Copy
In het bijzondere Corona- kunstproject “Een Creatieve Knuffel voor Jou” maken jongeren (17-27 jaar) en ouderen (70+) samen kunstwerken. Hiermee willen we iets betekenen voor kwetsbare ouderen die vanwege het Corona-virus heel weinig mensen konden en kunnen zien. Stichting Smaak heeft als doel zoveel mogelijk kwetsbare ouderen de kans te geven om van kunst te kunnen genieten. SMAAK heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunstprojecten voor ouderen. De stichting heeft in Amersfoort en Amsterdam het succesvolle Pop-up Museum SMAAK opgericht. Het Pop-up Museum SMAAK heeft landelijke en internationale bekendheid gekregen. View this email in your browser

Stichting Smaak is altijd in voor bijzondere projecten
We zijn weer gestart!

Door de coronatijd ligt en lag alles stil. Jongeren hadden geen examen, geen feesten en geen vakantie. Het advies was: Stay Home. Ouderen sluiten zich al dan niet vrijwillig op en hebben last van eenzaamheid. Maar gelukkig zijn er langzamerhand al weer versoepelingen, mensen gaan op vakantie maar vooral in eigen land. Heel voorzichtig krabbelen we met z'n allen weer op. Maar de gevolgen en veranderingen zullen we nog lang blijven voelen. 

Het is prachtig om nu het project "Een Creatieve Knuffel voor Jou" op te starten. Het project verbindt jongeren en ouderen met elkaar rondom hun ervaringen in deze bijzondere tijd. We willen, samen met alle deelnemers, een positieve draai aan de corona crisis geven. En dat doet stichting SMAAK natuurlijk altijd met kunst!

Kick-off 7 juli a.s.

Dinsdag a.s. is de kick off met jongeren. We kijken daar enorm naar uit. De meeste jongeren hebben we al gesproken. Hun enthousiasme en nieuwsgierigheid naar hoe dit project vorm gaat krijgen is heel stimulerend. De eerste deelnemer is al mee geweest naar het interview met de Stadsbron en deed mee met het interview op de radio. Ze heeft ook al geholpen met flyeren. 

Ook de ouderen die we gesproken hebben popelen van ongeduld. Hoe zou dat nou gaan. In gesprek met een veel jonger iemand en dan samen een kunstwerk maken. We gaan het deze zomer meemaken. We hebben nog plek voor senioren. Dus ken je iemand die mee zou willen doen of wil je zelf meedoen. Neem dan snel contact met ons op via info@desmaak-makers.nl.

Interview met Andries Potter (projectleider) en Irina (deelnemer) op de Hof in Amersfoort op 30 mei jl.

Creatieve Knuffels breidt uit! Volwassenen ouder dan 27 jaar kunnen zich opgeven als deelnemer!

Zoals je hierboven al leest starten we de komende week met de eerste groep jongeren en ouderen en daar hebben we ontzettend veel zin in. Inmiddels krijgen we verzoeken van volwassenen van diverse leeftijden die ook graag mee willen doen. De Corona-crisis lijkt wat minder heftig te worden, maar veel kwetsbare ouderen blijven nog heel voorzichtig en houden sociale contacten op afstand. De behoefte om iets voor deze ouderen te kunnen betekenen is groot. We hebben daarom besloten het project uit te breiden. 

Vanaf nu kunnen ook volwassenen ouder dan 27 jaar zich bij ons aanmelden als deelnemer aan de Creatieve Knuffel om in de zomer samen met een oudere een kunstwerk te maken. Het kan een tekening of schilderij worden, een beeldend werk, verhaal, striptekening, lied, fotoserie, film of iets heel anders. Je hoeft hier zelf geen kunstenaar voor te zijn (mag natuurlijk wel). Sterker nog, je hoeft helemaal geen ervaring met het maken van kunst te hebben.

Stichting SMAAK biedt artistieke begeleiding zodat je samen met een oudere aan de slag kunt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan het project besteedt. Aan het einde van de zomer presenteren we alle kunstwerken in een kunstkrant. Zodra het weer kan, organiseren we een exposities van alle kunstwerken.

Heb je belangstelling om samen met een ouder iemand een kunstwerk te maken, meld je dan nu aan via info@desmaak-makers.nl!

Wil je wel meehelpen aan de creatieve knuffel, maar weet je niet hoe?

Wil je onze creatieve knuffel helpen maar weet je niet hoe? Dan kun je ons heel goed helpen met onze crowdfundingactie. Crowdfunding gebruikt de kracht van sociale netwerken en het internet om geld in te zamelen en gewilde doelen te bereiken. We hebben onze eerste crowdfundingactie gestart op https://www.gofundme.com/f/een-creatieve-knuffel-voor-jou


Je kunt ons op twee manieren helpen:

  1. Je kunt ons financieel steunen. Ga naar bovenstaande pagina en druk op de knop DONEREN. Elke bijdrage is welkom.
  2. Je kunt ons helpen door deze pagina te delen op jouw sociale media. Dat kan eenvoudig door op bovenstaande pagina op de knop DELEN te drukken. 

Beide knoppen staan rechtsboven in op onze GoFundMe pagina. 

Waarom hebben we gekozen voor GoFundMe?
GoFundMe is een internationale organisatie met 0% platformkosten en veiligheid op de eerste plaats. Ze hebben als eerste in de branche donateursbescherming in de vorm van een garantie. 

Aanmelding en meer info via:

Website creatieveknuffelvoorjou.nl
Mail naar info@desmaak-makers.nl 
Bel met met Andries Potter 06-49868586‬
Copyright © 2020

Stichting SMAAK, All rights reserved.


Pop-up Museum Smaak is een initiatief van:
Stichting Smaak / info@stichtingsmaak.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting SMAAK · Kokjesbongerd 9 · Amersfoort, 3817 AZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp