Copy
Read this newsletter in English

Lue selaimessa
GLOBAALIKASVATTAJANA INNOSTAT NUORIA
Hei vapaaehtoisemme, 

tulevaisuudessa yhä useampi joutuu pakenemaan ilmastonmuutoksen vuoksi. Aihe on jatkuvasti entistä ajankohtaisempi. Tämän huomasi viime maanantaina, kun seminaarimme ilmastosta ja pakolaisuudesta veti Oodin suuren salin täyteen kiinnostuneita kuulijoita. 

Nyt voit kouluttautua ilmaston ja pakolaisuuden globaalikasvattajaksi! Lue lisää alempaa ja ilmoittaudu koulutukseen. 

Tästä lähtien uutiskirjeemme ilmestyvät harvemmin eli kerran kuussa. Tiimissämme on vähemmän työntekijöitä ja aikaa tiedotustehtäviin. Pyrimme  tarjoamaan sinulle jatkossakin kaikki tärkeät tiedot Pakolaisavun vapaaehtoistoiminnasta. 

Helmiterveisin 

Kaisa and Suvi

 
TOIMI

KOULUTTAUDU ILMASTON JA PAKOLAISUUDEN GLOBAALIKASVATTAJAKSI

Aloita uusi vapaaehtoistehtävä tai syvennä osaamistasi globaalikasvattajana! Globaalikasvattajien ilmastoa ja pakolaisuutta käsittelevään koulutukseen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat tekijät. Koulutuksen jälkeen voit pitää koululaisille ja opiskelijoille toiminnallisia tunteja ilmastosta ja pakolaisuudesta. Inspiroi nuoria tavoittelemaan parempaa maailmaa! Samalla kehität taitojasi ryhmänohjaajana ja kouluttajana. 

Kouluttajina toimivat Pakolaisavun omat asiantuntijat Anni Tervo ja Suvi Niemelä sekä Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Emma Hakala
  • Globaalikasvattajien koulutus: ilmasto ja pakolaisuus 7.3. 2020 klo 10—15 (kaikki) ja 15—17 (uudet vapaaehtoiset). Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.3.2020. 

MINGLAAMO KUTSUU KOHTAAMAAN 

Pakolaisvun uudet kohtaamistapahtumat käynnistyvät keväällä. Minglaamoksi nimetyt tapahtumat auttavat paikallisia ja maahanmuuttajia minglaamaan ja tutustumaan toisiinsa. Jokaisessa tapahtumassa tutustutaan, minkä lisäksi ohjelmaan voi kuulua muuta hauskaa tekemistä.

Viime tiistaina vapaaehtoiset kokoontuivat suunnittelemaan Minglaamoa. Testasimme ja kehitimme minglauksen menetelmiä ja suunnittelimme ensimmäisiä tapahtumia huhti-toukokuussa. Tiedotamme niistä lisää myöhemmin.
  • Jos haluat mukaan suunnittelemaan ja järjestämään Minglaamo-tapahtumia, ota yhtettä Kaisaan: kaisa.honkala@pakolaisapu.fi .

TOIMI MYSTERY SHOPPERINA

Oletko tulossa uusien vapaaehtoisten koulutukseen helmikuussa? Haluatko samalla osallistua toimintamme kehittämiseen? Jos vastaus on kyllä, sinusta tulisi hyvä mystery shopper. Etsimme vapaaehtoista, joka voi raportoida vapaaehtoiskokemuksestaan Pakolaisavulle. Tehtävä sopii sinulle, jos haluat auttaa meitä kehittämään toimintaamme ja vapaaehtoisille tarjottua tukea. 

Mystery shopper raportoi suoraan yksikkömme päällikölle, eivätkä muut tiedä hänen henkilöllisyyttään. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Tuuli Nikulaan: tuuli.nikula@pakolaisapu.fi. 


 
OSALLISTU YSTÄVÄNPÄIVÄN ARVONTAAN

Kerro Empathy Movementin Instagramissa, kenen kolmen kanssa haluaisit parantaa maailmaa pizzan äärellä. Helsingin Viiskulman Skiffer tarjoaa arvonnan voittaneelle porukalle liuskat ja juomat. 

 
TIEDÄ
 
NÄE NÄYTTELY ILMASTOSTA JA PAKOLAISUUDESTA

Ugandan pakolaisasutusalueet ovat ilmastonmuutoksen eturintamassa. Asukkaita vaivaavat sekä tulvat että kuivuus, eikä viljelykalentereihin voi enää luottaa. Seuraukset tuntuvat pakolaisten toimeentulossa ja ruokaturvassa. Ugandan tilanne heijastaa koko maailman todellisuutta. Vaikka pakolaiset aiheuttavat vain murto-osan ilmastopäästöistä, he asuvat usein alueilla, jotka kärsivät ilmastonmuutoksesta eniten. 

Valokuvaaja Outi Neuvonen matkusti Ugandan pakolaisasutusalueilla ja kuvasi ilmaston, ympäristön ja pakolaisuuden yhteyttä. Syntyi Pakolaisavun tuottama valokuvanäyttely, joka on esillä Helsingissä ensin Sanomatalossa ja sitten Rikhardinkadun kirjastossa. 
  • Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -näyttely Sanomatalossa (Töölönlahdenkatu 2) 23.2. asti. Sen jälkeen näyttely on esillä Rikhardinkadun kirjastossa (Rikhardinkatu 3) 20.3. asti. 
TULE MUKAAN!


Globaalikasvattajien koulutus: ilmasto ja pakolaisuus 7.3. 2020 klo 10—15 (kaikki) ja 15—17 (uudet vapaaehtoiset). Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.3.2020. 


Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -näyttely Sanomatalossa 23.2.2020 asti. Sen jälkeen näyttely on esillä Rikhardinkadun kirjastossa 20.3. saakka. 


Kiitos, että tilasit uutiskirjeemme!
Tavoitat meidät myös sähköpostitse
vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi
Facebook
Twitter
Website
Joka minuutti 30 ihmistä joutuu jättämään kotinsa.
Yli puolet heistä on lapsia.

Auta meitä luomaan uusia alkuja.
Lahjoita


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Pakolaisapu - vapaaehtoistoiminta · Elimäenkatu 15 · Helsinki 00510 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp