Copy
Nieuwsbrief logopedie Westrand voorjaar 2016
View this email in your browser

Nieuwsbrief voorjaar 2016

Op 6 maart is het de (Europese) Dag van de Logopedie. Deze Dag staat in het teken van taalontwikkelingsstoornissen en de invloed op het lezen en schrijven. De Dag van de Logopedie is opgericht om aandacht te vragen voor taalontwikkeling voor peuters tot 4 jaar. 

Video Interactie Begeleiding

Onze logopedisten volgen geregeld na- en bijscholing. Afgelopen najaar heeft een aantal collega's de cursus Video-Interactiebegeleiding gedaan. Ze hebben dit ervaren als een meerwaarde bij het coachen van ouders van kinderen die (nog) niet tot weinig spreken.

Ouders zijn de neest belangrijke personen in het leven van een kind, doordat kinderen leren communiceren en praten door samen met hun ouders de wereld te ontdekken in natuurlijke, dagelijkse situaties. Met behulp van de video-interactiebegeleiding kunnen ouders handvatten en strategieen leren die altijd te gebruiken zijn wanneer de ouders met het kind samen zijn.

Het is een positieve benadering gericht op het stimuleren van de communicatie tussen ouder en kind. Ouders krijgen meer oog voor de communicatiemomenten van hun kind. Ze krijgen advies op maat om hun kind te helpen beter te communiceren. 

Uit onderzoek blijkt dat online voorlezen effect heeft. Wij adviseren ouders vaak om thuis samen met hun kind digitale prentenboeken te lezen. 
Het (voor)lezen van digitale kinderboeken stimuleert de taalontwikkeling. Dat komt door de extra vertelmiddelen waarmee ze verrijkt zijn: een luisterversie, filmpjes en animaties en muziek en achtergrondgeluid. Een overdaad aan aanklikbare hotspots kan kinderen afleiden van het verhaal. Alleen als interactieve extra’s functioneel zijn, hebben ze een positief effect.
Onze Locatie Slotermeer verhuist binnenkort naar een vernieuwd praktijkpand aan de Burgemeester Vening Meineszlaan 207 (nabij plein 40-45)
Heeft U interesse in een korte presentatie bij u op (voor)school over logopedie, mondademen en duimen, meertaligheid, stotteren enz. Neemt u dan contact met ons op
Wist u dat Bru-taal een app is om op een speelse en leerzame manier te oefenen met de Nederlandse taal? Download in de AppStore
Klik hier voor onze website
Klantervaring
Onze clienten geven ons gemiddeld een 8.6
Copyright © 2016 Logopedie Westrand, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp