Copy
Read this newsletter in English

Lue selaimessa
HYVÄÄ VAPAAEHTOISVUOTTA!
Hei vapaaehtoisemme, 

uusi vuosi käynnistyy – ja sen myötä vapaaehtoistyömme. Haluaisitko tukea maahanmuuttajien kotoutumista Suomi-luotsina tai Puhutaan!-ohjaajana? Tai perehtyä vapaaehtoistyössäsi ilmastoon ja pakolaisuuteen? Ehkä uudet kohtaamistapahtumat voisivat olla sinun juttusi. Jokaisessa tehtävässä voit saada hyvää aikaan. Tervetuloa mukaan!

Tammiterveisin 

Kaisa ja Suvi 
KOULUTTAUDU
 

KOULUTUS KUTSUU


Nyt on loistava tilaisuus aloittaa uusi vapaaehtoistyö. Kouluttaudu Suomi-luotsiksi tai Puhutaan!-ohjaajaksi. Vapaaehtoisena teet ruohonjuuritason kotoutumistyötä ja pääset näkemään sen tulokset. Tapaat myös mahtavia tyyppejä ja opit paljon uutta. Tervetuloa mukaan!
  • Vapaaehtoisten kotoutumistyön koulutus 22.23. helmikuuta Helsingissä. Ilmoittaudu täällä.

SUOMI-LUOTSINA AUTAT ARJESSA


Suomeen muuttaneet ovat uuden elämän äärellä. Moni tarvitsee ystävällistä apua löytääkseen oman paikkansa täällä. Suomi-luotsina annat turvapaikanhakijalle tai maahanmuuttajalle yksilöllistä tukea, joka on räätälöity hänen tarpeisiinsa. Voit avustaa esimerkiksi opinnoissa, kielen harjoittelussa, arjen asioinnissa, harrastuksen aloittamisessa tai kaupungilla liikkumisessa. Tuki voi olla kertaluontoista tai jatkua 1–2 kertaa kuukaudessa enintään puolen vuoden ajan. Pidemmässä tuessa voit nähdä luotsattavasi etenevän kotoutumisen polulla. Toiminta on uutta, ja alkuvaiheessa sitä voi tehdä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. 
 

TEE SUOMEN OPPIMISESTA KIVAA


Puhutaan-ryhmissä maahanmuuttajat harjoittelevat arjen kielitaitoa yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Ryhmänohjaajana suunnittelet ja järjestät tapaamisia muiden vapaaehtoisten kanssa. Puhutaan!-ryhmissä kielen oppiminen on rentoa ja hauskaa. Voit kehittyä ryhmänohjaajana sekä oppia toiminnallisista menetelmistä ja kulttuurienvälisestä vuorovaikutuksesta. Toiminta on mukavaa ja palkitsevaa. Voit toimia Puhutaan!-vapaaehtoisena Turussa, Tampereella, Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.
 

VERKKOINFO VAPAAEHTOISUUDESTA

Haluatko kuulla ja kysyä vapaaehtoistyöstämme? Tervetuloa verkkoinfoon! Saat lisätietoa toiminnan eri muodoista ja vaikuttavuudesta. 
  • Verkkoinfo 4. helmikuuta klo 17-18. Paikka: siellä missä sinä ja nettiyhteys. Ilmoittaudu.
TOIMI
 

ILMASTO JA PAKOLAISUUS - TULE VAPAAEHTOISEKSI!


Pakolaisapu on laatinut uuden opetusmateriaalin, joka käsittelee ilmastoa ja pakolaisuutta. Tule testaamaan ja kehittämään materiaalia tai esittelemään sitä kasvatusalan Educa-tapahtumassa.

Pakolaisavun pisteellä Educa-tapahtumassa kerromme opettajille oppimateriaalistamme ja innostamme heitä hyödyntämään sitä opetuksessa. Perehdytämme sinut tehtävään ja Pakolaisavun työntekijä on aina pisteellä mukana. Vapaaehtoisvuorot ovat alle 2,5 tunnin pituisia perjantaina klo 10–20 ja lauantaina klo 10–17.30 välillä. 

Voit myös tulla vapaaehtoisten tapaamiseen testaamaan ja kehittämään opetusmateriaalia.  Kerromme tapaamisessa myös muista tavoista osallistua Ilmasto ja pakolaisuus -hankkeeseen. 
  • Educa-tapahtuma 24.–25.1. Helsingissä. Ilmoittaudu tai kysy lisää: suvi.niemela@pakolaisapu.fi
  • Vapaaehtoisten tapaaminen: testaa Ilmasto ja pakolaisuus -materiaalia 29.1.2020 klo 17–19.30. Ilmoittaudu.

SUUNNITTELE KOHTAAMISIA - MYÖS ETÄNÄ


Käynnistämme vuonna 2020 uudet kohtaamistapahtumat, jotka tuovat paikallisia ja maahanmuuttajia yhteen. Tervetuloa kuulemaan lisää ja suunnittelemaan kohtaamistapahtumia! Jos asut kaukana Helsingistä, voit osallistua myös etänä. 
  • Kohtaamistapahtumien aloitusilta vapaaehtoisille 11. helmikuuta 2020 Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan. 
 

VINKKAA KAVERILLE 


Jos olet jo mukana toiminnassamme, kerro siitä tutuillesi! Omakohtaiset kokemukset ja suositukset ovat usein parhaita tapoja innostaa ihmisiä mukaan. Tarvitsemme uusia vapaaehtoisia ja heitä voi löytyä juuri sinun tuttavapiiristäsi. Kiitos jos voit levittää sanaa – siitä on paljon apua!
 
TULE MUKAAN! 

Pakolaisapu Educa-tapahtumassa 24.– 25.1.2020. Ilmoittaudu: suvi.niemela@pakolaisapu.fi .

Vapaaehtoisten tapaaminen: testaa Ilmasto ja pakolaisuus -materiaalia 29.1.2020 klo 17
19.30. Ilmoittaudu.

Tutustu vapaaehtoistyöhön verkkoinfossa 4.2.2020 klo 17
18. Ilmoittaudu.

Kohtaamistapahtumien aloitusilta vapaaehtoisille 11.2.2020 Helsingissä. Ilmoittaudu.

Vapaaehtoisten kotoutumistyön koulutus 22.23.2. 2020. Ilmoittaudu.

 Kiitos, että tilasit uutiskirjeemme!
Tavoitat meidät myös sähköpostitse
vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi
Facebook
Twitter
Website
Joka minuutti 30 ihmistä joutuu jättämään kotinsa.
Yli puolet heistä on lapsia.

Auta meitä luomaan uusia alkuja.
Lahjoita


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Pakolaisapu - vapaaehtoistoiminta · Elimäenkatu 15 · Helsinki 00510 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp