Copy
View this email in your browser

BAS ZAKEN

22 maart 2017

AANMELDEN AFMELDEN

Het voorjaar is begonnen. Alle BAS gebruikers gezamenlijk bereikten voor het zomerseizoen (gekozen periode 1 april t/m 31 oktober) tot nu toe een omzetstijging van afgerond 10%! Daarbij is Turkije natuurlijk een grote daler en Griekenland de bekende grote stijger. Maar ook Egypte doet het heel erg goed. Andere opmerkelijke stijgers zijn Cyprus, Bulgarije, Kroatië en van kleinere omzetomvang maart wel grote procentuele stijgers zijn onder andere Costa Rica, Macedonië, Tanzania en Rusland. Nederland reist dus nog wel heel wat af!

Nieuwe Services in BAS: AviClaim
Vanaf heden is er een nieuwe services bijgekomen voor het claimen van compensatie bij vluchtvertragingen e.d. Wanneer er een contract met AviClaim is afgesloten, kan de services in BAS geactiveerd worden, waarbij vervolgens automatisch de vluchtgegevens aan AviClaim worden verzonden. Bij gebleken compensatiemogelijkheid zal er een agendering in het dossier worden geplaatst ter verdere afhandeling.

Rabobank afschriften Camt.053
Per 1 april geen MT940 meer gebruiken!

Voor degenen die de bankafschriften in BAS inlezen en verwerken:
De Rabobank heeft een mededeling uitgedaan dat o.a. het formaat MT940 vanaf 1 april a.s. niet meer gedownload kan worden. Vanaf dan zul je in BAS dus moeten werken met het Camt.053 formaat. Nu is het in BAS al geruime tijd mogelijk om dit formaat in te lezen, maar definitief vervalt de oude methode MT940.

Omdat ING en ABN AMRO ook Camt.053 kunnen aanleveren en dit formaat in BAS veel beter werkt, zullen wij de inlees- en verwerkfunctie voor het MT940 formaat binnenkort verwijderen.
Dus mocht je nog gebruik maken van MT940, stap dan zo snel mogelijk over. Je vindt in BAS (onder Telebankieren) een aparte menukeuze voor inlezen en inboeken Camt.053.

Europeesche Verzekeringen
Webservice steeds beter

Na een lastige start en ook gewenning met de webservicekoppeling van de Europeesche Verzekeringen, zien we nu dat dit steeds beter gaat werken. Aan zowel de kant van de Europeesche als aan de BAS kant zijn er de nodige aanpassingen gedaan om de service stabieler te krijgen.

Op dit moment worden de laatste testen gedaan om een waarnemerstoeslag goed te kunnen invoeren en gaan alle verwijder-beperkingen, zoals minimale premie en kort voor vertrek, verdwijnen. Dan kan vanuit BAS de premie gewoon verwijderd worden zonder apart eerst met de Europeesche te moeten overleggen.

Zorg is nog de afwikkeling in rekening-courant met de provisies. Daarover zijn we met de Europeesche Verzekeringen in overleg om dit te optimaliseren.

Oproep om informatie
Conversieregistratie in BAS

Al eerder hebben wij een oproep gedaan om aan ons je wensen kenbaar te maken als het gaat om het registreren van de conversie op klanten in je reisbureau. Om BAS met een dergelijke module uit te breiden willen wij graag van jou weten welke gegevens en acties je bij een relatie wilt vastleggen naar aanleiding van een (eerste) contact met een klant.

Ook hoe vervolgens de opvolging op dat contact eruit zou moeten zien en welke resultaten je vervolgens graag zou willen raadplegen hierover, horen wij graag. Wij kunnen dan met al deze input werken naar een uitbreiding in BAS die afgestemd is op jullie wensen. Tenslotte is dat één van de redenen waarom jullie nu met BAS werken!
Doe gerust je verhaal naar bas@fadiro.nl. Bedankt alvast!

Sambassodag 2017
Deze keer voor iedereen!

De sambassodag 2017, de dag die Fadiro gezamenlijk met Sambasso jaarlijks organiseert, zal dit jaar anders zijn dan voorheen.
Deze keer is de dag niet alleen bedoeld voor directies en managers, maar is iedere reisbureaumedewerker en zelfstandige reisagent ook welkom!

Er zal een grote beursvloer zijn (wederom bij Van der Valk in Zwolle) waar alle leveranciers en partners van beiden zich kunnen presenteren om jullie hun diensten uit te leggen. De Sambassodag is dit jaar op
dinsdag 12 december en zal ook 's avonds te bezoeken zijn! Uiteraard volgt er later nog meer informatie, maar je kunt nu alvast deze dag in je agenda vastzetten.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2017 Fadiro BV, All rights reserved.