Copy
Museum SMAAK is een tijdelijk museum door senioren, voor iedereen in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum was precies een maand open: van 1 tot 31 oktober 2016. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
View this email in your browser

Een mooi jaar bijna voorbij en fijne vooruitzichten

Van Andries Potter, onze zakelijk directeur
In december begint het terugkijken naar het afgelopen jaar. Ik kijk heel blij en trots terug op een mooi SMAAK-jaar met een prachtige expositie en fantastische activiteiten in oktober dankzij de hulp en inzet van alle vrijwilligers, sponsoren, fondsen, workshopgevers, mensen van het Pieters en Bloklands Gasthuis, van professionals en van amateurs.
En wat zo leuk is, we hebben nog wat tegoed.
* Dick van de Berg van A1film heeft vorig jaar een inspirerende film gemaakt over SMAAK 2015. Hij is nu nog druk bezig met het afronden van de film over SMAAK 2016. Zodra deze film af is, zullen we deze met u delen.
* De laatstejaars studenten organiseren organiseren drie bijzondere benefietdiners in januari. Ik vind het fantastisch om te zien hoe hard en creatief deze jonge professionals de avonden organiseren. Verderop kunt u meer lezen over deze avonden. De woensdagavond is al vol, dus schrijft u zich snel in op donderdag- of vrijdagavond.
* Eén klas gaat nog een bijzondere actie op 22 en 23 december uitvoeren. Ik mag daar nog niets over zeggen, maar bijzonder wordt dat wel.
* Samen met onze artist in residence gaan een boek uitbrengen met de verhalen die hij bedacht heeft obv SMAAK. Tais Teng is druk bezig met de laatste hand aan zijn boeiende verhalen en prachtige tekeningen te leggen. Waarschijnlijk is de boekpresentatie eind januari.
* We hopen volgend jaar oktober weer een SMAAK-maand te organiseren. We hebben al een wachtlijst voor gastconservatoren.

Kortom, heel veel moois om op terug te kijken en veel nieuwe activiteiten om ons op te verheugen.

Nieuws vanuit Leerhotel het Klooster / Hotelschool Amersfoort

Van Jasper de Blok; Instructeur horeca-onderwijs Hotelschool Amersfoort / Leerhotel het Klooster

De afgelopen maanden hebben de 4e jaars studenten horecamanagement van Leerhotel het Klooster zich ingezet voor het organiseren van drie benefietdiners om Stichting SMAAK te steunen. De studenten hebben zich niet alleen ingezet voor de organisatie van deze avonden, maar hebben zich ook verdiept in de doelgroep ouderen en zich zelfs ingezet bij en geholpen met bijvoorbeeld enkele workshops in oktober in het Pop-Up Museum SMAAK. Daarnaast hebben alle studenten zich via andere acties nog verder ingezet om geld op te halen voor stichting SMAAK en de doelgroep ouderen. Zo was er onder andere een sponsorloop, verkoop van pepernoten en banketstaven en werden er ook ouderwets statiegeldflessen in veel gezinnen gespaard. Houdt u vooral een gaatje in de agenda vrij op 22 & 23 december voor de laatste actie voor de benefietdiners. Meer nieuws volgt snel, houdt u de Facebook pagina van Hotelschool Amersfoort goed in de gaten.

Op 11, 12 & 13 januari zijn de benefietdiners in de kerk van Leerhotel het Klooster. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via http://www.leerhotelhetklooster.nl/benefietdiner/

 

Met gastvrije groet,

 

De afstuderende horecamanagers!
     

Van SMAAK kun je nooit genoeg krijgen

 Van Marlies Juffermans, onze artistiek directeur

Na de drukte van de SMAAK maand oktober ging ik in november op vakantie. Ik maakte een reis door India, een reis waar ik al lang over droomde. Ik trok door ruige berggebieden en genoot van de oude kunst van de tribale bergvolken. Er was niet alleen beeldende kunst, maar ook veel dans en muziek. Wegdromend in de auto terwijl we langs de rijstvelden reden, schrok ik plotseling wakker. Zag ik dat goed? Een enorme kop en schotel stonden te stralen in de zon. Was ik opeens in de tuin van het Gasthuis beland? Nee, we reden langs de ingang van een theeplantage. Ik was helaas te laat om mijn camera te pakken, maar was wel even met mijn gedachten terug bij SMAAK.in Amersfoort en over wat er nog komen gaat. De benefietdiners in het Leerhotel die inmiddels aardig vol beginnen te lopen. En de presentatie van het boek " Wonderbaarlijke Verhalen uit het Duistere Geraniumwoud" van onze artist in residence Tais Teng. Tot mijn verrassing kreeg ik 's avonds een mail van hem met een artikel uit de Volkskrant. Hij was geïnterviewd door de krant en heeft daarin verteld over dit spannende boek. Ik werd getroffen door een lichte heimwee, maar voelde ook een trilling van trots.Wat is er veel gebeurd en wat hebben we met zijn allen veel voor elkaar gekregen! En we gaan lekker door. Want van SMAAK, daar kun je niet genoeg van krijgen!
 

Klas HC13 van Leerhotel ’t Klooster organiseert sponsorloop voor Stichting Smaak

Van Dienke Dorhout, Laatste jaar student Leerhotel het Klooster

Op 28 oktober 2016 liepen de studenten van HC13 een half uur lang zo veel mogelijk rondes om geld op te halen voor Stichting Smaak. De sponsorloop is onderdeel van een uiteindelijk prachtig benefietdiner.
Deze benefietavond zal geheel georganiseerd worden door de studenten van HC13 en zal op donderdag 12 januari plaatsvinden in Leerhotel ’t Klooster. Een 3-gangen inclusief wijn arrangement word aangeboden voor een vaste prijs van €37,50.
Bent u geïnteresseerd? U kunt reserveren via www.leerhotelhetklooster.nl/benefietdiner/

Selecteer donderdag 12 januari klas HC13


   

Belangrijke data

22 en 23 december
Benefietactie in Leerhotel (meer info volgt nog)

11, 12 en 13 januari benefietdiner in Leerhotel
Locatie: Leerhotel Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort
Tijdstip: 11 (VOL), 12 en 13 januari van ca 18:00
Feestelijke diner in prachtige ambiance, waarbij laatste jaars studenten u ontvangen en verzorgen. Muziek, loterij, veiling en heel veel sfeer en gezelligheid.
Reserveren kan via http://www.leerhotelhetklooster.nl/benefietdiner/

Copyright © 2016 Stichting SMAAK, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp