Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief juli 2016 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Vereniging Misofonie NL of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief. Wij informeren u via deze nieuwsbrief over ontwikkelingen over misofonie en over de vereniging. 

A.s. zondag informatiebijeenkomst

Aanstaande zondag houden wij een informatiebijeenkomst in Someren (N.-Br.). De toegang is gratis en iedereen is welkom. We geven uitleg over het neurobiologische model van misofonie, over de behandeling van het AMC en over omgaan met misofonie en misofoniepatiënten. Gastheer Egon van Hulst is als ervaringsdeskundige aanwezig.

  Datum: 24 juli 2016
 
  Tijd: van 10:30 tot 12:30 uur
 
  Locatie: Basisschool de Diamant, Avennelaan 17

Misofonie bij de NOS

Begin juli zijn wij benaderd door de NOS omdat zij een item wilden maken over misofonie. Wij hebben uitvoerig overleg gehad met de redacteuren omdat we altijd kritisch zijn over hoe misofonie in beeld gebracht wordt. Woensdag 13 juli kwam het item op de website van de NOS en in de radiojournaals, en daardoor ook in diverse radioprogramma's. Het werd een gekkenhuis bij ons: de website 'ontplofte', interviewaanvragen stroomden binnen, hals over kop opnames voor EditieNL en vrijwel continu lidmaatschapsverzoeken voor onze Facebookgroep en likes op onze Facebookpagina. We hebben veel warme en ontroerende berichten gekregen van mensen die nu eindelijk wisten dat hun klachten een echte aandoening is en dat ze niet de enigen zijn hiermee. En daar doen we allemaal voor...

We zijn blij dat het AMC altijd bereid is om mee te werken aan het vergroten van de bekendheid van misofonie. We zijn trots op de misofonen die in de media hun verhaal durven te vertellen. Zonder hen had de NOS -en in navolging daarvan andere media- niet zo'n duidelijk en zorgvuldig item kunnen maken.


We hebben alle links naar de websites en radio- en tv-programma's verzameld en op onze website gezet bij 'In de media'. 

Lotgenotenbijeenkomsten

In september gaan we weer verder met de lotgenotenbijeenkomsten. We zijn bezig met het organiseren in Gouda en Bergen op Zoom. Zodra de data vaststaan, vermelden wij ze op onze website. Op de pagina Activiteiten staat altijd actuele info over de bijeenkomsten.

Wilt u ook meehelpen met het organiseren van lotgenotenbijeenkomsten, of uw woonkamer beschikbaar stellen hiervoor? Heel fijn! Mail ons en we nemen contact met u op om e.e.a. af te stemmen.

Terugblik introductieworkshop mindfulness

Op zondag 3 juli gaven wij een workshop in Baarn om mensen met misofonie kennis te laten maken met mindfulness en meditatie. Met een groep van 8 personen hebben we oefeningen gedaan en uitleg gegeven over hoe mindfulness kan helpen bij misofonie. De reacties van de deelnemers waren positief en er zal dan ook zeker een nieuwe workshop ingepland worden, deze keer in een ander deel van het land. Wij houden u op de hoogte!
Steun ons en word lid! Klik hier om u meteen in te schrijven.
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Contact
Copyright © 2015 - Vereniging Misofonie NL

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp