Copy
Notícies i activitats de la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV  |  Veieu aquest correu al web

ComCiència


Dels bàrbars al botellón: l’alcohol en l’antiguitat

La conferència serà demà 8 de maig, a les 19h


El cafè científic "Dels bàrbars al botellón: l’alcohol en l’antiguitat" és a càrrec de Joaquín Ruíz de Arbulo, professor d'Arqueologia Clàssica a la URV.

Per què alguns joves d’avui dia beuen alcohol com ho feien els bàrbars en l’antiguitat? Durant milers d’anys, a la nostra cultura mediterrània, l’alcohol ha estat present en les relacions socials. Ja en temps dels grecs, dels fenicis i dels romans, el vi sobre la taula era una excusa per estar amb amics. Pobles d’arreu del voltant del Mediterrani el prenien barrejant-lo amb aigua i, brindis rere brindis, l’alcohol va esdevenir una part important del nostre model de relació social.

Però... i avui dia? El botellón, és a dir, consumir grans quantitats de begudes alcohòliques amb l’objectiu d’emborratxar-se és propi dels bàrbars del nord d'Europa. Ni les creixents economies ni els avenços en el coneixement científic i tecnològic no han canviat gaire la forma com, socialment, ens relacionem amb l’alcohol. En aquesta tertúlia descobrirem què ha significat aquesta beguda en la vida dels nostres avantpassats i què representa avui dia.

  • Data i hora: Dimarts, 8 de maig - 19.00 h
  • Lloc: Cafè La Cantonada (Carrer de Fortuny, 23-25, Tarragona)
Facebook
Twitter
Website
Email
© 2018 ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud, Tots els drets estan reservats.