Copy
De leukste Scandinavische woorden & fijne binnenkijkers...
View this email in your browser

Hygge

De zomer is in volle gang! Voor velen het moment om de koffers te pakken naar het hoge noorden. Of je nu gaat ontspannen aan een van de vele meren of een citytrip gaat maken: een goed boek mag niet ontbreken tijdens de vakantie. Wij geven je drie tips.

Zoals altijd hebben we ook de afgelopen weken weer bij fraaie huisjes binnengekeken en verschenen er een aantal smakelijke recepten op Fika Magazine. 

Tijdens je vakantie goed voor de dag komen bij de Scandinaviërs? Wij zetten de acht leukste woorden voor je op een rij. Fijne vakantie!
Foto: Mikkel Ladsbol

Populair op Fika Magazine

Voor de kleintjes

Leuk al die volwassen binnenkijkers, maar laten we ook vooral de kleintjes niet vergeten. Want wat zijn de Scandinavische kinderkamers leuk! 

Leesvoer voor aan het strand

Nog geen boeken in je koffer gegooid? Geen paniek, wij zochten de spannendste drie Scandinavische thrillers voor je uit!

Langs bij opa

Wie op citytrip naar Stockholm gaat moet verplicht even langs bij Grandpa. Er zijn twee vestigingen, dus dat het niet in de buurt zat is geen excuus.

Het zomerhuis van Tine K

Tine K, inderdaad van het gelijknamige interieur- en lifestylemerk, heeft een fantastische zomerhuisje in Denmarken. Daar wil je even binnenkijken!
Meer hotspots & binnenkijkers vind je hier!

8x de leukste Scandinavische woorden

Kijkje achter de schermen

1// Hoe mooi is dit espressoglaasje?! 2// Ken je het Zweedse Oatly al? Heerlijke haverdrank als alternatief voor koemelk 3// Deze grød met rabarbercompote is heerlijk als ontbijt. Recept staat op Fika Magazine! 4// Bij een verjaardag hoort een feestelijk ontbijt.

Volg ons op Instagram voor meer kiekjes!

De lekkerste fika van Pinterest

Op ons fikabord op Pinterest vind je er nog veel meer...
Bron + recept: Offbeat & inspired

Recept: Roggebroodsandwich met avocado

Dat de Scandinavische keuken meer en meer stijgt in populariteit is niet alleen te zien aan de restaurants die als wortels uit de grond schiet, maar ook aan het aantal kookboeken van Scandinavische hand dat in de winkels ligt. Spis van de Deense chef Mikkel Karstad is een bijzondere in het rijtje.

Mikkel Karstad is co-founder van de Scandi-cool cuisine, adviseur van sterrenrestaurant NOMA en een geweldige Deense chefkok. In zijn boek laat hij zien waarom voedsel veel meer is dan enkel een noodzakelijk kwaad. Wij mochten dit recept voor een roggesandwich met avocado delen.

Klik hier voor het recept!

Volg ons op social media!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest
Instagram
Instagram
Heb je een vraag of opmerking over Fika Magazine? Mail ons!