Copy
View this email in your browser

BAS ZAKEN

23 december 2015

AANMELDEN AFMELDEN

En alweer voorbij, het jaar 2015. Bij Fadiro weer een heel druk jaar geweest, die natuurlijk voor een groot deel in het teken stond van de lancering van "onze" Sambasso. Samen met SGR/SDR hebben we gewerkt aan het derdengeldenplatform dat mogelijk in 2016 van start gaat. Ook ontwikkelingen voor BAS zelf hebben niet stilgestaan en we hebben voor het komende jaar ook weer genoeg uitbreidingen en vernieuwingen in BAS op stapel staan.

Eindejaartips BAS
De laatste checks voor de jaarafsluiting


Een aantal BAS afnemers heeft de boekjaarwisseling al achter de rug, maar het merendeel gaat dit moment op 1 januari meemaken.
In BAS hoef je daarvoor verder niets te doen en kun je gewoon verder werken. Maar toch is het verstandig om voor de jaarwisseling een aantal zaken nog even door te kijken. Met een opgeschoonde en correcte administratie aan het einde van het boekjaar zal de accountant ook minder werk hoeven te verrichten.

Bonnen (Administratie>Balansoverzichten>Kadobonnen)
De verkochte en ingenomen reischeques/Cadeaubonnen kunnen in BAS worden geregistreerd. Zo aan het einde van het boekjaar is het verstandig om de lijst eens door te kijken en waar nodig te corrigeren voor het begin van het nieuwe boekjaar. Eventueel zeer lang openstaande bonnen afboeken en waar bonnen zijn ingeleverd waar geen verkochte bon tegenover staat uitzoeken.

Kruisposten (Administratie>Balansoverzichten>Kruispost Kas-Bank)
Zijn alle doorgestorte bedragen van Bank naar Kas, of andersom of van de ene naar de andere Bank allemaal tegen elkaar weggeboekt?
Als het om posten gaat die binnen BAS worden vastgelegd moet dat natuurlijk wel het geval zijn. Als het gaat om een storting vanaf een bankrekening in BAS naar een bankrekening in bijvoorbeeld Exact Online dan moet in Exact Online gekeken worden of de betreffende kruispostkaart wel glad loopt. Die behoren niet geboekt te zijn op de codesoort Kruispost Kas-Bank, maar op een overige code.

Pin (Administratie>Balansoverzichten>Pin)
Zijn alle verwerkte Pintotalen in BAS wel gekoppeld aan een ontvangst op de bank en dus volledig afgeboekt? De posten die hier nog openstaan behoren alleen de posten te zijn van de laatste dagen. Deze controle kan ook worden gedaan voor de Creditcardontvangsten.

Openstaande dossiers
Dossiers waar klanten al vertrokken zijn behoren volledig betaald te zijn. Kijk dit na op vertrekdatum en boek eventuele verschilletjes af of corrigeer de betreffende dossiers.

Nog te bevestigen reissommen
Dossiers waar de vertrekdatum al gepasseerd is moeten in principe geen Nog te bevestigen reissom meer hebben. Zorg dat je alsnog de juiste inkoopverwerkingen of correcties invoert.

Te betalen Leveranciers
Kijk de lijst met nog te betalen Leveranciers ook na of er nog posten zijn die je kunt afboeken of waar je nog iets hebt terug te vorderen van de leverancier. Ook hier zullen posten waar de klant allang op reis is geweest in principe afgehandeld moeten zijn.

Zoeken relaties in BAS
Tip na update van afgelopen zondag

Nog voordat we de update van BAS hadden doorgezet met daarin de mogelijkheid om vanuit de startpagina relaties op postcode en huisnummer op te zoeken, kregen we al de vraag of dit ook met het zoeken op telefoonnummer was uit te breiden. Heb je dan de klant aan de telefoon, kun je direct het nummer intoetsen en de klantgegevens direct oproepen. Dat hebben we opgepakt en zal in de volgende update van BAS dan ook mogelijk worden. Dat maakt het dus nog gemakkelijker en leuker!

Kostenfacturen in Exact
Nu ook gemakkelijk digitaal te verwerken


Voor de gebruikers van Exact Online is er een leuk nieuwtje te melden. We hebben dit op de Sambassodag ook al even kort aangestipt: Kostenfacturen die als een PDF document worden ontvangen in de mailbox, kunnen nu naar een speciaal e-mailadres van Exact worden doorgestuurd waarbij de facturen dan automatisch in je eigen administratie klaar staan om in te boeken.

Op je scherm staat dan de factuur en ernaast vul je dan de boekingsgegevens in. Als je gebruik maakt van de module Bankieren van Exact Online kun je vervolgens ook heel eenvoudig de betaling doorzetten naar de bank. Bij ABN AMRO, Rabobank en ING kan dan zelfs Exact Online helemaal gekoppeld worden en staan de betalingen vervolgens automatisch in je bank klaar om goed te keuren.
Wil je hier meer informatie over, neem dan gerust contact op met Bastiaan of Mark, onze medewerkers van de klantenadministraties.
Nog minder papier en de kostenfacturen worden veilig bewaard in Exact Online.

CMI Benchmark
Nog niet iedereen is aangesloten

NRuim de helft van de BAS licentiehouders maakt inmiddels gebruik van de CMI Benchmark. Heel eenvoudig je eigen cijfers afzetten tegen die van andere BAS afnemers. Zo kun je eenvoudig vergelijken of je verkopen, verdiensten, etc. afwijken van je collega's. Om de vergelijkingen te kunnen maken zul je toestemming moeten verlenen om ook jouw data beschikbaar te stellen voor de CMI Benchmark. Collega's kunnen echter niet in detail gegevens zien van andere reisbureaus maar alleen maar totalen van de martk gezamenlijk. Gebruik je CMI Benchmark nog niet, maar wil je dit toch wel, klik dan hier. Het is geheel gratis beschikbaar in BAS!

Op naar 2016!
Fijne feestdagen van het team van Fadiro

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2015 Fadiro BV, All rights reserved.