlade postadresse
Buy/iTunes
Du kan selvfølgelig også finde os på streamingtjenesterne SPOTIFY, TIDAL,TDC Play m.m Og selve CDen på iMusic, amazon, Mediamarks m.fl.

 Kommende koncerter 

Vi glæder os til at følge i hælene på vores sange ud i landet igen efter Jul. 

10. febr. Godset Kolding
11. febr. De Studerendes Hus Esbjerg
18. febr. Kulturstation Vanløse
28. febr. Nürnberg (Tyskland)


1. mar. Hamburg (Tyskland)
3. mar. Bad Homburg (Tyskland)

 
16. mar. Engelsholm Højskole
17. mar. Giant Steps Svendborg
18. mar. Platagehuset Thisted

Koncerttider m.m findes på vores hjemmeside.

 Follow


Offpiste Gurus
Facebook
YouTube
Website
Trinelise Væring
Facebook
YouTube
Website
Fredrik Lundin
Facebook
YouTube
Website


 
Copyright © 2015 Word for Word Records, All rights reserved.

Our mailing address is:
wordforword@vaering.com


unsubscribe from this list    update subscription preferences